Header

Nieuwsbrief April 2019

---

Beste leden, aspirant leden en belangstellenden,

Ik heb maar even gewacht met het laten uitsturen van deze nieuwsbrief tot na 1 April, omdat ik het een beetje een moeilijke datum vind. Alles wat op die datum gemeld wordt kan namelijk als grap worden ervaren.

Met het gezegde “Op 1 april verloor Alva zijn bril” wordt verwezen naar de inname van Den Briel (bril) door de watergeuzen op 1 april 1572. Het begin van de Nederlandse opstand tegen Filips II. Vaak wordt gedacht dat die datum ook het begin is geweest van de grappenmakerij, maar dat dateert al van voor die tijd.

Op zondag 24 maart beleefden zo’n 40 leden van onze club één van de jaarlijkse hoogtepunten van onze club, namelijk de Calçotada, dit jaar in Miami Platja. Ik zeg beleefden, want dat het is toch iedere keer een echte belevenis. Leg het maar eens uit in Nederland hoe zo’n Calçotada er uit ziet. Verbrande lente-uitjes eten; raar toch.

Na een welkomstdrankje schoof iedereen aan aan tafel. Velen verbaasden zich over het feit dat er naast het bord een grote lepel lag. Misschien voor de saus? Nee het voorgerecht bestond uit escudella een typisch Catalaanse, rijkgevulde soep. Nooit eerder gegeten bij een Calçotada, maar daarom niet minder smakelijk.

Daarna waar het natuurlijk allemaal om draait: de calçots. Goed verbrand en met een heerlijke saus. Vervolgens een bord met diverse vlees- en worstsoorten. Zoveel dat er van hetgeen overbleef diverse “doggy bags” werden gevuld. Ik heb me afgevraagd of dat allemaal bij de hond terecht is gekomen.

En nu staat er in de maand April weer een belangrijk evenement op de agenda, namelijk de Koningsdag viering op zaterdag 27 april a.s. In principe gehouden in Cunit, in de tuin van Martieneke en Robbert.

Naast de inzet van de bestuursleden van NCT kunnen we gelukkig rekenen op de hulp van vrijwilligers Gerdi, Martha & Ad, Kiki & Wouter en hopelijk ook van Eeke en Petra.

Voor verdere bijzonderheden gelieve de agenda op onze site in de gaten te houden.

Lonneke heeft aangegeven haar functie als Penningmeester per 31 augustus 2019 neer te willen leggen. Wij zijn daarom op zoek naar een vervanger voor deze functie alsook voor de functie van Mediafunctionaris, dat Lonneke ook in beheer had. Heb je interesse om je verkiesbaar te stellen voor één van deze functies of eventueel voor beide, stuur dan een mailtje naar info@nctarragona.com. 

Graag tot ziens,

Ferdi Michels

Voorzitter NCT

---

Activiteiten Maart

Calçotada 2019

Zie hier de foto´s van de Calçotada. Eenmaal op de pagina, klik op de foto om ze groter te maken en makkelijker te kunnen bekijken. 

---

Activiteiten April

Koffieochtend in april

Koffieochtend in april

Kom ook gezellig genieten  …

Meer lezen.

---

Koningsdag NCT 2019

Traditiegetrouw viert de NCT met haar leden ook Koningsdag! 

Meer lezen.

---
Bieb NCT

Hier kun je de lijst van Boeken bekijken

Klik op de titel of op de boeken om naar de pagina te gaan. 

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@nctarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@nctarragona.com. 

---