Header

Nieuwsbrief November 2019

 

Beste leden, aspirant leden en belangstellenden,

Het is alweer November, een echte herfstmaand. Iedereen heeft wel zijn favoriete jaargetijde. Voor mij is dat echter zeker niet de Nederlandse herfst. Koud, donker, regenachtig, gevallen bladeren. Nee geef mij maar de Spaanse herfst met regelmatig dagen met temperaturen boven de 20 graden.

Nu was ik geneigd om in bovenstaand stukje "Hollandse herfst" te gebruiken. Maar blijkbaar wil ons vaderland af van de naam Holland. Holland zou alleen slaan op de twee provincies Hollanda Septrional en Hollanda Meridional. Holland zou clichébeelden oproepen van klompen, molens en tulpen.

Maar hoe moet dat dan met ons? Zijn wij straks Neerlandéses of Paisesbajeños?  Je zou je tong nog breken over die laatste aanduiding. En zingen we straks bij het voetbal "Hup Nederland Hup"? Ik dacht het niet hé!

We waren deze keer wel gezegend met mooi weer tijdens het maandelijkse evenement in oktober, het bezoek aan het monument ter nagedachtenis aan de Spaanse Burgeroorlog in Corbera. Voor sommigen was een rondgang door het kapotgeschoten dorp door niveauverschillen wat moeilijk te belopen. Maar ik hoorde dat de lunch daarna in Gandesa heel goed is geweest en veel goed heeft gemaakt. Bedankt voor de tip Peter.

In deze maand staan naast de maandelijkse koffieochtend in La Mora, weer de jaarlijkse puzzelrit op het programma. Voor verdere informatie verwijs ik u naar het programma in de bijlage. Ik hoop veel van u allen daarbij weer te zien.

Met vriendelijke groet,

Nederlandse Club Tarragona

Ferdi Michels                                                                                                                      Voorzittter

Mobiel: 679301951

 

Extra Nieuwsbrief Oktober i.v.m. uitstapje Corbera d'Ebre.

Beste Leden,

Het zal u misschien verbazen dat u in betrekkelijk korte tijd een tweede nieuwsbrief krijgt. De reden hiervoor is het volgende: In de NCT agenda staat voor de datum van donderdag 17 oktober een uitstapje naar het monumentale dorp Corbera vermeld.

Daarbij zijn echter geen gegevens met betrekking tot tijd en plaats vermeld. Door wisselingen in het bestuur was het onduidelijk door wie hiervoor zorg zou dragen. Daarom zullen wij alsnog ervoor zorgen dat in de agenda een toevoeging wordt gedaan.

Het is natuurlijk kort dag. Daarom is haast geboden. Bent u geïnteresseerd in een stukje historie van de Spaanse burgeroorlog, schrijft u dan zo spoedig mogelijk in. Dit kan zoals gebruikelijk bij Leny, telefonisch op nummer 680629268. Een beller is sneller.

Na het bezoek aan La Pobla Vell gaan we naar het restaurant Sibarites in de plaats Gandesa op slechts 5 kilometer gelegen vanaf Corbera. Gelieve ook uw menu keuze op te geven als u zich bij Leny aanmeldt. Het menu vindt u in de bijlage. Sorry dat het alleen in het Catalaans staat.

De tijdsplanning ziet er als volgt uit:

11.45 uur: Verzamelen bij Tankstation PETRONOR in Corbera

12.00 uur: Rondgang door La Pobla Vell

13.45 uur: Vertrek naar Gandesa

!4.00 uur: Lunch in restautant Sibarites

Kosten voor dit evenement bedragen € 16,00. Graag met gepast geld betalen aan Robbert, onze penningmeester.

Tot ziens,                                                                                                                                         

Corbera d'Ebre

Dit dorp lag tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936 – 1939) dicht bij het front van de slag om de Ebro. Deze veldslag die 111 dagen duurde wordt gezien als een strategische miskleun van de Republikeinen. Om de rivier over te steken maakten ze gebruik van bootjes en een pontonbrug. De linkmiegel van een Franco liet echter de sluizen van de …

Meer lezen.

Nieuwsbrief Oktober 2019

---

Beste leden,

In de afgelopen maand werd de jaarlijkse NCT barbecue gehouden, zoals gebruikelijk bij Gea en Bouke in Falset. Van een succes mogen we zeker weer spreken. Het lijkt erop dat dit evenement ieder jaar drukker bezocht wordt. En niet ten onrechte. Het was weer ouderwets gezellig. Dank aan onze gastvrouw en gastheer, tevens aan de vrijwilligers die meehielpen om er een geslaagd feest van te maken. 

Oktober, de maand dat voor diegenen die in de horeca werkzaam zijn, einde seizoen betekent. Aan hen wens ik een aangename besteding van hun vrije tijd en een prettig verblijf, hier of in een ander land.

Ook deze maand staan er weer enkele clubactiviteiten op het programma. Op donderdag 10 oktober onze maandelijkse koffieochtend in La Mora en op donderdag 17 oktober gaan we naar Corbera d’Ebre.

Dit dorp lag tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936 – 1939) dicht bij het front van de slag om de Ebro. Deze veldslag die 111 dagen duurde wordt gezien als een strategische miskleun van de Republikeinen. Om de rivier over te steken maakten ze gebruik van bootjes en een pontonbrug. De linkmiegel van een Franco liet echter de sluizen van de stuwmeren die stroomopwaarts lagen openen en daardoor ontstond een vloedgolf die de pontonbrug weggespoelde.

Het oorspronkelijke dorp, El Poble Vell, werd zwaar bestookt door de artillerie van het Condor Legioen en Italiaanse bommenwerpers. Daardoor staat er van het oorspronkelijk dorp maar weinig meer overeind. De ruïnes zijn bewaard gebleven als monument. Hetgeen er bleef staan is door erosie ten gevolge van weersinvloeden aangetast. Toch geeft het een beeld van de verschrikkingen die zich destijds moeten hebben afgespeeld en waarbij de helft van de bevolking om kwam..

Toen ik twee jaar geleden deze locatie bezocht leek het erop dat de kerk van San Pere gerestaureerd werd. Ik ben benieuwd hoe het er nu uitziet. Een bezoek aan dit monument is een absolute aanrader. Na het bezoek gaan we  van een gezamenlijke lunch genieten. Voor tijden en locaties gelieve onze site in de gaten te houden.

Met vriendelijke groet,

Nederlandse Club Tarragona

Ferdi Michels                                                                                                                    Voorzitter

 

Ferdi Michels

Voorzitter NCT

E-mail: ferdi@nctarragona.com

Mb.: 679301951

---

Jaarverslag Algemene Ledenvergadering

 

---

September

---

Jaarvergadering 2019

Klik hier voor de foto´s van de Jaarvergadering. Let op, onderaan de pagina treft u ook een link naar het filmpje. 

Meer lezen.

---

BBQ 2019

Een van onze vaste evenementen en dit zal de zesde keer zijn dat wij het mogen organiseren bij Gea en Bouke op het terrein! 

Meer lezen.

---

Deze maand

---

Koffieochtend oktober

Kom ook gezellig genieten …

Meer lezen.

---
---
Bieb NCT

Hier kun je de lijst van Boeken bekijken

Klik op de titel of op de boeken om naar de pagina te gaan. 

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@nctarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@nctarragona.com. 

---