Header

Nieuwsbrief Mei 2018

---

Beste leden en geïnteresseerden,

Even stilgestaan bij de dodenherdenking op 4 mei. Mag best om daar dan speciaal  even een paar minuten stilte voor in acht te nemen. En op 5 mei mega grote bevrijdingsfeesten. Daar zouden we met de NCT misschien ook best wel eens iets aan kunnen doen.

De horeca ondernemers onder de leden zijn weer allemaal begonnen aan hun lange periode zonder vrije dagen. Dat is, en dat weet ik al te goed, een zware opgave. 

Helaas is er vorige week nog een heel bekende ex-horeca ondernemer uit Calafell van Nederlandse oorsprong overleden. De man had gelukkig nog wel de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en daar ook nog een aantal jaren van kunnen genieten. Hij heeft veel betekend voor Calafell, door het uitgaansleven op de kaart te zetten. Zelfs de pers schonk aandacht aan zijn overlijden. De zaken worden voortgezet door zijn zoon.

Dan hebben we momenteel ook een paar leden die even tobben met hun gezondheid.  Allemaal veel sterkte met het herstel. Gezondheid is alles, de rest is ook belangrijk, maar gezondheid is toch nummer één.

Ditmaal heb ik ook groot nieuws van persoonlijke aard: na ruim 5 jaar voorzitter geweest te zijn van de NCT ga ik het stokje overdragen aan een ander. En wel om de eenvoudige reden dat wij, Willemien en ik, in Nederland een appartement gekocht hebben en daardoor vanaf 2019 onze tijd, net zoals vele leden, tussen Nederland en Spanje, in ons geval La Pineda, gaan doorbrengen. Wij zullen nog vaak hier aanwezig zijn en dus ook aan clubactiviteiten deelnemen. Ook belangrijk voor ons is de hechte familieband, we zijn nog niet zolang opa en oma en dit jaar komt er weer een kleintje bij. En wij willen in de tijd die ons nog gegeven is, ook nog meer onze broers en zussen zien. Ik heb het de afgelopen 5 jaar met mega veel plezier gedaan, mij ingezet voor de NCT in voor- en tegenspoed. Ik zal er op afstand altijd bij betrokken blijven en jullie hopelijk nog vaak zien. Tot aan de kerstlunch zullen wij hier zeker nog verblijven.

Het bestuur is hier uiteraard van op de hoogte, en mocht er onder jullie iemand zijn die zich geroepen voelt om het stokje over te nemen, dan graag een berichtje aan Leny. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering zal er dan over gestemd worden.

Nu had ik voordat ik dit mededeelde aan mijn medebestuursleden zelf ook al in de rondte gekeken wie van onze leden mijn taak op zich zou kunnen en, ook belangrijk, willen nemen. En die heb ik gelukkig ook gevonden. Een beetje verrast was diegene wel toen hij hierover werd benaderd, maar hij wil het graag overnemen, als zich geen tegenkandidaat meldt, die dan eventueel gekozen wordt. De andere bestuursleden zullen de nieuwe voorzitter uiteraard bijstaan.

Afgelopen april werd de tweede koffieochtend in La Mora bij Tamarit goed bezocht. Dat moet nog een beetje groeien, tweede donderdag van de maand, gezellig aan de koffie en een beetje babbelen met medeleden. Op donderdag 10 mei is het weer zover, om 10.30 uur koffie met cake. En als u iets langer blijft en het is eindelijk eens echt super zonnig weer is het daar ook goed mogelijk een menu del dia te nuttigen. En dat is dik in orde daar, goed verzorgd.

Wat gaan we doen in mei? Dat kunt u lezen bij de rubriek: Geplande Activiteiten

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

Vorige maand

Koningsdag 2018

Op 29 april, hebben we Koningsdag gevierd, weer op een andere locatie in het dorpje La Riera de Gaiá…

Meer lezen.

---

Geplande activiteiten

Mei

Maandelijkse koffieochtend in La Mora

De NCT organiseert een maandelijkse koffieochtend in Restaurante Moramar 

Meer lezen.

---

Excursie naar Benifallet en Benisanet

Eerst gaan we naar de grotten van Benifallet, daarna naar Benisanet waar …

Meer lezen.

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---