Het is altijd weer een feest! En dat begint met het opbouwen van de dag. Dagen ervoor is Bart meestal al in de weer met het brengen van spullen voor de grote dag. Ook Ank was al dagen in de weer met het voorbereiden van alle pakketjes. Er gaat echt veel werk en tijd in de voorbereidingen zitten, dat kan ik garanderen. Maar we doen het allemaal met heel veel plezier. En dankzij de aanwezige vrijwilligers stond er al snel veel klaar.

En wat een weertje zeg! De weergoden hebben ons weer vereerd met een prachtig zonnige en warme dag!

Maar boven alles waren de calçots de hoofdrolspelers van deze dag. Ze waren verrukkelijk! Eerst kregen we geroosterd brood geserveerd, om de traditionele “pan con tomate” te maken (knoflook, tomaat, olie en zout en smullen maar!), daarna kwamen de calçots op tafel en als laatste kon iedereen een bordje met een stukje kip, hamburger of worstje halen bij de tafel naast de barbecue. Ank had ook een traditionele en lekkere witte bonenspecialiteit gemaakt (witte bonen, knoflook, ui, tomaat, komkommer en olie).

Achteraf een sinaasappeltje voor de liefhebber, cava, koffie, limoncello en een heerlijk stukje taart met slagroom. Eigenlijk is het wel een enorm eet- en drinkfestijn, er ontbrak werkelijk aan niets!

Zoals eerder vermeld, had Ank zich weer behoorlijk ingezet met het voorbereiden van pakketjes voor de loterij. Bijna iedereen had weer prijs natuurlijk! Deze keer had Bart assistentie met het uitdelen van de prijzen, van Neymara, mijn kleindochter van 7 1/2, die vindt het heel leuk om op deze manier te helpen.

Last but not least, moest er ook nog even opgeruimd worden. Gelukkig maken veel handen licht werk en was het vrij snel opgeruimd allemaal. Bart heeft de volgende dag de rest van de spullen opgehaald, had de auto weer vol zitten met alles wat mee terug moet.

 

Met onze enorme dank aan Lisette en Ronald, voor het beschikbaar stellen van de geweldige plaats voor deze gelegenheid! We hopen nog lang van hun gastvrijheid gebruik te mogen maken voor onze traditionele calçotada.

Ook de vrijwilligers, dank voor jullie inzet!

Calçotada 2017

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

What We Do

Goede doelen

Bij zo goed als alle evenementen ziet u Ank met haar loterijen.…

Consulaat nieuws

Adres EDIFICIO PRISMA Avenida Diagonal, 611 Planta 4 08028 Barcelona Openingstijden ma,…

Boekenkast

Boekenkast   De Nederlandse Club Tarragona beschikt over meerdere boekenkasten welke in…