Header

Nieuwsbrief Mei 2015

---

Voorwoord

Beste leden en geïnteresseerden,

Wat gebeurt er toch een hoop wereldwijd in een maandje nietwaar. Grote rampen, zoals de aardbeving in Nepal, waar ook nog steeds een behoorlijk aantal Nederlanders niet gevonden zijn. Vreselijk voor de familie, wachtende op hopelijk toch nog een teken van leven. Mocht er onder u familie en/of vrienden, kennissen of bekenden tussen zitten, dan wensen wij u daar heel veel sterkte mee.

Mei is de maand van de bevrijding, 4 mei de dodenherdenking en 5 mei Bevrijdingsdag. Alweer 70 jaar geleden en het mag nooit vergeten worden. In onze club zijn er op zeker nog een paar leden die de oorlog als klein kind meegemaakt hebben. Helaas zijn er in de wereld nog dagelijks oorlogen, en te verwachten valt helaas dat er altijd wel ergens een oorlog zal zijn. 

Met de NCT gaat het gelukkig goed. Lees meer in de overige rubrieken van deze nieuwsbrief. 

U allen tot gauw, wij van het bestuur hopen u weer eens even gezellig te spreken. Op Koningsdag van jl 26 april hadden wij er helaas niet veel tijd voor. Volgend jaar beter. 

Bart van Dijk, Voorzitter NCT

---

Terugblik op April

 

Uitstapje Vimbodí

We zijn aan het zesde NCT-seizoen begonnen met een excursie naar Vimbodi op 9 april jl. Klik hier voor uitgebreid verslag en foto´s.

 

---

Koningsdag

Koningsdag op zondag 26 april was een gezellig samenzijn met landgenoten, Spanjaarden, en tevens wat Duitse en Belgische mensen.Voor de kinderen - de toekomst - hadden een paar lieve moeders een leuk programmaatje in elkaar gezet. Nog hartelijk bedankt Jacqueline, Laura en Joanne voor jullie inzet. Kindjes tevreden en sommige ouders konden tussendoor genieten van de live band `Sacromonte´. Echte liefhebbers deze heren.

Er was ook gezorgd voor een typisch Nederlands broodje: kroketje, frikandel en haring vonden gretig aftrek. De bitterballen rolden ook het keukentje uit. We hadden alleen de pech dat de stroom het eventjes niet aankon. Volgende keer hopen we dat dat probleem opgelost zal zijn. Het terrein met kraampjes stond deze keer ook goed vol, sommigen verkochten beter dan anderen. Ja, dat is de handel nietwaar. Bij deze wil ik Bart en Trees, Margaret, Tom, Truus, Rebecca, Willemien, Kiki en Eeke en Sytze, die zich ingezet hebben als vrijwilligers, hartelijk danken voor hun vrije tijd en hun inzet tijdens deze dag. Zonder jullie allemaal kunnen wij zo’n groot evenement niet organiseren. Daar is een club ook sterk in, met zijn vrijwilligers voorop.

We hadden geen prijs voor het mooist uitgedoste Nederlands koppel voor deze dag, maar hadden we dat gedaan dan ging de hoofdprijs zeker en zonder problemen naar dit lieve stelletje op deze foto.

We danken jullie hartelijk voor deze NCT Promotie. 

Ook nog even een extra bedankje voor de Nederlandse horeca zaken die een bijdrage gaven voor Koningsdag, Heinekenhoek, Hollandaluz, Guiness Restaurant, ’t Gat van Nederland, Broodje van Kootje en OH-LA-LA , al deze bedrijven zijn nu open om u en ons te ontvangen en van een drankje en meer te voorzien. Dames en heren van deze bedrijven, u allen een geweldig goed seizoen toegewenst. 

Zie ook hier de foto´s van Koningsdag

---

Planning Mei

 

Varen 

Wat gaan we doen en staat er op stapel in de maand mei?

We gaan het water op, op donderdag 21 mei. Die dag maar vrij houden, latere info volgt nog. Houd het Evenementenkalender op de site in de gaten voor nadere informatie!

---

Planning Juni

  

Golfen

Voor de golfers of niet golfers die mee willen doen 9 holes te spelen, gaan we begin juni weer met voldoende deelname spelen bij club Lumine te Salou, La Pineda.

Nadere informatie volgt op het Evenementenkalender

Opgeven kan al bij Lonneke. 

We gaan weer kersen eten

Nadere info over datum en tijd volgt zo spoedig mogelijk!

Ook hier geldt: kijk af en toe naar het Evenementekalender!

---

Tipje van de sluier

Als afsluiting van het NCT-jaar, hebben wij een leuke verrassing in petto. Mis het niet en houd de kalender en de nieuwsbrief in de gaten volgende maand!

---

Wist u dat...

.... we al met 180 leden zijn in deze geweldige club! En de groep blijft groeien,  we hebben meer aanmeldingen dan afmeldingen. 

Fotoalbum op de site

Sinds de vernieuwde site van de NCT, is er ook een pagina aangemaakt om foto´s op te plaatsen, hoewel het niet overduidelijk was waar deze te vinden waren. 

Daarom hebben we er nu voor gezorgd dat ze wel goed vindbaar zijn! Zie hier de afdeling foto´s van de club. U treft eerst de tekst en daaronder de foto´s van de activiteit.

Nieuwsbrief gemist?

Dan kunt u deze terugvinden via deze link

 

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---

Advertentie

Hier ruimte voor SPONSORING.  

Wilt u hier ook staan? voor info: info@www.nederlandseclubtarragona.com 

of laat uw naam en telefoon achter op de site, dan nemen wij contact met u op!

---