Header

Nieuwsbrief Februari 2021

Beste leden, aspirant leden en belangstellenden,

Met ingang van 8 februari 2021 worden de corona maatregelen in Catalonië iets versoepeld. Dat betekent o.a. dat we hier weer buiten onze gemeentegrens mogen komen, maar niet buiten de Comarca (zie het Wikipedia plaatje onder deze nieuwsbrief), en dat de restaurants wat langer open kunnen zijn. 

Voor de organisatie van clubevenementen heeft dat helaas weinig positieve gevolgen. Zo kunnen we de koffieochtend nog niet organiseren en ook de datum van de algemene ledenvergadering is nog niet te plannen.

Wat wel prettig is dat Emilio, echtgenoot van ons clublid Tanja, heeft aangeboden om de goederen van de club op te slaan op zijn bedrijf in Vila Seca.

Ons bestuurslid Martin heeft aangegeven dat i.vm. de drukke werkzaamheden voor zijn bedrijf hij geen onderdeel meer kan zijn van ons bestuur. Gelukkig blijft hij wel de site van onze club beheren. Hij blijft dus verantwoordelijk voor domeinnaam, site en emailadressen. Het bestuur is zeer dankbaar voor zijn blijvende inzet.

 Bericht Consulaat

Van het consulaat in Barcelona kregen wij het verzoek om volgende tekst in onze nieuwsbrief op te nemen:

Actuele informatie coronavirus

Zowel Spanje als Nederland nemen maatregelen die de verspreiding van het coronavirus tegen moeten gaan. Hierbij staat voorop dat op dit moment niet-noodzakelijke reizen door beide landen absoluut worden afgeraden. Reis niet! Dient u toch om een dringende reden te moeten reizen, dan willen wij u er graag op wijzen dat u voor de meest actuele informatie rondom de huidige reisvoorwaarden, algemene COVID maatregelen en verplichte testen en testlocaties, terecht kunt op de algemene website van de Nederlandse Ambassade in Madrid:

Spanje | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Daarnaast is er ook informatie te vinden op de Facebookpagina van de Ambassade:

Nederlandse Ambassade in Spanje - Home | Facebook

 Nacht testlocatie

Voor reizigers die een vroege ochtendvlucht hebben en hiervoor ´s nachts een antigeen sneltest moeten laten afnemen, raden wij aan contact op te nemen met onderstaande kliniek:

Clinica Creu Blanca, Calle J.V. Foix 63-71, 08034 Barcelona, T 93 25 22 522

 Mocht u verdere vragen hebben over de geldende coronamaatregelen of over algemene consulaire zaken, dan kunt u per mail rechtstreeks contact opnemen met de Ambassade in Madrid via: mad-ca@minbuza.nl of met het Nederlands Consulaat te Barcelona via: info@hcbcn.net.

Voor dringende vragen kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch contact opnemen met het Contact Center van het Ministerie van Buitenlandse Zaken via het volgende telefoonnummer: 91 35 37 500.

Tot zover het bericht van het Consulaat. 

Graag tot ziens,

 

Ferdi Michels

Interim voorzitter 

---
---

Geen koffieochtend

 Geen koffieochtend omdat de enigszins verruimde openingstijden van de horeca en dus ook van onze vaste stek, voor het ontbijt en de lunch zijn en wij juist tijdens koffietijd daar willen zitten.

Met wat nostalgie mogen we terugdenken aan de Valentijns koffieochtend van vorig jaar. Jacques had toen heerlijke koeken gebakken, de zon scheen en Corona leek toen alleen nog maar de naam van een Mexicaans biertje. Maar misschien krijgen we in de niet zo verre toekomst wel weer en heerlijke koek gepresenteerd. Houd daarom toch maar de bijna lege agenda in de gaten. Geen koffieochtend – Nederlandse Club Tarragona (nctarragona.com)

Houd afstand en blijf gezond.

 

---

Juist in deze tijd is het misschien prettig om contact te hebben met NCT lotgenoten. Via Facebook kan je contact hebben met leden van de Nederlandse Club Tarragona. Let wel de NCT Facebook pagina is uitsluitend voor leden. Wil je meedoen gebruik dan deze link https://www.facebook.com/groups/nctarragona

Als je geen Facebook gebruiker bent en je zoekt contact met een NCT lid, maar je hebt haar of zijn telefoonnummer niet stuur dan een mail naar info@tarragona.com. Wij zorgn dan voor de verbinding.

 

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor ná de corona tijd, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@nctarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@nctarragona.com. 

---