consulaat
MEDEDELING VAN HET MINISTERIE VAN BUITENLANDSE ZAKEN AAN NEDERLANDERS IN DE OMGEVING VAN BARCELONA 
 

Na 1 september 2015 zal het niet meer mogelijk zijn om reisdocumenten (paspoorten, identiteitskaarten, noodpaspoorten) en consulaire verklaringen (zoals bewijs van in leven zijn) aan te vragen op het honoraire consulaat in Barcelona. Vanaf die datum moeten aanvragen in persoon worden ingediend bij de Nederlandse ambassade in Madrid. Deze maatregel, die door Nederland in alle landen wordt doorgevoerd, is het gevolg van bezuinigingen waartoe de regering heeft besloten en werd eerder dit jaar ingevoerd op de honorair consulaten in La Nucia, Torremolinos, Palma de Mallorca en Santa Cruz de Tenerife.

Daarnaast is het mogelijk om uw reisdocumenten aan te vragen in Nederland, op Schiphol en bij de gemeenten Den Haag, Enschede, Maastricht, Echt-Susteren, Oldambt, Montferland, Bergen op Zoom en Bergeijk. Ook is het mogelijk om een paspoort aan te vragen op een Nederlandse ambassade in een ander land waar u tijdelijk verblijft. Sinds 9 maart 2014 is bovendien de geldigheidsduur van een paspoort voor volwassenen (vanaf 18 jaar) verlengd naar 10 jaar.

Consulaire verklaringen kunt u op de Ambassade in Madrid aanvragen en in sommige gevallen bij lokale autoriteiten en notarissen.

De Honorair Consul blijft in functie. Nederlanders kunnen in acute noodgevallen bij de Honorair Consul terecht voor beperkte consulaire dienstverlening. Daarnaast kunnen Nederlanders terecht bij de ambassade in Madrid. De website van de ambassade bevat veel informatie over consulaire dienstverlening en wordt steeds actueel gehouden: http://spanje.nlambassade.org

 

Fotografen in Barcelona:

Centre de la Imatge – V.V. Foto
C/. Violant d’Hongria, 120 (hoek met Joan Güell)
08028 Barcelona
Tel: 93 490 86 35
Website: www.centredelaimatge.com

BCN FOTOS
Carrer Europa 16
08028 Barcelona
Telf. 93 6763701
E-mail: info@bcnfotos.com
Openingstijden ma t/m vrij 09:30 uur tot 14:30 uur en van 16:30 uur tot 20:30 uur