Header

Nieuwsbrief September 2015

---

Voorwoord

Na de zomerrecessie van de club staan we weer voor de komende 10 maanden paraat om met u en geïnviteerde gasten een zesde seizoen in te gaan van de NCT.

Allereerst moet ik u het trieste nieuws mededelen dat afgelopen maand augustus ons lid Mevrouw Mary Cornwall – Claassens helaas is overleden. Wij hebben de familie namens de NCT uiteraard al gecondoleerd met dit vreselijke verlies. We hopen dat haar man Theo nog jaren bij ons en met ons aanwezig zal zijn bij vele activiteiten, als hij over zijn ergste verdriet heen is.

Ik weet niet hoe het u allen vergaan is, die niet voor korte of langere periode in NL of elders op deze wereldbol verbleven, maar wat was het verschrikkelijk heet hier in de provincie. Wij denken nu toch echt wel aan een airco voor komend jaar. Die hitte zijn wij wel een beetje zat. Soms 3 maal daags een douche, is toch te gek nietwaar. Er wordt binnenkort weer gepraat in Parijs door de hoge dames en heren, die over de klimaatbeheersing gaan. Praten kunnen ze als de besten, maar nu eens daden. Anders moet ik de rekening van de airco maar naar hen sturen.

Heb zelf de afgelopen 2 maanden, door drukte met ons werk, weinig leden gezien en gesproken, dat gaan we vanaf de jaarvergadering weer eens even goed aanhalen. Net als ik, ziet en hoort u ook dat het toerisme in Spanje weer geweldig aantrekt. Record na record wordt er maandelijks gebroken. Toevallig spreek ik nog wel eens een horecaondernemer en ook meerdere mensen die in toerisme werkzaam zijn. Op een uitzondering na, gaan toch de meeste horecaondernemers er weer een stukje op achteruit. Dat ligt voor een groot deel aan minder Nederlanders en Belgen hier, maar dat wisten de ondernemers vorig jaar ook al. Ja, wij en ook zeker zij moeten allemaal meer MultiCulti gaan worden om nog een goede boterham te kunnen verdienen. Ik verwacht ook na afloop van het seizoen weer, voor mensen die graag iets willen aanvangen in Spanje, voldoende keuzemogelijkheden. De Nederlandse horecabedrijven die de maanden september en oktober nog open zijn: veel succes deze laatste 2 maanden. Te hopen voor jullie nog de slagroom op de taart???

Verwacht velen te mogen begroeten bij de jaarvergadering en de anderen met een activiteit de komende maanden.

Bart van Dijk, Voorzitter NCT

---

Jaarvergadering

Eerst de jaarvergadering wat deze maal wel weer plaatsvindt in het centrum van de provincie, bij Cafetería El Mirador in Els Boscos. Zie meer informatie hier

---

BBQ in Bellmunt de Priorat

Dan 2 weken later de jaarlijkse BBQ, waar zich al aardig wat mensen voor opgegeven hebben, weer in Bellmunt de Priorat bij onze leden Bea en Bauke, die ons de kans geven om het nu hopelijk met beter weer tot groter succes te maken dan afgelopen jaar. En wij als bestuur hebben hierop positief geantwoord, daarom weer op naar hun stekkie. Zie meer informatie hier

---

Golf in El Vendrell

Daarnaast hopen we net zoals de afgelopen 2 jaar nog met een grote groep rustige golfers in El Vendrell een balletje te gaan slaan. Jannie en Ina gaan dat weer regelen. Wanneer? maken de dames bekend tijdens de jaarvergadering. Zie hier meer informatie

---

Planning Oktober

Voor de maand oktober gaan we een mooie excursie maken voor het eerst even buiten de provincie. En met een aantal sportievelingen gaan we fietsen over oude spoorlijn in het zuidwesten van de provincie. Datum en nadere informatie volgt later.

 

Beste leden: zet de datums maar vast in uw agenda’s, dan komt u niet voor verrassingen te staan. Bezoek ook regelmatig het evenementenkalender van onze site!

---

BELANGRIJK

Klik hier voor informatie over de nieuwe erfrecht in Spanje, die in augustus is veranderd. Het kan voor sommigen heel belangrijk zijn. 

---

Wist u dat...

.... we een app hebben. Instaleer deze op uw Android en u blijft op de hoogte zodra er nieuws is op de site! Klik hier

Spoedig ook beschikbaar voor iPhone. 

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---

Hier ruimte voor SPONSORING.  

Wilt u hier ook staan? voor info: info@www.nederlandseclubtarragona.com 

of laat uw naam en telefoon achter op de site, dan nemen wij contact met u op!

---