Beste leden,

De datum voor onze traditionele BBQ nadert met rasse schreden.

16 September zijn we weer te gast bij Bouke en Gea, die wederom hun Finca ter beschikking stellen om het feestje te houden. Ik zeg met name feestje want dat is het toch echt. Schitterende omgeving, prettige en fijne gastheren, een goed glas wijn, of twee, en natuurlijk iets te eten. De gesprekken zijn altijd prettig en het samenzijn met vrienden is aangenaam. Wat zouden we nog meer willen. Nog maar een paar nachtjes slapen.
Maar voor het zover is nog enkele belangrijke mededelingen:

• Breng uw bestek en bord mee. Alternatief is dat wij u plastic bestek en bord aanbieden. Glazen stellen we ter beschikking.

• Breng uw favoriete stoel mee. Een hele zit op een houten klapstoeltje kan weinig comfortabel zijn.

• Het belangrijkste; meld u zich aan bij Leny van Beek ( lenyvb46@gmail.com ) of per WhatsApp/ belletje naar +34 680 629 268. Doe dit snel want we gaan inkopen doen.

• Nog belangrijker is de betaling: deze hebben we voor het derde achtereenvolgend jaar op 25€ per lid kunnen houden. Introducees zijn meer dan welkom en die betalen 5€ meer. Meld u zich dan aan als lid, dan betaalt u de ledenprijs. Graag zien we uw betaling op rekeningnummer ES78 0182 1294 1502 0412 9208, t.n.v. Robbert Faber onder uitdrukkelijke vermelding van Uw deelname naam(namen) en activiteit BBQ 23.

• We beginnen om 13h00. En hoe kom je er? Ga richting Falset, gebruik daarvoor een papieren wegenkaart of je navigator. Vanaf N-420, neem afslag Falset Oest, TP-7101, volg de weg en ga tweede rotonde links, Carrer Clos, Carretera de Belmunt, nog steeds  TP-7101. Bij de Nederlandse vlag en/of NCT of vlag rechts. Parkeer tussen de olijfbomen en houdt het doorgaande pad vrij.
Zie ook Events – Nederlandse Club Tarragona (nctarragona.com). U komt toch zeker ook!!!

Waar we als bestuur ook erg naar uitkijken is een activiteit die niet vaak is georganiseerd, namelijk een Buffet. Zij die komen zullen iets lekkers voor de lunch meebrengen. Zo willen we dat gaan doen:

• Er zijn drie categorieën; Voorgerecht, Hoofdgerecht en Nagerecht.

• Ieder lid/echtpaar bereidt voor 4 personen een gerecht voor.

• Ieder lid/echtpaar geeft eerst op dat ze komen bij Leny van Beek ( lenyvb46@gmail.com ) of per WhatsApp/ belletje naar +34 680 629 268.

• Ieder lid/echtpaar geeft op welk gerecht het voornemens is te maken, bij Robbert Faber.(robbert@nctarragona.com),

• We zullen latenzien (hoe weten we nog niet) wat er meegebracht zal worden. Dit om te voorkomen dat er bv heel veel salades meegebracht worden en er voor te zorgen dat alle categorieën goed vertegenwoordigd zullen zijn.

• Het bestuur zorgt voor de drankjes tijdens het Buffet en de kosten hiervoor zijn 5€ per lid. Introducees zijn welkom mits ze ook een gerecht meebrengen. Ze betalen 7,50€ pp. Graag zien we uw betaling op rekeningnummer ES78 0182 1294 1502 0412 9208, t.n.v. Robbert Faber onder uitdrukkelijke vermelding van Uw deelname naam(namen) en activiteit Buffet 23.

• Waar en hoe, zie Events – Nederlandse Club Tarragona (nctarragona.com) U komt toch zeker ook.

Beste leden, zoals u leest heeft het  bestuur niet stil gezeten. We hebben wederom getracht leuke activiteiten te organiseren met voor elk wat wils.
Komende donderdag is er weer een koffieochtend bij La Mora. We zouden u daar graag willen verwelkomen.

Met een vriendelijke groet
Peter den Boogert

 

---

Paspoort aanvragen via VFS Global in Barcelona 

Als je niet naar Madrid wilt gaan voor een nieuw paspoort, dan kan je dat ook bij VFS in Barcelona doen. De te ondernemen stappen en de ervaringen staan hieronder.

