Header

Nieuwsbrief Augustus 2020

 

Beste leden, aspirant-leden en belangstellenden.

Het doet ons genoegen om deze nieuwbrief met goed nieuws te kunnen beginnen. Zoals jullie zullen weten zijn wij al enige tijd op zoek naar een nieuwe secretaris voor onze club. Diverse oproepen aan  leden om zich kandidaat te stellen voor deze functie leverden niets op. Onze Martin kwam echter met het idee om via zijn bedrijf Recruit4.work een advertentie voor de vacature te plaatsen.

In overleg met het bestuur werd de advertentie, waarin duidelijk gesteld werd dat het een vrijwillige functie betrof, geplaatst. Er kwam al snel een enthousiaste reactie van een dame genaamd Mirjam. Zij werd uitgenodigd door het bestuur voor een kennismakingsgesprek en daarin kwamen we tot overeenstemming dat zij zich kandidaat zou stellen voor de functie van secretaris. Ze is inmiddels lid van onze club geworden en zal zich binnenkort aan jullie voorstellen.

Definitief aanstellen van Mirjam kan echter pas als de Algemene Ledenvergadering (ALV) daarmee instemt. Als niemand zich aandient als tegenkandidaat wordt er gestemd over de aanstelling. Komt er wel iemand die ook de functie van secretaris ambieert, dan wordt er gestemd wie het moet worden. Verder is het zo dat de ALV ook akkoord moet geven voor de thans zittende bestuursleden voor een nieuwe periode van één jaar.

Als datum van de ALV hebben we voor 6 september 2020 gekozen; als plaats Torredembarra. We moeten echter wel een slag om de arm houden. In verband met de pandemie moeten er ook in Spanje veiligheidsmaatregels gevolgd worden. Zo is er de 1,5 meter afstandsplicht. Voor een restaurant kan bij het diner daarmee rekening gehouden worden door bij voorbeeld de tafels uit elkaar te plaatsen. Bij een vergadering ligt dat echter anders. Daarbij zit men meestal naast elkaar. Hoe houdt je dan zo’n 30 deelnemers op 1,5 meter van elkaar? Het restaurant El Maritim, waarmee we in bespreking zijn, heeft een speciale vergunning bij de gemeente Torredembarra aangevraagd om onze ALV door te kunnen laten gaan. Binnenkort verwachten wij hierin een uitspraak en kunnen we de vergadering al dan niet door laten gaan.

Wat wel doorgaat is natuurlijk de koffieochtend op donderdag 13 augustus in La Mora.       

Verder hebben we van Gerdi  uit La Pobla de Montornes een uitnodiging ontvangen voor een door haar te geven pianoconcert, te houden op zaterdag 22 augustus om 20.00 uur bij haar thuis. Na het concert worden een glaasje cava en tapa’s geserveerd. Kosten € 10,00 per persoon. In verband met de beschikbare ruimte zijn er 9 leden van onze club welkom. Hierbij geldt dat de eerste 9 inschrijvers recht krijgen op deelname. Voor inschrijven kunt u terecht bij ondergetekende. Telefonisch  of per mail. Bij meer dan 9 inschrijvingen zal worden gekeken naar de mogelijkheid voor een extra concert.

 Graag tot ziens op één van de komende evenementen.

 

Met vriendelijke groet,

Nederlandse Club Tarragona

Ferdi Michels                                                                                                                      Voorzittter

 ferdi@nctarragona.com

679301951

---

Pianoconcert

Gerdi heeft een nieuwe vleugel en wil graag laten horen hoe die klinkt en hoe goed zij daar dat mooie geluid uit kan halen. Het concert vindt plaats in haar huis en daar is slechts plaats voor een beperkt publiek. Geef je op bij Ferdi, het email adres en telefoonnummer staan hierboven. 

---

Algemene Leden Vergadering

De Algemene Leden Vergadering (ALV) wordt gehouden op 6 september 2020 in het restaurant El Maritim in Torredembarra. Zie de link hieronder  

https://www.nctarragona.com/event/algemene-ledenvergadering/ 

Minstens twee weken voor de ALV ontvang je een nieuwsbrief met daarin de agenda en andere wetenswaardigheden zoals het menu, wat je daarvoor moet betalen en bij wie je je moet opgeven. 

 

---

Koffie ochtend 

Tweede donderdag van de maand en dus(?) weer een koffie ochtend. 

 Zie https://www.nctarragona.com/event/koffie-ochtend-in-la-mora-3/

Opgelet, het corona virus is nog niet weg. Denk aan jezelf en vooral aan anderen. Dus maskertjes meenemen, kom niet als je een 'verkoudheidje' hebt en volg de instructies van het bediendend personeel van Moramar op.

---

Vrijwilligers bij evenementen

Op eerdere oproepen zijn nog geen reacties bij ons binnengekomen. Het is niet alleen leuk om deel te nemen aan de evenementen die door NCT georganiseerd, maar het geeft ook een goed gevoel als weer een evenement goed verlopen is en we veel tevreden gezichten kunnen zien. Dat gevoel kunt u ook hebben als u zich opgeeft als vrijwilliger voor onze evenementen.

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@nctarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@nctarragona.com. 

---