Beste leden,

Zegt U dat ook zo vaak “Wat vliegt de tijd toch!”. Ik besef, nu ik dit schrijf, dat het alweer twee weken geleden is dat ik de vorige nieuwsbrief geschreven heb. Ja inderdaad, de tijd vliegt.

Voordat we het beseffen is het 1 maart en dan is er de jaarlijkse Calçotada van de Nederlandse Club Tarragona. Een culinaire en culturele traditie van de Catalanen waaraan wij graag meedoen. Een calçotada is per definitie een gelegenheid om met vrienden van de zoete ui, geroosterd op open vuur, te genieten. Met een goed glas wijn en vooral in prettig gezelschap.

Voor wat betreft het gezelschap, dit jaar hebben we voor onze calçotada twee zeer belangrijke gasten uitgenodigd. De nieuwe Nederlandse Ambassadeur dhr. Roel Nieuwenkamp en de Honorair Consul dhr. Dirk Kremer hebben ons laten weten dat ze met veel plezier de uitnodiging hebben aanvaard en ze willen graag kennis maken met de leden van de Nederlandse Club Tarragona. We zullen dan ook een receptie houden voor we aan tafel gaan. Tijdens de receptie kunt U kennismaken met deze twee diplomaten. De receptie begint om half twee en uiterlijk kwart over twee gaan we aan tafel. U komt toch ook!!! Uw aanwezigheid zal, zoals gewoonlijk, erg worden gewaardeerd.

Hebt U zich nog niet opgegeven voor dit wel heel gezellige evenement? Doe dat dan vóór 25 februari bij Leny want dan moeten we aantallen en menukeuze doorgeven. Kijk hieronder voor de details. Tot op heden hebben zo´n dertig leden zich aangemeld voor de calçotada.

Vergeet U ook niet om 18 Maart in Uw agenda te reserveren voor de Algemene Leden Vergadering die we in Salou bij Restaurant “Poc a Poc” gaan houden. Het bestuur zal dan rekenschap geven over het reilen en zeilen van de club en de plannen kenbaar maken voor de komende tijd. U komt toch ook!!!

Graag zie ik U tijdens deze twee belangrijke activiteiten die we voor U organiseren.

Met een vriendelijke groet

Peter den Boogert

---

Het menu is als volgt

---

Zoals gezegd geef je vóór de 25ste op bij Leny WhatsApp +34 680 62 92 68 of lenyvb46@gmail.com en en geef ook door wat je wil eten bij de calçots.

Uw bijdrage van € 35,-- per persoon (niet-leden 5,-- extra) zien we graag op bankrekening ES78 0182 1294 1502 0412 9208, t.n.v. Robbert Faber en graag met vermelding van uw naam(en) en Calçotada in de rubriek 'concepto' / omschrijving. 

Hoe kom je er??

Het restaurante L'Hort del Pere ligt verscholen aan de Camí Vell de Montbrió, s/n, 43850 Cambrils, Tarragona. Voor hen die Google maps gebruiken: 32QP+HX Cambrils.

Mijn navigator laat me een rare route rijden via het station van Cambrils. Waarschijnlijk komt dit omdat ik graag binnendoorweggetjes rij.
Kom je via de A7 vanuit het noorden of het zuiden, neem dan afslag 1143 richting Montbrió del Camps (en Cambrils Oest) en neem de Cepsa aan de Carretera Cambrils (T-312) op als tussenstop. Vandaar weet je navigator weer de weg. Je kan natuurlijk ook op de kaart kijken die hieronder staat en de blauwe pijlen volgen.
Heel makkelijk: bij de rotonde ná de afslag rechts en meteen weer rechts, einde van de weg links (je rijdt dan parallel aan de A-7), onder het viaduct door en dan links, doorrijden tot L'hort del Pere je uitnodigt om weer linksaf te slaan. Als je niet de eerste bent dan hangt daar een Nederlandse vlag, of een vlag van de Nederlandse Club Tarragona.

---
---