Beste leden,

Aan de vooravond van een toch wel belangrijke weersverandering, er wordt regen en wind verwacht, hopen velen dat we de zoveelste hittegolf achter ons kunnen laten.
Er ging geen dag voorbij of er werd gemeld dat er weer een record gebroken was.
Hoge temperaturen, een ongekende lange droogteperiode met als gevolg waarschuwingen over het rantsoeneren van het drinkwater. Afijn we raken steeds meer gewend aan gebroken records en uitzonderlijke situaties.
Nederlanders die ik sprak of die ik hoorde praten, klaagden over het weer. Alhoewel dit laatste in ons Nederlandse DNA is ingebakken.
Ondanks een wat minder comfortabel seizoen hopen wij dat u een prettige en aangename zomer hebt gehad al dan niet met familie of vrienden.

Dit is de eerste nieuwsbrief van ons nieuwe seizoen, met activiteiten waar velen het hele jaar naar uitkijken. Het bestuur heeft voor de zomer de herfstactiviteiten al de revue laten passeren en nu we zijn klaar om alles gezellig voor jullie te organiseren. Hieronder volgt wat we gaan doen in de komende weken.

• 14 September de eerste koffie-donderdag na het zomerreces. Bij La Mora, waar anders! We zijn allemaal benieuwd naar de verhalen en de ervaringen. U komt toch ook???

• 16 September onze traditionele BBQ. Bouke & Gea heten ons weer van harte welkom in hun finca in Falset. Aanvang om 13h00. De aanbevelingen van de vorige BBQ hebben we ter harte genomen en die gaan we invoeren. Als we het over breken van records hebben, hebben we hier een mooie gelegenheid om het record van het aantal deelnemers aan de BBQ ruim te breken. Meld U zich aan bij Leny van Beek ( lenyvb46@gmail.com ) of per WhatsApp/ belletje naar +34 680 629 268.
U komt toch ook (weer)?  We weten nog niet wat het moet kosten. Dat onderzoeken we binnenkort en laten het U weten in een volgende nieuwsbrief12 Oktober koffiedrinken bij La Mora. Nakletsen over de BBQ, wellicht kennismaken met nieuwe leden of zomaar de laatste roddels uitwisselen.

• 15 Oktober lopend buffet bij Robbert & Martieneke in Cunit. De bedoeling is dat eenieder een hapje, schotel, enz… meeneemt. Verdere mededelingen zullen volgen. Lijkt me een geweldige gelegenheid om van elkaars kookkunsten te genieten.

• 9 November staat gereserveerd voor de traditionele maandelijkse koffie in La Mora.

• Op 18 November hebben we de puzzeltocht gepland. Onze drukst bezochte activiteit, waar gezelligheid prevaleert over rivaliteit en, met zoals altijd, een gastronomische verrassing aan het einde.

• 14 December onze maandelijkse koffieochtend. Ik ben er bijna zeker van dat Ank en/of Sjaak ons gaat verrassen met een kerstlekkernij.

• 21 December zijn we weer aan de Kerstlunch toe. Hier sluiten we een fantastisch clubjaar af met vele hoogtepunten.

Beste leden, we hebben er weer veel zin in. Vele vergaderingen gaan we houden om alles netjes te organiseren. Reserveer de data hierboven vermeld, en laat ons bijtijds weten dat u graag wilt komen. Wij kijken er enorm naar uit om onze leden van de Nederlandse Club Tarragona te begroeten bij de komende activiteiten. Het gaat U goed,

Peter den Boogert

---
---