De NCT (Nederlandse Club Tarragona), is opgericht in maart 2010 dankzij een idee van Monique Decknop die, in het begin samen met vele anderen, de club goed op de rails gezet hebben.

De club heeft momenteel 5 bestuursleden, die op zijn minst een keer per maand een vergadering beleggen, waar de lopende zaken behandeld worden en plannen voor activiteiten besproken worden, gelukkig soms ook met inbreng in de vorm van ideeën en/of praktische hulp van leden.

Leny Bakelaar – van Beek is er om alle onzin die er soms uitgekraamd wordt, toch nog netjes op papier te krijgen, en dat lukt haar wonderwel, net zoals zij de contacten onderhoudt met vele hoogwaardigheidsbekleders en andere externe contacten.

Lonneke Küpers doet sinds september 2013 de administratie, dat doet ze, net zoals haar voorgangster, met hart en ziel. Heel prettig om als voorzitter met zo´n enthousiast team te mogen werken.

Voor Ank Smit is de loterij haar grote passie, allemaal voor het goede doel, te hopen is dat ze dit nog jaren kan blijven doen evenals de inzet voor de activiteiten organisatie.

Paul Draaijer, wiens echte beroep architect is, is verantwoordelijk voor IT zaken on onderhouden van de website. Er wordt nu weer een mooie verfrissende website gereed gemaakt.

De voorbereiding van de uitstapjes met daarbij behorende lunch is de laatste jaren in goede handen van Ank en mezelf als kleine onderhandelaar om de prijs voor zo’n dagje uit betaalbaar te houden.

Het idee is eigenlijk heel simpel: gewoon vele Nederlandtaligen met elkaar in contact brengen bij jaarlijkse activiteiten zoals de Nieuwjaarsborrel, Calçotada, Koningsdag tegenwoordig en Koninginnedag voorheen, Barbecue, Puzzelrit en al jaren een groot succes: de Sinterklaasviering.

Verder is het heel erg leuk en een uitdaging, om mensen, die hier al jaren wonen, naar voor hen nog onbekende plekjes, musea, bedrijven, en plaatsen te brengen en daar met zijn allen een oergezellige dag van te maken.

Ik ben ook bijzonder vereerd om deze gezellige en leuke club als voorzitter het 5e jaar van zijn bestaan in te mogen leiden. In maart zullen we van het 5-jarig bestaan een geweldig feest proberen te maken.