Beste leden,

Dat het klimaat aan het veranderen is daar hoeft niemand ons meer van te overtuigen maar dat de tijd ook veel sneller gaat, is iets wat geen enkele geleerde ons kan uitleggen! Want de tijd vliegt. Het jaar 2024 is nog maar net begonnen of we zitten alweer in Februari!

Wat hebben de deelnemers weer genoten van de nieuwjaarlunch in Tarragona. Naar wat ik heb vernomen, heeft eenieder het naar de zin gehad en is er genoten van hetgene dat werd aangeboden. Ik heb het ook naar mijn zin gehad: toegezongen voor mijn verjaardag door zo´n 30 leden en een mooie grote felicitatiekaart op de koop toe! Hartelijk dank nogmaals.

Het bestuur heeft in de voorbijgevlogen maand januari niet stilgezeten. De activiteiten tot Juni zijn besproken en sommige zijn zelfs al gereserveerd. Hieronder een kleine uiteenzetting over wat we in petto hebben voor onze dierbare leden.

• 8/02/24 Koffieochtend in La Mora, de eerste van dit jaar. Met het voorspelde weer zal het een heerlijk buiten treffen zijn. U komt toch ook?

• 29/02/24 Onze traditionele Catalaanse activiteit.
De Calçotada zal deze keer in Roda de Barà plaatsvinden. Zie de evenementen kalender op onze website Events – Nederlandse Club Tarragona (nctarragona.com). Onze bestuursleden Ank en Maria hebben stad en land afgereisd om een passende locatie te vinden.
U kunt zich melden bij Leny van Beek lenyvb46@gmail.com of per WhatsApp/ belletje naar +34 680 629 268. De kosten bedragen 35 € per persoon. Introducees, die van harte welkom zijn, betalen 5€ meer. Graag zien we uw betaling op rekeningnummer ES78 0182 1294 1502 0412 9208, t.n.v. Robbert Faber onder vermelding van uw naam/ namen en calçotada.
Waar is het het? Les Guatlles, Disseminat, 8, 43883 Roda de Berà, Tarragona. Met Google Maps gebruik de volgende code 5CMR+8H Roda de Berà. En heb je geen Google Maps? Les Guatlles ligt grofweg tussen het station van Roda de Berà en de AP-7.

• 14/03/24 Koffie ochtend in La Mora.

• 21/03/24 Algemene Leden Vergadering met aansluitend een lunch bij restaurant Àngel Miquel in Creixell. De vergadering begint om 12 uur. Meer informatie zult U in de volgende nieuwsbrief krijgen.

• 11/04/24 Koffieochtend in La Mora

• 27/04/24 Koningsdag. De locatie zal hoogstwaarschijnlijk in Salou zijn.

• 9/05/24 Koffie in La Mora.

• 23/05/24 Bezoek aan het 112 Centrum in Reus. Hier zal ons uitgelegd worden wat er allemaal komt kijken als we met een noodzaak 112 bellen. Let wel, we moeten drie weken van tevoren de namen van de deelnemers en hun NIE doorgeven aan het centrum. Doe dat niet nu, maar in de nieuwsbrief van april zullen wij dat aan U vragen.

• 13/06/24 Koffie in La Mora

• 20/06/24 Bezoek aan het drinkwaterzuivering complex in L´Ámpolla. Hier zal ons worden uitgelegd hoe het water uit de Ebro bij U uit de kraan komt. En wat er allemaal voor nodig is om van dat water drinkwater te maken.

Zoals u kunt lezen is een hoop werk verricht door het bestuur. Om alles zoveel mogelijk actueel te houden, zult u in de nieuwsbrief van de desbetreffende maand verdere informatie krijgen over de activiteit.

Beste leden, het doet ons deugd u zo een vol programma te kunnen aanbieden. Sterker nog, we zijn alweer bezig met ideeën voor de activiteiten na de zomer. De BBQ, de puzzelrit en andere. Zoals eerder gemeld, de tijd vliegt en we moeten goed voorbereid zijn om u een leuke middag te kunnen aanbieden. Voordat we het in de gaten hebben is het zover! 

Het gaat u goed!

Peter den Boogert

---

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Nog even voor de oude prijs: € 15,-- voor het lidmaatschap van de Nederlandse Club Tarragona. Bij de Algemene Leden Vergadering zullen we met een voorstel komen om de contributie te verhogen. Hoeveel? We zijn nog aan het rekenen.
Maak svp € 15,-- per persoon over op rekeningnummer ES78 0182 1294 1502 0412 9208, t.n.v. Robbert Faber. Vermeld daarbij (contributie) 2024 en je naam of namen in de rubriek ´concepto´ en om het de penningmeester makkelijker te maken, doe deze betaling afzonderlijk van een andere betaling, zoals de calçotada.

Uw penningmeester

 

---