Via deze website Paspoort of ID-kaart aanvragen of verlengen als u in het buitenland woont | Nederland Wereldwijd kom je bij een checklist die je in moet vullen.
De checklist begint met het maken van een aanvraagformulier. Daarvoor moet je een account aanmaken en je gegevens invullen. Zorg er voor dat je je paspoort bij de hand hebt, je BurgerServiceNummer (BSN) en je officiële adres uit het certificado de empadronamiento (zie hieronder). Na invulling uitprinten ondertekenen en ook een kopie maken van dit en alle andere documenten die gevraagd worden.
Uit de checklist blijkt welke documenten je moet hebben. Naast het aanvraagformulier zijn dat:
-het bewijs dat je in Spanje woont: (certificado de empadronamiento), niet ouder dan 3 maanden en
-pasfoto´s gemaakt volgens de Nederlandse normen.
Het certificado de empadronamiento moet je halen bij de gemeente. Afspraak daarvoor is soms wel nodig en, als je niet in de rij wilt staan, aan te bevelen. Ik heb gevraagd dat er een stempel en handtekening op werd gezet. Als je goed leest op de hierboven genoemde website dan zie je dat het certificado de empadronamiento niet vertaald hoeft te worden.
Andere documenten dan dit certificado moet je laten vertalen door een beëdigd vertaler. Renée Bernard (zie: About — Interpreting teams) doet dit perfect.

Voor de pasfoto´s wordt verwezen naar fotografen in Barcelona of nog verder weg, maar Andreu Gual www.fotografiaandreugual.com in Tarragona heeft de matrix die Nederland eist op zijn computer staan en de gemaakte foto´s voldoen daar aan.

Heb je alle documenten (origineel en kopie), maak dan een afspraak bij VFS Global in Barcelona. Book an appointment | vfsglobal  Dit ging wat moeilijker dan gewenst. Je moet een account bij hen aanmaken en via dat account de afspraak maken. Het aanmaken van een account ging snel, maar je kan (ik kon) geen afspraak maken. Telefoon geprobeerd: er wordt niet opgenomen. Toen maar de ervaringen van anderen opgezocht op het internet: bedroevend! Ondanks het feit dat anderen geen resultaat hadden, toch maar een email gestuurd. Wonder boven wonder, op 1 mei, een vrije dag in Spanje, een email ontvangen met daarin datum (twee weken later, zoals door mij gevraagd) en tijd.

De ontvangst door VFS is keurig en het personeel vriendelijk. Bij het nemen van de vingerafdrukken werd goed gekeken of deze goed genoeg waren en of het nog beter kon. Bij oudere mensen (het merendeel van de NCT leden) vervagen de vingerafdrukken zo langzamerhand.
Helaas bleek na twee weken dat de afdrukken niet goed genoeg waren. Opnieuw naar Barcelona, voor nieuwe vingerafdrukken die waarschijnlijk niet beter waren dan de keer daarvoor. De VFS medewerker heeft getracht om ter plekke contact op te nemen met de verwerker van de gegevens en toen dit niet lukte heeft hij een mededeling gedaan dat de afdrukken voor de tweede keer zijn opgenomen en het resultaat niet beter kan.

Bijna vijf weken later wilden we toch wel even weten wat de status was van de aanvraag van het nieuwe paspoort. Daarvoor heb je een track & trace-code. Helaas: “geen informatie gevonden”. Contact opgenomen met de Ambassade in Madrid. Daar was het antwoord dat het met trackingnummer via VFS de status kan worden opgevraagd. Merkwaardig dat op een papier met een logo van de Nederlandse overheid via VFS de status wordt opgevraagd. OK, dan maar via de VFS website. Resultaat: geen.
Gelukkig kwam er diezelfde dag een mail van VFS waarin werd gemeld dat we het paspoort konden ophalen.

Conclusie: het werkt allemaal wel, maar contact met VFS gaat wel erg moeizaam. Hun website verdient verbetering (normaal gebruik ik een andere bewoording) en telefoon wordt niet opgenomen. Hun medewerkers aan de balie daarentegen zijn zeer vriendelijk.

Robbert 

---
---