Beste leden,

Om te schrijven dat het erg koud was tijdens de Nieuwjaarsborrel een kleine drie weken geleden, terwijl vandaag de thermometer buiten zo´n 20 graden aangeeft, is wel wat bizar vindt U niet?
Ik moet bekennen dat ik het erg naar mijn zin heb gehad tijdens de nieuwjaarsborrel bij “Borrel & Bites”. Uw gezellige aanwezigheid heeft daar alles mee te maken. Maar zeker ook de getoonde gastvrijheid van Denise en Gert-Jan.

Het bestuur is druk bezig geweest om de activiteiten voor de komende maanden gestalte te geven. Het is niet meer zo eenvoudig om een locatie te vinden die voor een vriendelijke prijs een mooi menu kan aanbieden. Maar soms slagen we daarin, zoals met de lunch op 1 Maart 2023:

Het is ons een genoegen om U uit te nodigen voor een traditionele Calçotada in restaurant L´Hort del Pere in Cambrils. Het menu staat hieronder en de kosten hebben we op € 35,00 kunnen houden. Kijkt U hieronder en/ of op de website Evenementen in februari 2023 – Nederlandse Club Tarragona (nctarragona.com) hoe er te komen.

Het bestuur is zeer verheugd dat de nieuwe Nederlandse ambassadeur te Madrid dhr. Roel Nieuwenkamp en de Nederlandse honorair consul te Barcelona dhr. Dirk Kremer hun deelname aan de calçotada van de Nederlandse Club Tarragona hebben bevestigd. Beide heren zijn door ons uitgenodigd en zij hebben de uitnodiging met plezier aanvaard.
We zullen een kleine receptie organiseren vóór we aan tafel gaan om eenieder gelegenheid te geven kennis te maken met beide Nederlandse vertegenwoordigers.
Het is erg belangrijk om de Nederlandse Club Tarragona goed te presenteren en we rekenen daarom op een grote deelname van onze leden. U komt toch ook?

Noteer ook in Uw agenda de datum 18 Maart, dan houden we onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering. Tijdens deze vergadering zal het bestuur rekenschap geven van wat we gezamenlijk het afgelopen anderhalf jaar hebben georganiseerd en we hopen op Uw goedkeuring van de boeken en de genomen besluiten. Mocht U commentaar hebben, vragen willen stellen of aandachtspunten willen uitspreken, stuur ons dan een email met Uw verzoek.
Ook zal er een enquête gehouden worden en er zal ruimte zijn voor vragen tijdens de rondvraag. We sluiten de vergadering af met een gezellige Kaas Fondue bij Bar/Restaurant “Poc a Poc” in Salou.

Aanstaande donderdag 9 februari is de eerste koffieochtend van 2023 bij La Mora. We zouden jullie daar graag weer willen zien om de laatste ditje en datjes te horen of te melden. Het is er altijd gezellig en zowel Ank Smith als Jaques Delpeut verrassen ons elke keer weer met iets lekkers bij de koffie.

Beste leden, ik verheug me zeer op de activiteiten die gaan komen. De koffieochtend, de calçotada en de ALV zijn voor mij hoogtepunten omdat we altijd weer vriendelijkheid en gezelligheid bij elkaar vinden. Laat ons dit koesteren.

Met een vriendelijke groet,

Peter den Boogert
peter@nctarragona.com

 

---

Het menu is als volgt

---

Je kan je nu al opgeven bij Leny, WhatsApp +34 680 62 92 68 of lenyvb46@gmail.com en ook al doorgeven wat je wilt eten bij de calçots.

Uw bijdrage van € 35,-- per persoon (niet-leden 5,-- extra) zien we graag op bankrekening ES78 0182 1294 1502 0412 9208, t.n.v. Robbert Faber en graag met vermelding van uw naam(en) en Calçotada in de rubriek 'concepto' / omschrijving. 

Hoe kom je er??

Het restaurante L'Hort del Pere ligt verscholen aan de Camí Vell de Montbrió, s/n, 43850 Cambrils, Tarragona. Voor hen die Google maps gebruiken: 32QP+HX Cambrils.

Mijn navigator laat me een rare route rijden via het station van Cambrils. Waarschijnlijk komt dit omdat ik graag binnendoorweggetjes rij.
Kom je via de A7 vanuit het noorden of het zuiden, neem dan afslag 1143 richting Montbrió del Camps (en Cambrils Oest) en neem de Cepsa aan de Carretera Cambrils (T-312) op als tussenstop. Vandaar weet je navigator weer de weg. Je kan natuurlijk ook op de kaart kijken die hieronder staat en de blauwe pijlen volgen.
Heel makkelijk: bij de rotonde ná de afslag rechts en meteen weer rechts, einde van de weg links (je rijdt dan parallel aan de A-7), onder het viaduct door en dan links, doorrijden tot L'hort del Pere je uitnodigt om weer linksaf te slaan. Als je niet de eerste bent dan hangt daar een Nederlandse vlag, of een vlag van de Nederlandse Club Tarragona.

---
---