Header

Nieuwsbrief Juli 2015

---

Voorwoord

Beste leden en geïnteresseerden, 

De zomer is alweer 2 weken oud en het is inderdaad zomer, wat een temperaturen de laatste week, nietwaar? En dat in vele delen van Europa, de leden van onze club die dan hun jaarlijkse zomerperiode in Nederland of België doorbrengen, hebben het ook heet of in ieder geval heet gehad. Eigenlijk zou het hier, in deze omgeving, eens heel erg hard moeten gaan regenen. En in andere delen van Spanje is dat nog veel harder nodig. Vooral in Andalusië en in Alicante mag het wel met bakken uit de lucht komen vallen. De mensheid kan al vreselijk veel, maar op het weer hebben we toch nog steeds geen invloed. En als rechtgeaarde Nederlanders hebben we daar dus altijd wel iets over te klagen.

Het zal ook internationaal, politiek gezien, wel een hete zomer worden, al die problemen zoals in Europa met de Grieken, dat lossen de hoge heren en dames ook na het referendum niet zo maar even op. Over de problemen wereldwijd kan ik wel een pagina vullen, maar dat zal ik maar niet doen.

De komende 2 maanden, lieve mensen, gaat de NCT met zomerreces. Dit heeft te maken met werk, drukte overal en de vele leden die nu de centjes moeten verdienen voor het gehele jaar. Ik zie gelukkig ook veel leden die dankzij de NCT contacten uitwisselen en elkaar regelmatig zien, eens een kaartje leggen, bij elkaar een vorkje prikken, gewoon gezellige dingen onderling regelen. En die dat zonder de NCT een stuk minder gehad zouden hebben. Dat vinden wij als bestuur echt leuk.

Ik zou u iets willen vragen: ga van de zomer eens bij een van onze leden met een horecabedrijf aan, niet langs, daar hebben ze niets aan. Gisteren zei iemand nog tegen mij: ik zou zo graag een Hollandse maatje willen eten. Nu dat kan bij verschillende Nederlandse zaken. U bent van harte welkom bij de Nederlandse horecazaken die lid zijn van de NCT.

In Salou, de Heinekenhoek, Broodje van Kootje, Holandaluz, Oldehove, Poc a Poc en speciaal voor de jongeren, maar ook voor ouderen die jong van geest zijn: ’t Gat van Nederland. En in La Pineda hebben we dan de enige Nederlandse zaak van het dorpinformatie. Voor adressen en openingstijden verwijs ik u naar de site van de NCT.

We wensen allen een hele prettige zomer toe en hopen u op 13 september weer te zien.

Bart van Dijk

---

Terugblik op Juni

---

We gaan weer kersen eten

Op zondag 14 juni zijn we met een groep van de NCT naar het jaarlijkse kersenfestijn in Miravet geweest. Met aansluitend een goed verzorgd etentje bij Carpe Diem in El Perello. Degene die daar nog nooit geweest waren, hebben er weer een leuk adresje bij van het NCT-lid Dick.

 Klik hier voor de foto´s en bijdrage 

---

Borrel

De zomerborrel hadden we eerst in Brafim gepland, maar door omstandigheden kon het daar op zaterdag 4 juli niet plaatsvinden. We hebben het gebeuren dan ook verplaatst naar de zaak van een ander lid van de NCT, namelijk Karst Kremer, al jaren uitbater van horecazaak Oldehove (Leeuwarden). Karst en zijn team hadden het goed geregeld voor de 20 deelnemers. Alleen de kachel mocht hij wel uitdoen, wat hem niet is gelukt. Nog bedankt Karst, ook namens de vele Friese leden. 

---

Toekomstige maanden

In september...

... gaan wij er weer tegenaan, eerst de verplichte jaarvergadering op zondag 13 september, waar dat plaats gaat vinden kunt u t.z.t. lezen op de site van de club (simpelweg klikken op de link).

Houd u verder zondag 27 september vrij voor de jaarlijkse BBQ, die zal weer plaats vinden bij Bauke en Gea te Falset. We hopen op beter weer dan vorig jaar.

In oktober...

... ja dat is al ver vooruit, willen we eens iets met de fiets gaan doen. Een km of 25 moeten de meesten van ons toch nog wel weg kunnen trappen. En het voordeel daarvan is, na dat stukkie fietsen, lekker een menuutje in een dorpsrestaurantje eten, dat moet toch een feest zijn, nietwaar?

Ook gaan we in oktober weer een balletje slaan in El Vendrell, golfballetje dus. We rekenen daarvoor weer op Ina en Jannie, hopende dat zij in die tijd hier zijn.

In november...

...sowieso de jaarlijkse puzzelrit op de derde zondag van die maand en dat is dit jaar 15 november.

Beste leden: zet de datums maar vast in uw agenda’s, dan komt u niet voor verrassingen te staan. Bezoek ook regelmatig het evenementenkalender van onze site!

We zouden het op prijs stellen als de leden daar wat vaker op zouden kijken, er staat veel informatie op, onder andere eventuele veranderingen met betrekking tot de evenementen, zoals de datum of lokatie, i.c. bijvoorbeeld voor zaterdag 4 juli jl.

---

BELANGRIJK

Klik hier voor informatie over de nieuwe erfrecht in Spanje, die in augustus zal veranderen. Het kan voor sommigen heel belangrijk zijn. 

---

Wist u dat...

.... we een app hebben. Instaleer deze op uw Android en u blijft op de hoogte zodra er nieuws is op de site! Klik hier

Spoedig ook beschikbaar voor iPhone. 

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---
Duikcentrum Torredembarra

Advertentie

 

In Torremdebarra kan je de wonderbaarlijke duikerswereld ontdekken op een veilige en progressieve manier.
Alle aktiviteiten en cursussen worden in het nederlands begeleid en iedereen is welkom vanaf 8 jaar!
Ook boottochten worden georganiseerd en skien en vissen zijn mogelijk.

---

Hier ruimte voor SPONSORING.  

Wilt u hier ook staan? voor info: info@www.nederlandseclubtarragona.com 

of laat uw naam en telefoon achter op de site, dan nemen wij contact met u op!

---