---

Beste leden,

Het nieuwe jaar is alweer een maand oud, de dagen zijn omgevlogen!

De nieuwjaarsreceptie ligt nog vers in het geheugen. Deze was druk bezocht en in een voor velen  nieuwe locatie. Typische Nederlandse lekkernijen zoals bitterballen en frikandellen, voor de gelegenheid zelfs  een frikandel speciaal, werden ons voorgezet. Ik vond de receptie erg goed geslaagd.

Komt u donderdag 10 Februari naar de maandelijkse koffieochtend in La Mora om even met elkaar te buurten en de laatste nieuwtjes uit te wisselen? We zouden het gezellig vinden!

Waar we deze maand naar uitkijken is de Club’s traditionele Catalaanse “Calçotada!” De calçots heerlijk met de handen afpellen, in de romesco-saus dopen en vervolgens als een haring opeten. Het vlees dat daarna geserveerd wordt, is eveneens typisch Catalaans te noemen, butifara, llonganiza etc... De datum van de calçotada en waar we gaan eten is nog niet bekend. Maar dat laten we zo snel mogelijk weten. Houd hiervoor ook de Nederlandse Club Tarragona website in de gaten.

Het bestuur is de afgelopen tijd flink in de weer geweest met de  activiteiten voor  dit jubileumjaar.  De komende dagen en weken gaan we alles eens goed uitwerken. De datum staat al vast: reserveer zondag 12 juni in uw agenda voor dit grote feest. Het zal een dag zijn met leuke activiteiten en een gezellige lunch. Introducees zijn van harte welkom. Ik mag verder niets verklappen en als de komende maanden net zo snel  voorbij gaan als de eerste maand van dit jaar, zal het zo 12 juni zijn.

Omicron houdt ons nogal in zijn greep, en velen om ons heen zijn er door besmet geraakt. Symptomen schijnen die van een flinke griep te zijn  en gelukkig geeft een infectie met dit  virus immuniteit voor vele maanden. Maar beter nog is voorkomen dat U besmet raakt.

Beste leden, het besturen van een sociale gezelligheidsclub is alleen mogelijk met de hulp van vele vrijwilligers, die het als hun taak beschouwen om de leden een plezierige en ongedwongen tijd te bezorgen door vele activiteiten te organiseren. Ze besteden vele uren om het eenieder naar de  zin te maken, hoe moeilijk het  af en toe ook kan zijn. Soms komen er verwikkelingen naar boven die onze taak bemoeilijken en ronduit als vervelend worden beschouwd. We lopen niet weg voor deze problemen en we proberen ze op te lossen.

Wij willen dat iedereen binnen de club onbezorgd en  met veel plezier deelneemt aan alle activiteiten. Daar staan we voor!

 

Blijft U allen gezond en een hartelijke groet van,

                                                                                        

---

 Nieuwjaarsreceptie NCTarragona op 16 januari 2022 (een terugblik)


Er was een gezellige Nederlandse bruine kroeg gevonden in Miami Playa voor deze
gelegenheid. Victoria's bar in Calle Alemanya. De cava stond al klaar, en toen iedereen
voorzien was van een drankje heette voorzitter Peter de aanwezigen welkom en wenste, uit naam van het bestuur, iedereen het beste en veel gezondheid toe voor het nieuwe jaar en bracht daar een toost op uit.


Met 32 mensen in de niet al te grote bar was het gezellig druk. Al snel kwamen er ook
heerlijke en originele hapjes voorbij na de obligate, maar lekkere bitterballen. Op de uitnodiging stond: receptie van 17 tot 18 uur. Maar natuurlijk bleef men, als echte
NCTers, plakken en maakte pas tegen 19 uur aanstalten om naar huis te gaan.

(Tekst: Leny, foto's: Leo Gevaert)

---

 

 

 

---