Header

Nieuwsbrief Juni 2018

---

Beste leden en geïnteresseerden,

De zomer staat officieel voor de deur, die zullen we dan maar openen nietwaar? Tot op heden hebben we toch nog niet echt een warm gevoel kunnen krijgen bij de weersomstandigheden van de afgelopen 5 maanden. Mensen met vakantie in een van de door mij verhuurde appartementen kunnen aardig mopperen over het weer. Nu is het bij vele landgenoten sowieso niet vaak goed hoor, maar dat terzijde. Dat zijn gewoon de beroeps zeurpieten. Hoe vaak ik niet hoor: “Oh er zijn minder mensen dan vorig jaar”,  en als ik dan zeg: “Goed toch, dan heb je meer de ruimte”, nee dat is niet goed, het moet drukker zijn om minder ruimte te hebben. Ja, over toeristen kan ik wel een aardig boekje schrijven, denk ik. Gaat nooit gebeuren hoor, zou geen geweldige oplage krijgen, verwacht ik. Maar ook deze mensen vernemen nu dat dit het laatste jaar is dat ik het aan hen verhuur, en dan is de reactie dat dit van velen niet mag. Want wat moeten wij dan? vragen ze dan. Nu heel simpel, ik draag het over aan een stukken jonger iemand die dezelfde inzet en service voor jullie zal bieden. Ja, maar het was altijd zo gewoon met jou en je vrouw, je kunt toch zo maar niet stoppen? Nou als het aan hen lag, zouden we door moeten gaan tot ons 80e / 85e mochten we dat  überhaupt halen. Gaan wij dus niet doen. En de meesten gaan we gewoon nog wel ontmoeten hoor, hier of ergens in Nederland.

Dan zullen we het maar gelijk even over de nieuwe kandidaat voorzitter hebben, mensen. De man is uiteraard nog niet zo bekend als mijn figuur in de NCT, maar dat is een kwestie van tijd, die jullie hem gewoon moeten geven. Ga alstublieft niet vergelijken tussen de ene en de andere, een ieder doet het op zijn manier. Maar het belangrijkste is om de mensen aan de NCT gebonden te houden. Verbinden dus eigenlijk. De naam die bij deze meneer hoort is Ferdi Michels, woonachtig al wat jaren in onze provincie, en heel veel jaren met vakantie geweest in deze buurt. Zijn vrouw is Catalaanse en beiden zullen ze hopelijk nog een lang leven voor de boeg hebben, hier in de provincie. Van het bestuur zijn wij, Lonneke, Leny en Bart een ruime maand geleden bij hem thuis op de koffie geweest en hebben hem daar gevraagd of hij eventueel bereid zou zijn om het stokje van Bart over te nemen na de aanstaande jaarvergadering in september. Mij verraste het niet dat hij vrij snel ja zei, ik had en heb heel veel vertrouwen in hem als mijn beoogde opvolger. Maar goed tijdens de jaarvergadering zal hij door de aanwezige leden ook de meerderheid van stemmen moeten krijgen. Onder de andere leden kan er natuurlijk ook nog een vrijwilliger zijn, die zich kandidaat wil stellen. Geef je in dat geval op bij Leny, dan krijg je uiteraard dezelfde kansen als Ferdi,  zo niet dan wordt zondag 9 september (heel simpel) het stokje overdragen door mij aan Ferdi met alle bijbehorende taken. Zo zal het dan geschieden. Mochten er meer kandidaten zijn, dan zal er uiteraard over gestemd worden. In ieder geval is de voortgang van de NCT gewaarborgd. En ik ga de wereld niet uit hoor, ik zal de club waar ik ruim 6 jaar voorzitter van geweest ben, altijd een warm hart toedragen. Alleen niet maandelijks meer aanwezig zijn, maar slechts zo nu en dan. Als vocal blijf ik met goedkeuring van jullie nog wel bij het bestuur betrokken.

Wat gaan we doen in juni? Dat kunt u lezen bij de rubriek: Geplande Activiteiten

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

Vorige maand

Uitje Benifallet / Benisanet

Afgelopen maand hebben we ook weer een bijzonder leuk uitje met de NCT gehad. Ruim 30 mensen waren in Benifallet bij de grotten en later in Benissanet in het museum van oude, sommige heel unieke muziekinstrumenten aanwezig. Met daarna een prima maaltijd bij de buren van het museum. Van niemand een wanklank vernomen, alleen maar goede berichten. Wij waren zelf ook super tevreden met weer een geslaagde NCT dag. Het volgende evenement doet zich weer alweer gauw voor.  

Meer lezen.

---

Geplande activiteiten

---

Koffieochtend in La Mora

De volgende koffieochtend dient zich al snel aan!  Zoals gebruikelijk in Restaurante Moramar in La Mora...

Meer lezen.

---

Paella bij de NCT

De paella van dit plaatje is een eigen creatie; wij gaan …

Meer lezen.

---

Borrel ter afsluiting van seizoen 2017/2018

Ter afsluiting van weer een NCT seizoen...

Meer lezen.

---

Voorlopig laatste koffieochtend in La Mora

Hoewel het seizoen van de NCT reeds is afgesloten met een gezellige borrel …

Meer lezen.

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---