Header

Nieuwsbrief Februari 2020

Beste leden, aspirant leden en belangstellenden,

Op 12 januari werd de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van onze club gehouden in het restaurant WOK Tarraco in de haven van Tarragona. Met een schitterend uitzicht op de vele kostbare jachten die daar afgemeerd liggen. Daarbij vraag ik mij wel eens af of ze het geld voor zo’n schip allemaal met hard werken hebben verdiend. Maar dit terzijde.

De gerechten op het buffet waren smaakvol en de keuze was ruim. Sommigen van ons hadden blijkbaar geen ervaring met het eten in een wok restaurant en klaagden over het feit dat het aangebodene koud was. Ze wisten blijkbaar niet dat aan het einde van het buffet de koude gerechten op een hot-plate geroosterd konden worden of in een wokpan opgebakken.

Maar we kijken alweer vooruit naar de volgende evenementen. Donderdag 13 februari de koffieochtend in La Mora. Omdat het de dag daarop Valentijnsdag is geven wij de donderdag een speciaal tintje door een smakelijke en toepasselijke verrassing bij de koffie.

Op donderdag 27 februari maken we een uitstapje naar de Montsant. Alleen al de route die daarnaartoe leidt is al een ervaring op zich. We verpozen dan aan het stuwmeer Panta/Embalse de Siurana waarna we gezamenlijk lunchen in restaurant “La Serra” in het midden in het natuurgebied van Montsant gelegen dorpje Cornudella de Montsant. Aardige bijkomstigheid is dat het restaurant een eigen bodega heeft waar men de bekende wijn Cap de Ruc kan kopen. De wijn met de ezelskop op het etiket.

Vertrekpunt en tijd worden binnenkort op de evenementen agenda op de site van onze club aangegeven. Hierbij is aanmelden zoals gebruikelijk echt een noodzaak. Noteer ook alvast 22 maart in uw agenda. De dag dat we ons tinnen jubileum vieren met een calçotada.

Graag tot ziens,

Met vriendelijke groet,

Nederlandse Club Tarragona

Ferdi Michels                                                                                                                      Voorzittter

Mobiel: 679301951

---

De NCT bibliotheek:

Naast de boeken die op de site van NCT staan is er nog een aantal boeken die bij mij stof staan te verzamelen. Deze boeken bied ik aan als verrassingspakket. U krijgt daarvoor twintig boeken voor de prijs van € 10,00. Dat is dus voor slechts vijftig Eurocent per stuk. De keuze van de boeken is willekeurig; u weet dus niet van tevoren wat u krijgt.  De opbrengst gaat weer naar het dierenasiel in Torredembarra. Bestelling en levering als gebruikelijk.

---

Januari 2020

Nieuwjaarslunch 2020

Een paar foto´s zijn ingestuurd. 

Meer lezen.

 

---

Februari 2020 

Koffieochtend februari 2020

De koffieochtend in februari is weer een bijzondere koffieochtend  …

Meer lezen.

---
Afbeeldingsresultaat voor embalse de siurana

Uitje naar Montsant

Dit uitstapje leidt naar de Montsant...

Meer lezen.

---

Maart 2020

Afbeeldingsresultaat voor koffieochtend

Koffieochtend Maart

Iedere maand organiseert de NCT een koffieochtend  …

Meer lezen.

---
Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, buiten en natuur

Calçotada NCT - Lustrum 10 jaar

De afbeelding is van het 5-jarige lustrum! Zoals gebruikelijk organiseert de NCT een Calçotada en vieren wij met onze leden dit jaar ook nog eens het 10-jarig bestaan!  Meer lezen.

---

Klaverjassen in Salou

Al vele jaren wordt door een aantal enthousiaste NCT leden een kaartje gelegd. Ze spelen op woensdagmiddag vanaf 16.00 uur klaverjassen op de Rotterdamse manier. Ze doen dat in de Zanzibar in Salou.

Helaas is i.v.m. vertrek van enkele kaarters een aantal vacatures ontstaan die we graag willen invullen. U kunt daarvoor contact opnemen met Betty Vollaers of met ondergetekende.

Ferdi Michels                                                                        

ferdi@nctarragona.com / Mobiel: 679301951

---
Bieb NCT

Hier kun je de lijst van Boeken bekijken

Klik op de titel of op de boeken om naar de pagina te gaan. 

Op onze site staat onder “Bibliotheek” een beschrijving die u de mogelijkheid biedt om in bezit te komen van boeken uit onze bibliotheek. In bezit komen, dus de boeken worden uw eigendom en worden dus niet uitgeleend en teruggenomen.

De boeken worden aangeboden met een minimale afname van vier stuks. Hiervoor vragen wij een bijdrage van €5,00.  Voor meerdere boeken komt daar steeds een bedrag van €1,50 bij. Zes boeken is €8,00, acht boeken €10,00, negen boeken is €11,50 enz.  De opbrengst van de boeken gaat 100% naar het dierenasiel in Torredembarra.

Op de NCT-site kunt u uw bestelling opgeven. Dit kan echter ook rechtstreeks bij ondergetekende. Wel moet daarbij aangegeven worden hoe u de boeken geleverd wilt hebben. De mogelijkheden daartoe zijn:

-          Ophalen bij één van de komende evenementen van NCT.

-          Ophalen bij één van de koffieochtenden die iedere tweede donderdag van de maand in La Mora gehouden worden.

-          Ophalen op woensdagmiddag bij Zanzibar in Salou als daar geklaverjast wordt.

-          Afleveren op een afgesproken locatie.

Betaling dient netto contant bij aflevering voldaan te worden.

Wilt u meer weten over het goede doel dat wij steunen, kijk dan eens op de site: www.spac.cat Ook kunt u mij bellen of mailen als u nog vragen heeft.

Nederlandse Club Tarragona

Ferdi Michels                                                                                                                      Bibliothecaris 

Mobiel: 679301951

ferdi@nctarragona.com

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@nctarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@nctarragona.com. 

---