Voor de tweede maal bracht de NCT een bezoek aan het Automuseum in Masllorenç privébezit van de gepensioneerde meubelfabrikant Ramón Magriña.

We werden hartelijk ontvangen door Don Ramón,  die ons allereerst zijn werkplaats toonde, waar hij eigenhandig de klassieke of antieke auto’s opknapt. Hij vertelde dat het verkrijgen van de originele onderdelen een lastig en kostbaar probleem is, Waar we ons iets bij kunnen voorstellen. De auto waar hij nu aan bezig is, staat daar met de carrosserie liefdevol afgedekt met schone zachte doeken, die alleen het gedeelte van de motor vrijlaten, waaraan gewerkt wordt. Een beetje zoals het er in de operatiekamer aan toe gaat.

Daarna gingen de grote deuren open naar de prachtige verzameling antieke en klassieke auto’s. Als eerste valt een schitterende glanzende enorme sportieve cabriolet op. Ik zei nog tegen voorzitter Bart, dat dit me wel een leuk presentje voor de kerst lijkt, van de clubkas bijvoorbeeld. Helaas, hij ging er niet op in….

Zowel het aantal als de staat van de auto’s is adembenemend. Het staat daar allemaal glanzend te pronken!  Je verwacht ieder moment een elegante dame of statige heer, in de kledij van het begin van de vorige eeuw, tegen te komen. Ter verduidelijking staan er bij sommige voertuigen artikelen uit de krant of magazines over de races of shows waaraan ze hebben deelgenomen. De wanden hangen vol met reclameborden van merken die allang in de vergetelheid zijn geraakt, foto’s van Don Ramón met beroemdheden, etc.

Nadat de auto’s uitgebreid waren bewonderd, werden we een verdieping hoger geleid, naar de expositie van tientallen race motoren, ook weer zowel uit het verre verleden als vrij recent. Margaret vroeg toestemming om op een van de racemonster te mogen plaatsnemen voor een foto. Dat vond Don Ramón wel een leuk idee, en hij hielp haar om erop te gaan zitten, wat geen sinecure bleek met een rechte rok aan! Maar de foto’s zijn leuk geworden.

Daarna was de afdeling gewone motorvoertuigen aan de beurt. Roestige legermotor met zijspan, waarin schiettuig, een kinderscooter, nog meer motoren met zijspan etc. Teveel om op te noemen.

Weer een verdieping hoger staat de collectie oude fietsen. Echt heel oud dus. Nog met een groot wiel en een heel klein wieltje, bakfietsen,  met rieten kinderzitjes, kinderfietsen en zelfs één zonder kettingkast maar met een directe aandrijving op de achternaaf.

Na nog even te hebben nagepraat beneden bij de tientallen auto’s waar we ook nog een enorme collectie prijzen te zien kregen die de verzameling had verdiend over de loop van jaren, werd het tijd om afscheid te nemen en in konvooi op weg te gaan naar het restaurant El Café del Pueblo in een dorpje verderop.

De bediening was zeer vriendelijk, het eten eenvoudig maar smakelijk en de sfeer, zoals gewoonlijk weer zeer ontspannen en positief. Wat boffen we toch met zo’n groep gezellige mensen bij elkaar.

Het was weer een heerlijk dagje uit. We zien elkaar snel weer bij het haringhappen op 27 juni as bij de Bond Beach Club in Altafulla. Zelfde locatie waar we Koningsdag hebben gevierd. Graag weer opgeven bij Leny 680629268, of via WhatsApp of mail.

 

Automuseum 2017

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar