Header

Nieuwsbrief Februari 2018

---

Beste leden en geïnteresseerden,

Als u dit leest zullen we net, op dinsdag 6 februari, met een aantal leden en geïnviteerden, de bowlingmiddag en het menu van de dag bij restaurant Antigona in Vila-seca achter de rug hebben. Zal vast wel weer gezellig en lekker geweest zijn, en de bowlingballen zullen de kegels wel eens geraakt hebben.

In maart 2010 werd de NCT opgericht, dus nu al bijna een 8 volledige jaren.  Er bestond op dat moment behoefte aan een Nederlandse club in de provincie en het was het juiste moment om die te starten. Als ik zie wat er in die 8 jaren allemaal gebeurd is, qua samenkomsten, excursies, feestjes, calçotadas, bijeenkomsten, puzzelritten en nog veel meer. Dan mogen we wel zeggen dat we toch vele Nederlandstaligen in de provincie Tarragona bij elkaar gebracht hebben. In de loop der jaren zijn er ook leden die zich weer afmeldden in verband met terugkeer naar vaderland, en/of werkzaam-heden in een ander gedeelte van Spanje. Er zijn alle jaren ook nog weer nieuwe leden bijgekomen, dat dan gelukkig ook wel weer. We blijven rond de 100/120 leden schommelen. En die zijn nooit allemaal tegelijk bij een activiteit. Ook dit jaar gaan we weer proberen om een beetje nieuwe aanwas te werven. Dat is tot nu toe al een klein beetje gelukt. Uit Salou hebben we er weer 2 nieuwe leden bij. Ze waren er met de bowling ook bij. En deze jonge mensen hebben zelfs het goede plan opgevat om een gezellige kroeg te gaan beginnen in Salou. Even gezellig een glaasje  drinken en een beetje bijkletsen zoals dat er aan toe moet gaan in een kroeg. Wanneer deze zaak open gaat, is nog niet bekend, als het zover is vernemen jullie dat natuurlijk ook.

Dan gaan we deze maand februari de stad Reus aandoen, velen zoals ondergete-kende zijn er wel wat keren geweest natuurlijk. Maar kennen wij die stad ook, nu eerlijk gezegd, nee niet goed. Weten wij iets van de geschiedenis van die stad? Gewoon te weinig. En daar gaan wij dinsdag 27 februari iets aan doen. We hebben de Rolls Royce onder de gidsen bereid gevonden om ons er eens veel meer van te laten zien, met uitleg. Wie deze zeer leerzame en interessante excursie mee wil maken, even op tijd opgeven. 

En 18 maart is er dan weer de traditionele jaarlijkse NCT Calçotada. Voor deze traditie komen er al speciaal leden uit Nederland over. 

We gaan elkaar weer zien op 27 februari in Reus.

Het gaat u goed, tot gauw. 

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

Vorige maand

Nieuwjaarsborrel NCT 2018

De nieuwjaarsborrel was deze keer weer vlakbij de golfbaan van El Catllar in een leuke en knusse gelegenheid, veel leden waren aanwezig, sommigen ook niet, logisch, want er waren er nog velen in NL en andere delen van de wereld. De tapas waren echt super en er was ruim voldoende voor iedereen.

---

Geplande activiteiten

Februari

Bowling in Vila Seca 2018

We gaan weer een bowlingballetje gooien in Vila Seca, begin …

Meer lezen.

---

Bezoek aan Reus

Marieke Rietveld geeft ons een rondleiding in Reus ...

Meer lezen.

---

Maart

Traditionele Calçotada NCT - 2018

Inmiddels een traditie bij de NCT waar  …

Meer lezen.

---

Wist u dat ...

---

... wij een super klusser in onze ledenkring hebben?

Okke van t Wout - 633 592 009 Voor al uw service in en om uw huis!

---

....wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---