Header

Nieuwsbrief April 2021

Beste leden, aspirant-leden en belangstellenden,

In de nieuwsbrief van November 2020 heb ik mijn terugtreding als voorzitter van onze club aangekondigd. Reden daarvoor was mijn, zoals de medici het noemen, energetische problemen veroorzaakt door o.a. reuma. Het gaat mij nog steeds zeer aan het hart gaat dat ik deze beslissing heb moeten nemen. Maar ik moet  gehoorgeven aan de signalen die mijn lichaam me geeft.

Inmiddels hebben we na overleg binnen het bestuur besloten om Robbert Faber, onze huidige penningmeester, voor te dragen als mijn opvolger. Daarmee lossen we één probleem op, maar creëren ook een ander probleem namelijk het invullen van de daarmee vacant geworden functie van penningmeester van onze club.

Daarom roep ik onze leden, die resident zijn in Spanje, op om zich kandidaat te stellen voor deze functie. Je hoeft echt geen financieel expert te zijn om deze vacature in te vullen. Met de hulp van de andere leden van het bestuur kan deze klus goed geklaard worden. Dus stel je kandidaat door aanmelding via info@nctarragona.com of neem persoonlijk contact op met één van de bestuursleden. Misschien ook een idee voor één van onze nieuwe leden om zo de club en haar leden beter te leren kennen. Het voortbestaan van onze club kan alleen gegarandeerd worden met een voltallig bestuur.

Een goed bericht is dat we Emilio, echtgenoot van ons clublid Tanja, bereid hebben gevonden om de  diverse spullen van onze club op te slaan in een loods van zijn bedrijf in Vila Seca.  Onze dank daarvoor. De tafels, stoelen en verdere zaken liggen nu letterlijk hoog en droog, lekker centraal in de provincie Tarragona opgeslagen. Makkelijk omdat daarmee het gemiddelde transport naar en van evenementlocaties, zoals bijvoorbeeld de jaarlijkse barbecue, verkort wordt.

In verband met de Corona pandemie is het erg moeilijk om evenementen te organiseren. Gelukkig konden we vorige maand al wel weer terecht voor onze koffieochtend in La Mora. De opkomst van acht deelnemers viel ons na zo’n moeilijke tijd best wel mee. Volgende koffieochtend op 8 april. Voor de viering van koningsdag op 27 april voorzien wij voor als nog geen mogelijkheid. Het goede nieuws dat we hier wel kunnen melden is dat we in prettige samenwerking met Marcel, eigenaar van restaurant Poc a Poc in Salou, een verlate paasbrunch hebben kunnen organiseren. Zie verderop in deze nieuwsbrief en op de evenementenagenda op onze site. Voor beide evenementen worden de Coronaregels gevolgd.

In 2021 hebben we inschrijvingen ontvangen van enkele nieuwe leden. We heten Richard en Joke uit Mora d’Ebe, Illonka uit Barcelona, Letty uit Roda de Bará, Sofie uit El Carllar, Margareth uit Zarragoza en Brit van harte welkom en hopen hen bij één van onze bijeenkomsten persoonlijk te kunnen ontmoeten.

Graag tot ziens op 8 en/of 16 april,

Nederlandse Club Tarragona

 

Ferdi Michels
Voorzitter

---

Koffieochtend

 

Het blijft toch nog wel een beetje een exclusieve koffieochtend op donderdag 8 april. Niet meer de ‘confinamiento comarcal’, maar nu uitsluitend voor hen die in Catalonië woonachtig zijn of die hier toevallig op dat moment verblijven. Als je met anderen dan je ‘burbuja’ daar naar toe reist dan kan je een probleem hebben. Officieel mag je nog niet met anderen dan met wie je samenwoont in één auto. Verder moeten we de aanwijzingen van het personeel van Moramar opvolgen; niet meer dan 4 of 6 (ben even de tel kwijt) aan een tafel.  Zie de agenda Koffie ochtend – Nederlandse Club Tarragona (nctarragona.com)

 Houd afstand en blijf gezond.

---

Verlate Paasbrunch

Op vrijdag 16 april organiseert onze club een verlate paasbrunch.

Locatie:               Restaurant Poc a Poc, Carrer de la Verge de Pilar 9, 43840 Salou

Ontvangst:          Vanaf 13.00 uur

Aanvang:             13.30 uur

Menu:               

Voorgerecht met keuze uit (a)Sopa cebolla of (b)Toast met zalm of (c)Calamaresa a la plancha of (d)Carpaccio rund
Hoofdgerecht met keuze uit (1)Kaasfondue of (2)Papillot kabeljauw of (3)zalm of (4)Varkenshaas of (5)Schaapskoteletjes
Dessert van het huis

Drankjes:            Inclusief Biertjes, Wijn, Fris, Koffie
Denk er aan: Aperitief en speciale drankjes bij het dessert contant afrekenen

Kosten:             Leden € 20,00, introducees € 25,00 contant af te rekenen bij binnenkomst

Wij verzoeken jullie om z.s.m. de deelnamebevestiging met menukeuze te sturen naar Leny van Beek. Mail leny@nctarragona.com of mobiel/ WhatsApp 680629268.

Zie ook de evenementen agenda op onze website Verlate Paasbrunch – Nederlandse Club Tarragona (nctarragona.com)

---

Juist in deze tijd is het misschien prettig om contact te hebben met NCT lotgenoten. Via Facebook kan je contact hebben met leden van de Nederlandse Club Tarragona. Let wel de NCT Facebook pagina is uitsluitend voor leden. Wil je meedoen gebruik dan deze link https://www.facebook.com/groups/nctarragona

Als je geen Facebook gebruiker bent en je zoekt contact met een NCT lid, maar je hebt haar of zijn telefoonnummer niet stuur dan een mail naar info@tarragona.com. Wij zorgen dan voor de verbinding.

 

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor ná deze corona tijd, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@nctarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@nctarragona.com. 

---