Beste Leden,

Mede namens onze bestuursleden wens ik U en Uw dierbaren een vreedzaam, gezond en voorspoedig 2023. Dat al Uw wensen realiteit mogen worden!

Het nieuwe jaar is alweer een paar dagen oud en voor sommigen beginnen de goede voornemens al problematisch te worden. Ik wilde een paar kilo´s kwijtraken maar heb alweer flink gezondigd. Wat mij ook niet helpt, is met het bestuur van onze club de plannen voor de komende maanden te  bespreken. Activiteiten, locaties en restaurants passeren de revue, waarbij het menu een belangrijke rol speelt. Wij gaan U zoals gewoonlijk op de hoogte houden van wat we in petto hebben.

We hebben talrijke complimenten gekregen over de Kerstlunch van 22 december j.l. Zowel de locatie als het menu vond men aangenaam. De attentie die Ank en Leny hebben verzorgd viel zeer in de smaak van de aanwezigen.

Op 12 Januari is de Nieuwjaarsreceptie in Salou. De locatie is Borrel & Bites van Gert-Jan en Denise Knippels. Adres: Carrer de la Verge Pilar 9, Salou. Zie ook Evenementen in januari 2023 – Nederlandse Club Tarragona (nctarragona.com)

Geeft U zich bij Leny op aub (WhatsApp +34 680 62 92 68 of lenyvb46@gmail.com).
Uw bijdrage van 7,50€ zien we graag op bankrekening ES78 0182 1294 1502 0412 9208, t.n.v. Robbert Faber onder vermelding van Nieuwjaarsreceptie en uw naam(en).

Donderdag j.l. was onze maandelijkse bestuursvergadering. Een van de agendapunten was het al dan niet opnemen van overlijdens- en ziekteberichten in de maandelijkse nieuwsbrief. Het bestuur heeft besloten deze niet te plaatsen.  We hebben gemeend dat de maandelijkse nieuwsbrief iets luchtigs moet zijn met prettige en feestelijke aankondigingen van activiteiten van de club. Ook hebben we, gezien de senioriteit van onze leden, gemeend dat het een te zware wissel kan zijn om zowel aangename als onaangename berichtgevingen via de nieuwsbrief aan te kondigen. We vertrouwen erop dat de leden elkaar informeren over het wel en wee van vrienden en kennissen. Indien het bestuur een officieel bericht krijgt via een contactpersoon, dan zal het bestuur een condoleance of beterschapswens sturen namens de leden.

Maria Ochoa van Dalen komt het bestuur versterken, zij zal de vacature van secretaris opvullen. Tijdens de komende algemene leden vergadering zullen we Maria officieel voordragen.

We willen eind februari of begin maart onze traditionele Calçotada houden. We hebben gemerkt dat de prijzen voor een menu met calçots enorm gestegen zijn. We hebben met vele restaurants contact gehad en getracht het menu prijs aan te passen aan onze gewoontes, maar dat is nog niet gelukt. We blijven verder zoeken en we zullen U informeren als we een restaurant gevonden hebben. Heeft U een goede tip, laat het ons weten.

Met het toch wel wat problematische jaar 2022 nog fris in het geheugen, stel ik voor dat we met zijn allen zorgen voor een gezond en gezellig 2023. Dat het U allen goed mag gaan.

Peter den Boogert.

 

N.B.: In de vorige nieuwsbrief schreef ik wie de terechte winnaars waren van de puzzelrit. Ik had het over Gertie, maar dit moet natuurlijk Bertie zijn. Met gepaste verontschuldiging!.

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Van de penningmeester

Het jaar 2023 is net begonnen en ook het nieuwe verenigingsjaar van de NCT. Dus daarom de vraag of je de contributie voor dit jaar (€ 15,-- per persoon) wilt overmaken op bankrekening ES78 0182 1294 1502 0412 9208, t.n.v. Robbert Faber onder vermelding van je naam en contributie 2023 in de rubriek mededelingen / concepto.
Waarom vraag ik iedere keer ook je naam te vermelden? Simpel: op een uittreksel van de overboekingen (zo’n Excel lijst waar alle mutaties op staan) vermeldt de BBVA bank niet van wie dat bedrag komt en zie ik, bijvoorbeeld, alleen maar “Nieuwjaarsborrel brindis año nuevo”. De naam heb ik inmiddels toegevoegd aan het overzicht (bedankt voor de snelle overboeking) maar het is uiteraard makkelijker als die er al staat.

---
---