Header

Nieuwsbrief November 2019

Beste leden, aspirant leden en belangstellenden,

Het is alweer November, een echte herfstmaand. Iedereen heeft wel zijn favoriete jaargetijde. Voor mij is dat echter zeker niet de Nederlandse herfst. Koud, donker, regenachtig, gevallen bladeren. Nee geef mij maar de Spaanse herfst met regelmatig dagen met temperaturen boven de 20 graden.

Nu was ik geneigd om in bovenstaand stukje "Hollandse herfst" te gebruiken. Maar blijkbaar wil ons vaderland af van de naam Holland. Holland zou alleen slaan op de twee provincies Hollanda Septrional en Hollanda Meridional. Holland zou clichébeelden oproepen van klompen, molens en tulpen.

Maar hoe moet dat dan met ons? Zijn wij straks Neerlandéses of Paisesbajeños? Je zou je tong nog breken over die laatste aanduiding. En zingen we straks bij het voetbal "Hup Nederland Hup"? Ik dacht het niet hé!

We waren deze keer wel gezegend met mooi weer tijdens het maandelijkse evenement in oktober, het bezoek aan het monument ter nagedachtenis aan de Spaanse Burgeroorlog in Corbera. Voor sommigen was een rondgang door het kapotgeschoten dorp door niveauverschillen wat moeilijk te belopen. Maar ik hoorde dat de lunch daarna in Gandesa heel goed is geweest en veel goed heeft gesmaakt. Bedankt voor de tip Peter.

In deze maand staan naast de maandelijkse koffieochtend in La Mora, weer de jaarlijkse puzzelrit op het programma. Voor verdere informatie verwijs ik u naar het programma in de bijlage. Ik hoop veel van u allen daarbij weer te zien.

Met vriendelijke groet,

Nederlandse Club Tarragona

Ferdi Michels                                                                                                                      Voorzittter

Mobiel: 679301951

---

Oktober

Corbera d’Ebre

Dit dorp lag tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936 – 1939) dicht bij het front van de slag om de Ebro. Deze veldslag  …

Meer lezen.

---

Wat gaan we doen in November?

Afbeeldingsresultaat voor puzzelrit

Puzzelrit 2019

Daar is´ie dan! De puzzelrit van dit seizoen! We verzamelen zondag 10 november om 10:00 uur bij 

Meer lezen.

Koffieochtend in November

De koffieochtend in November gaat natuurlijk ook weer plaatsvinden op de derde donderdag van de maand! Verzamelen rond 10:30 voor het eerste kopje koffie …

Meer lezen.

---
Bieb NCT

Hier kun je de lijst van Boeken bekijken

Klik op de titel of op de boeken om naar de pagina te gaan. 

Op onze site staat onder “Bibliotheek” een beschrijving die u de mogelijkheid biedt om in bezit te komen van boeken uit onze bibliotheek. In bezit komen, dus de boeken worden uw eigendom en worden dus niet uitgeleend en teruggenomen.

De boeken worden aangeboden met een minimale afname van vier stuks. Hiervoor vragen wij een bijdrage van € 5,00.  Voor meerdere boeken komt daar steeds een bedrag van € 1,50 bij. Zes boeken is € 8,00, acht boeken € 10,00, negen boeken is € 11,50 enz.  De opbrengst van de boeken gaat 100% naar het dierenasiel in Torredembarra.

Op de NCT-site kunt u uw bestelling opgeven. Dit kan echter ook rechtstreeks bij ondergetekende. Wel moet daarbij aangegeven worden hoe u de boeken geleverd wilt hebben. De mogelijkheden daartoe zijn:

-          Ophalen bij één van de komende evenementen van NCT.

-          Ophalen bij één van de koffieochtenden die iedere tweede donderdag van de maand in La Mora gehouden worden.

-          Ophalen op woensdagmiddag bij Zanzibar in Salou als daar geklaverjast wordt.

-          Afleveren op een afgesproken locatie.

Betaling dient netto contant bij aflevering voldaan te worden.

Wilt u meer weten over het goede doel dat wij steunen, kijk dan eens op de site: www.spac.cat     Ook kunt u mij bellen of mailen als u nog vragen heeft.

Nederlandse Club Tarragona

Ferdi Michels                                                                                                                      Bibliothecaris

 

Mobiel: 679301951

ferdi@nctarragona.com

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@nctarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@nctarragona.com. 

---