Header
---

Beste leden,

Het is alweer bijna Kerstmis. Velen kijken er naar uit, anderen zien met gemengde gevoelens de feestdagen tegemoet. Kerst is per definitie een familiefeest waar vaak naar het verleden wordt gewezen. Altijd komt er wel een moment voorbij waarop iemand zegt: “weet je nog dat …”. Wij hopen dat U allen een feestelijke decembermaand mag hebben.

Het bestuur van de Nederlandse Club Tarragona is alweer een tijdje bezig om een leuke accommodatie te vinden waar we in gepaste omgeving onze traditionele Kerstlunch kunnen houden. Ik denk dat we dat wel hebben gevonden in Vilaseca bij Braseria Restaurante Antigona. Velen onder U kennen het lokaal. Er is een heerlijk en gepast kerstmenu. Zowel op onze website als hieronder kunt U een keus maken uit dit menu.

 In de maand november is de traditionele puzzelrit gereden. Robbert en Martineke hebben een schitterende route uitgestippeld in het achterland van Cambrils/Salou.  

Gert-Jan en Denise, met Bertie als route fluisteraar op de achterbank, hebben de puzzelrit gewonnen, en ze willen de volgende puzzelrit  uitzetten. Gert-Jan en Denise hebben inmiddels een horecazaak geopend in Salou en we wensen hen hier veel succes mee. 

Het jaar 2023 gaan we inluiden met een Nieuwjaarsreceptie op 12 Januari. Dit willen we doen bij Café Borrel & Bites van de al eerdergenoemde Gert-Jan en Denise. Aanvang om 17h00. De kosten zijn € 7,50 pp. 

Borrel & Bites
https://maps.app.goo.gl/hviFry7DQpxXRKCH6

Eind februari organiseren we onze jaarlijkse Calçotada. We willen hiervoor gaan naar het epicentrum van de calçots, te weten Valls. Nadere gegevens zullen later bekend gemaakt worden.

• Er is ons gevraagd om te polsen of er gegadigden zijn om regelmatig bridge te spelen. Laat het ons weten dan kunnen we dit doorgeven.

• Ook is onze medewerking verzocht voor het kenbaar maken van een initiatief van Home Care voor de provincie Tarragona. Home Care is een organisatie die Nederlanders helpt en begeleidt bij alle nodige medische bezoeken. Als er geïnteresseerden zijn dan willen ze in de provincie een voorlichting geven. Laat het ons maar weten. 

Beste leden, sommigen zullen het jaar 2022 wellicht herinneren als het begin van het einde van de pandemie, anderen denken terug aan het verlies van een dierbare, en weer anderen onthouden de politieke instabiliteit in de wereld. Iedereen heeft zijn eigen herinneringen aan dit afgelopen jaar. In ieder geval hoop ik oprecht dat U tijdens de kerstdagen warmte en genegenheid zult vinden, dat U een vrolijk Kerstfeest moge beleven en een Gelukkig maar bovenal een Gezond 2023 ten deel mag vallen.

Hartelijke groet,

---
---

Kerstlunch 2022

Donderdag 22 december hebben we een Kerstlunch in brasería Antigona, Avenida Rámon Olzina 2, 43480 Vila-Seca. De prijs van dit menu is € 20,-- (niet leden € 5,-- extra) en we beginnen om 13:30.
Zie ook Evenementen in december 2022 – Nederlandse Club Tarragona (nctarragona.com)

Leny en Peter hebben daar al wat voorgeproefd en zo te zien smaakt het uitstekend.

Het menu is als volgt:

COPA DE CAVA DE BIENVENIDA
PRIMEROS
1.   -Ensalada con romesco y buñuelos de bacalao
2.   -Pasta con salsa Boloñesa
3.   -Judías verdes salteadas con jamón
4.   -Sopa de escudella catalana

SEGUNDOS
5.   -Chuletas de cerdo a la brasa
6.   -Jamoncitos de pollo asados al horno
7.   -Filete de Dorada a la plancha
8.   -Paella Mixta

POSTRES
Helado del día, Tarta del día, Yogurt con frutos secos y miel.

CAFES

Doe je mee? Geef je dan op bij Leny, WhatsApp +34 680 62 92 68 en geef dan ook je menukeuze door.
Betalingen graag op de bankrekening van de club: ES78 0182 1294 1502 0412 9208, t.n.v. Robbert Faber onder vermelding van Kerstlunch 2022 en heel graag ook uw naam(en), of met gepast geld ter plaatse -ik heb vaak geen wisselgeld. 

Nieuwjaarsborrel

Gert-Jan en Denise Knippels (winnaars van de puzzelrit!) zijn net begonnen met Borrel & Bites, Carrer de la Verge del Pilar, 9, 43840 SalouBorrel & Bites - Google Maps
Mocht je daar nog niet geweest zijn dan is hier de mogelijkheid voor een eerste bezoek. We beginnen donderdag 12 januari 2023 rond 17:00 uur met een glaasje Cava en uiteraard zijn er ook 'bites' die ook met een 'b' beginnen.  

Doe je mee, geef je dan op bij Leny, WhatsApp +34 680 62 92 68, want dan weten Denise en Gert-Jan hoeveel bitterballen er geserveerd moeten worden.
De kosten bedragen € 7,50 voor een drankje en een hapje. Graag de penningmeester met gepast geld betalen of per bank met vermelding van…. 

---