Header

Nieuwsbrief Juli 2018

---

Beste leden en geïnteresseerden,

De temperatuur hier is super, het is nu echt zomer. Iedereen is alweer naar een verkoelend plekje aan het zoeken. En de sportliefhebbers komen ook goed aan hun trekken deze weken. WK voetbal, helaas zonder Nederland, maar nu ook al zonder Duitsland, Argentinië, Europees kampioen Portugal en Spanje. Moet eerlijk zeggen dat ik het tot op heden best een goed toernooi vind met een paar uitschieters naar boven. Wie op zondag  15 juli kampioen wordt, ja dat weet ik niet, kunnen zomaar de Belgen worden. En dan moeten wij, als we met auto naar Nederland gaan, altijd door het land van de wereldkampioen heen. Dat zullen ze er dan bij ons best inwrijven! Op 15 juli weten we het. Ook Wimbledon is weer van start gegaan, ik  ben daar in 1996 in oktober even geweest, dat was het jaar dat Richard Krajicek kampioen werd. Ik zou het nog wel een keer live willen zien daar, nog een klein wensje van mij, ja een mens moet toch wat te wensen hebben. En ook de Tour de France gaat zaterdag 7 juli van start. Het is volgens mij in die sport wel een heel stuk minder geworden met doping, hoewel, schoon zullen ze nog niet helemaal zijn, want ja, als men denkt het uitgebannen te hebben, vinden ze wel weer een ander middeltje dat ze nog niet op kunnen sporen. Maar het is wat hoor, vele dagen, vele uren achter elkaar op zo’n zadeltje zitten in een moordend tempo, berg op en af. Dat kan bijna niet met een banaan en een plak chocolade. Laat de beste dan de Tour maar winnen, wordt wel weer eens tijd voor een Nederlandse winnaar.

De leden van onze club die de zomermaanden in Nederland vertoeven, hebben daar nu ook prachtig weer. Dat is al een lange periode zo, daar. De wereld staat op zijn kop met van alles en nog wat, en ook met het weer. De aarde warmt teveel op, en daar zijn wij met zijn allen schuldig aan. Maar als het goed is, zal dat in het jaar 2050 tot een aanvaardbaar niveau terug gedrongen zijn in Nederland. Zonnepanelen zullen we veel meer gaan aantreffen, en waarom niet. In Spanje gaat dat met nieuwe regering hopelijk ook gebeuren, het was hier in het land van de zon nooit interessant om zonnepanelen aan te schaffen, kreeg je bij wijze van spreken een boete op als je er wel een had. Maar daar zijn ze door Brussel op terug gefloten, nog even wachten en dan wordt dat hier ook meer geaccepteerd en gaan ze inzien dat het beter voor het milieu is .

Afgelopen maand hebben we gewoon weer zoals de laatste 4 maanden de koffie-ochtend in La Mora gehad. Er was meestal wel een opkomst van een man of 20. En dan op 17 juni de paella met een 35 man in La Pineda. Bedoeling was om het bij hetzelfde restaurant met die geweldige ruimte voor een groep zoals van de NCT te houden, in  la Riera de Gaia. Maar een week van te voren kwam de eigenaresse met eisen voor die dag, waaraan wij niet wilden en konden voldoen. Afgesproken waren geheel andere dingen, dat ga je niet een week van te voren nog eventjes veranderen. Toen hadden we even niets. Maar opgeven en dan een ieder moeten waarschuwen het gaat niet door, nee dat ligt niet in onze aard. Om een lang verhaal kort te houden, we zijn er in geslaagd toch een Restaurant te vinden dat ons nog kon herbergen. Het hele terras was voor ons en wat hadden deze mensen zich uitgesloofd om er iets speciaals van te maken. Het was ook voor mij daar boven verwachting goed, vooral de aandacht die men voor ons had. Het was in La Pineda, dus toevallig dichtbij voor mij, ik ga er weer eens vaker naartoe. Ach en dat Menu in het Nederlands op tafel met daar onder geschreven: Goede Winst, leuk hè.

Voor deze maand juli hebben we nog iets heel bijzonders op stapel staan, en wat dan? Wel de zomeravondborrel op 8 juli, waar wij te gast mogen zijn in een ruim 400 jaar oude basiliek. Wat een schatten van mensen, die eigenaren. Waar is dat dan? In Vila Rodona. Op zondag 8 juli,  is er geen WK voetbal die dag. Vanaf 17.00 uur tot uurtje of 20.00 zijn we op oude gezegende grond om gezellig samen te genieten. Echt unieke locatie, en normaal niet zo maar te bezichtigen, wel te boeken voor B&B. In tegenstelling tot andere keren dat er een borrel wordt gehouden, graag even opgeven bij Leny, in verband met het aantal te bereiden tapas.

Een paar dagen later voorlopig even de laatste koffie-ochtend in La Mora. Donderdag 13 juli om 10.30 uur, kunnen we napraten over de  afscheidsborrel van 8 juli.

Dan hebben we verder het zomerreces, even niets, te druk met van alles en nog wat en te warm. Leden met een eigen bedrijf en ook leden zonder, werk ze deze maanden, en wat ook belangrijk is: hou er wel wat aan over. Dan gaan we elkaar weer zien en spreken bij de jaarvergadering op zondag 9 september, waar? weten we nog niet. En op 23 september, zet die datum ook maar in jullie agenda. Dat is de jaarlijkse BBQ en die wordt weer gehouden bij de geweldige gastvrouw Gea en -heer Bouke even buiten Falset.

Het was me weer een waar genoegen om op deze warme dag iets op te schrijven voor mij en jullie allen. Tot vrij snel, zondag al 8 juli, zo mooi en speciaal daar, gewoon even komen en neem de buren ook maar mee dan.

Degenen die we voorlopig even niet zien: wensen we hele mooie en vooral gezonde zomer en tot in september dan, her of der in de provincie.

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

Vorige maand

---

Paelladag NCT

De beelden spreken voor zich!  

Meer lezen.

---

Geplande activiteiten

Borrel ter afsluiting van seizoen 2017/2018

Ter afsluiting van weer een NCT seizoen...

Meer lezen.

---

Voorlopig laatste koffieochtend in La Mora

Hoewel het seizoen van de NCT reeds is afgesloten met een gezellige borrel …

Meer lezen.

---

September

Jaarvergadering NCT 2018/2019

 

 

Het is nog niet bekend waar wij de jaarvergadering zullen organiseren maar zet de datum alvast in je agenda!

Meer lezen.

---

BBQ NCT 2018

BBQ bij Gea en Bouke in Falset.

Meer lezen.

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---