NCT viering 12,5 jarig jubileum.
12 juni 2022

Toen in maart 2020 duidelijk werd dat de viering van ons 10 jarig bestaan niet door kon gaan vanwege de Covid lockdown waren we als bestuur heel erg teleurgesteld. We hadden een perfecte locatie gevonden met mogelijkheid tot catering, voldoende ruimte, zon, schaduw en
regenproef. Nou ja, niets aan te doen!
Onze vroegere voorzitter Bart van Dijk en huidig erelid op afstand opperde als eerste het idee om t.z.t. het 12,5 jarig bestaan te vieren en dat werd met algemene instemming aangenomen.
De contactpersoon van de perfecte lokatie was inmiddels naar elders verhuisd en het lukte ons niet om contact te krijgen. Dan maar een andere plek zoeken. Na veel overwegingen en overleg kwamen we uit op het Convento de Sant Llorenç, een monument dat in gebruik is als B&B, uitgebaat door het sympathieke Engelse echtpaar Nic en Madalena.

Dan: welke vorm geven we het feest? We waren al langer van plan om eens een paella te organiseren, dan was dit een mooie gelegenheid. De datum: eigenlijk valt het 12,5 jarig bestaan in september maar dan hebben we al de jaarlijkse ledenvergadering en de traditionele barbecue. Wordt een beetje veel van het goede. Net voor de zomerstop leek ons een goed moment. De rest van de hoofdbrekens zal ik jullie besparen. We vroegen al in een vroeg stadium om zich aan te melden. Dat kwam maar langzaam op gang. Tot de laatste 2 weken, toen stroomden de aanmeldingen binnen, gelukkig!

Uiteindelijk waren er ca 70 deelnemers. Geweldig!
Omdat de lokatie weinig parkeerruimte heeft en de dichtstbijzijnde parkeerplaats ca 300 m verder ligt, hadden we Johan bereid gevonden als taxi te functioneren. Daar werd gretig gebruik van gemaakt. Dankjewel Johan.
Tegen half twee was vrijwel iedereen aanwezig, met inbegrip van onze speciale genodigden: de Nederlandse Consul en zijn vrouw de heer Dirk Kremer en zijn vrouw en de oprichtster van de Nederlandse Club Tarragona, Monique Decnop, die speciaal uit Nederland was gekomen. Evenals trouwens ons erelid Bart van Dijk met zijn vrouw Willemien, die trouw proberen nog steeds bij speciale gelegenheden aanwezig te zijn. En ook niet onvermeld mag blijven dat ons bestuurslid Ank, die alle leuke plekjes weet en regelmatig de loterij organiseert, ook absoluut aanwezig wilde zijn, ondanks het feit dat ze slechts 10 dagen eerder een zware operatie had ondergaan. Petje af, Ank. Jammer dat je toch voortijdig weg moest maar heel lief dat Maria je naar huis heeft gebracht. Dankjewel Maria.

Er werd begonnen met een Vermouth proeverij, georganiseerd door de producent Padro uit Brafim. We kregen vier heerlijke Vermouths te proeven met uitleg door Marc, in het Engels. Dat de drankjes in de smaak vielen bleek wel uit de verkoop later!
Hierna was het tijd voor muziek. Jordi, echtgenoot van de Nederlandse Eva, die na afwezigheid van een paar jaar zich kort geleden weer hebben aangemeld als leden, blijkt de Catalaanse Gaita te bespelen. Geen doedelzak, hoewel het instrument er wel op lijkt, wijzen de pijpen de andere kant op. Hij had een folder met informatie over dit bijzondere instrument voorbereid en uitgedeeld en speelde samen met de Director van de groep waar hij lid van is een paar nummers. Ze sloten af met het Wilhelmus! Dat door iedereen werd meegezongen. Heel attent Jordi en Frederic, en hartelijk bedankt.

Toen was het tijd voor de paella en fideua! De koks hadden zichzelf weer overtroffen. Het was heerlijk. Uiteraard stroomde ook de wijn weer rijkelijk. Afgesloten werd met een punt heerlijke Hollandse appeltaart.

We kunnen terugkijken op een geslaagd jubileumfeest. Vooral dankzij de inspanningen van voorzitter Peter, penningmeester Robbert en de inzet ook van Martieneke!

Ik heb geruchten gehoord over het 15 jarig jubileum???

 

,

,

Klik op foto om deze groter te maken en doorheen te scrollen.

 

Bekijk hier alle fotos en filmpjes van het lustrumfeest NCT