Vandaag, donderdag 9 april, hebben we met de NCT een leuke dag gehad. Het binnenland in op weg naar het kleine dorpje Vimbodi-Poblet.
Daar een kleine glasblazerij bezocht en het glasmuseum. Heerlijk om daar mensen met passie aan de gang te zien.
In het dorpje is nog meer speciaal: één van de smalste straatjes van Spanje 94 cm breed. Sommigen liepen er straal voorbij, zo smal is het.
Iets later hadden we een klein pauzemomentje ingelast op de parkeerplaats van de kerk, helemaal bovenin het dorp, waar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving. Daar was een heerlijk Hollands harinkje voor ons geregeld, evenals heerlijke kaas. Dat alles besproeid met een lekker wijntje of biertje.
Hierna stond de Ermita van Vimbodi op het programma voor een kort bezoekje, dat wat uitliep door de bevlogen uitleg van een deskundige, waarna wij er van overtuigd waren dat het vroeger tussen de dorpjes ook niet allemaal koek en ei was. Als laatste van deze excursie een maaltijd in het restaurant naast de Ermita. De eigenaar en zijn vrouw hebben het de groep geweldig naar de zin gemaakt. Wat we allemaal wel niet kersvers voorgeschoteld kregen was van prima kwaliteit en ook op de service was niets aan te merken. Deze mensen weten hoe het moet, en zij zullen in de toekomst echt nog wel bezoek van meerdere leden van de Nederlandse club krijgen.
Na afloop bedankte menig lid de activiteitenorganisatie, omdat het weer allemaal piekfijn geregeld was. Fijn te merken dat ons werk op prijs wordt gesteld.

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar