Header

Nieuwsbrief Mei 2020

Beste leden, aspirant leden en belangstellenden,

Helaas moet ik beginnen met droevig nieuws. Via, via hebben wij vernomen dat oud lid van onze club, de heer Henk Bokenkamp in Nederland is overleden. Wij wensen zijn vrouw Trees en verdere familie en nabestaanden veel sterkte.

We zitten nog volop in de Coronacrisis. Daardoor geen verslag van de evenementen die in de maand april hebben plaats gevonden. Voorlopig kunnen we ook geen planning maken voor aankomende evenementen. We zullen echter ons best doen om alles wat we nu hebben gemist, zodra het kan, in te halen in de komende maanden.

Enige tijd geleden heeft men mij de “eer” toebedeeld om alle mail die via info@nctarragona.com binnenkomt, automatisch naar mijn mailadres door te sturen. In de praktijk betekent dit dat ik zo’n 10 mails per dag binnenkrijg met meestal bedenkelijke inhoud. Veel mail in cyrillische lettertekens (Russisch) of in Chinese lettertekens. Van de leesbare mail zijn de onderwerpen meestal gok-, lening- of seksadvertenties.

Een enkele keer zit er wel iets relevants bij. Zo melde ons NCT lid Gerdi dat zij van plan is om op haar nieuwe vleugel een concert te willen geven voor de NCT leden. Ik heb haar geantwoord dat wij daar altijd voor open staan, maar in verband met de moeilijke situatie waarin wij ons thans bevinden daar over nog geen verdere afspraken over kunnen maken.

Verder bood een Duitstalige christelijke gemeente uit Miami Platje hun diensten aan. Ze proberen o.a., naar zij zeggen, Nederlanders Duits te leren. Ook willen zij graag hun geloof uitdragen. Nu ben ik voorzichtig om hier gehoor aan te geven. Maar wie geïnteresseerd is moet maar eens op hun site https://www.jw.org/nl/ kijken. Ook kan ik, indien gewenst,  de volledige tekst van hun mail naar u opsturen.

Tja, en dan die lock-down. Komt u de dagen met verplicht thuis blijven goed door? Of slaat de verveling toe. Zelf heb ik de eerste drie weken doorgebracht met bedenken wanneer ik nu eens eindelijk de klusjes, die thuis nog op het programma stonden, te gaan doen. Daarna aan de slag gegaan.

We hadden eigenlijk al een afspraak met een tuinman gemaakt, maar die kan dus niet komen. Daarom  zelf met hulp van mijn echtgenote en dochter hieraan aan begonnen. Ik moet eerlijk zeggen dat we best tevreden met het resultaat. Daarbij, je bent Hollander of niet, een aardige cent bespaard. Ik sprak echter ook mensen die spijt hadden van het niet gebruik maken van de boekenaanbieding, die ik voor de crisis heb gemaakt, en zich nu verveelden. De aanbieding geldt nog steeds hoor!!!

Als laatste maar niet minst belangrijkste: De invulling van de ontstane vacature van secretaris van onze club in september. Geeft u liefst z.s.m. op als kandidaat bij ondergetekende. Opgeven als vrijwilliger voor het mede organiseren kan bij Ank of Ferdi.

Ik hoopt u allen binnenkort weer, in goede gezondheid, te mogen ontmoeten tijdens één van onze evenementen of bijeenkomsten.

Hartelijke groet,

Nederlandse Club Tarragona

                        

Ferdi Michels                                                                                                                    Voorzitter

Mobiel: 679301951

---

Koningsdag, woningsdag of balkoningsdag

 

Omdat Koningsdag niet gevierd kon worden met de leden van de NCT en woningsdag alleen in Nederland het alternatief was heeft onze voorzitter maar balkoningsdag gevierd. Dit alles uiteraard in huiselijke kring.

Deze foto staat ook op facebook

 

---

NCT Facebook groep

 Er is een nieuwe Facebook GROEP gemaakt voor alle leden van de NCT. Het is een besloten groep, waar alleen leden van de club zullen worden toegelaten. Het is iets anders dan de pagina van de NCT die er al was. In deze groep kunt u namelijk ook zelf berichten/ foto’s etc. etc. plaatsen. Wellicht iets te koop aanbieden, of gewoon even chatten met een mede NCT lid. We kunnen elkaar eenvoudiger vinden. Want ook nu, tijdens de Corona crisis zijn veel mensen eenzaam, en dan een samenzijn in een groep is natuurlijk best gezellig. Dus, gaat nu naar onderstaande link en meld uzelf even aan. Veel plezier!

 https://www.facebook.com/groups/nctarragona 

---

Confinamiento 

De meeste resident leden zullen het wel weten, maar om onze in Nederland verblijvende leden (die waarschijnlijk zullen snakken om weer naar Spanje te komen) ook op de hoogte te stellen van onze confinamiento het bijgaande schema. Uiteraard in  het Spaans, want het is een overheidsdocument.

Let goed op de kleine lettertjes onderaan: slechts één keer per dag!

 

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de periode ná corona, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@nctarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@nctarragona.com. 

---