Header

Kerstbrief December 2020

---

Beste leden, aspirant-leden en belangstellenden,

Graag willen wij aan jullie voorstellen: Hieke uit Tarragona. Zij is lid van onze club geworden en gaat in de toekomst als Content Manager het bestuur ondersteunen.  Als lid van werkgroep “Extra” zal zij verantwoordelijk worden voor het plaatsen van de Nieuwsbrief en de content van onze site.

Hieke schreef volgend Kerstverhaal:

Prettige kerstdagen, bon nadal! 

Staat de kerstboom al? Of heb je net als veel Catalaanse families een kerststal ingericht? Weet je al hoe je het gaat vieren en met wie?

Wat je ook gaat doen, voor iedereen is Kerst dit jaar anders dan anders. Met een grote groep dineren, elkaar omhelzen: dit jaar zit het er niet in. Met een beetje geluk mogen we wel de gemeente uit, maar dat is ook nog even afwachten. 

Extra belangrijk dit jaar is om het kleine te waarderen. En om flexibel te zijn, en soms te lachen om de situatie. Over lachen gesproken... Eén van de meest grappige poppetjes voor in de kerststal is toch wel de caganer, oftewel: de kakker. Je weet wel, dat gehurkte mannetje met omlaag getrokken broek dat zijn behoefte zit te doen. 

 

Je vindt ´m op elke kerstmarkt. En elk jaar worden er weer nieuwe beroemdheden ´te kakken gezet´. Dit jaar draagt de caganer voor het eerst ook een mondkapje. Iets wat in de hele historie van de caganers (sinds 1500) nog niet voorgekomen! 

Weet je trouwens de betekenis van de caganer? Het is een gelukspoppetje, omdat de ontlasting als mest dienstdoet en daarmee een goede oogst in het vooruitzicht stelt.  Daarmee staat de caganer symbool voor overvloed en geluk.  

En dat past bij de kerstgedachte 2020: de overvloed zien in tijden van schaarste, gelukkig zijn met wat wel kan, wat we wel hebben.  

Ik wens jullie allemaal een fijne, overvloedige Kerst en zie ernaar uit jullie te ontmoeten in 2021! 

Hieke Voorberg

 

Bij deze wens sluiten wij ons graag aan. Of jullie het nu met familie en vrienden in Spanje of in een ander land vieren, met alleen jullie naasten of misschien wel alleen, in huiselijke sfeer of wel in een speciaal  georganiseerde samenkomst.

Namens het bestuur vanuit ons hart:

Ferdi Michels

Voorzitter 

 

p.s. In deze nieuwsbrief geen verzoeken om kandidaatstelling, vrijwilligers of opslagruimte.

 

---