Header

Nieuwsbrief OKTOBER 2014

---

Voorwoord van onze voorzitter Bart van Dijk

Beste leden en geïnteresseerden,

Oktober is alweer even bezig, ik ben misschien wat laat met deze nieuwsbrief, maar afgelopen maand kwam ik gewoon tijd te kort. Dit komt ook doordat in mijn privéleven een heel mooie festiviteit plaats gevonden heeft. Mijn zoon is namelijk in het huwelijk getreden. Oké, kop is er af, dat mogen jullie ook allemaal best weten. Ik was en ben er heel trots op.

September was een erg mooie maand, van alle weertypen wel iets meegekregen. Heel erg heet begin september en daar mee gepaard gaande ook een heel hoge vochtigheidsgraad. Te heet, te koud, regen nog wat regen, en nu dan de laatste dagen weer mooi strak weer.

Wereldwijd was en is het weer gewoon van slag. Dat zal ook wel zo blijven. We doen daar met ons allen ook aan mee, als zelfs in Groenland de walrussen niet op ijsschotsen uit kunnen rusten, ja dan wordt de wereldtemperatuur toch wel te hoog zo langzamerhand.

Wereldwijd is er nog wel veel meer van slag, maar daar gaan we het hier maar niet over hebben.

In september hebben we de jaarvergadering gehad, waar we afscheid genomen hebben van Paul Draaijer die jarenlang de website heeft verzorgd. Paul, namens mij en het verdere bestuur hartelijk dank voor je getoonde inzet en ijver en ideeën. Ik hoop dat ik je af en toe nog wel het een en ander mag vragen.

Martin Küpers is vanaf september alleen verantwoordelijk voor de site. Heeft u een idee of opmerking, stuur het ons (hem) gerust, dan kan hij u er antwoord op geven.

De verdere zaken etc. van de jaarvergadering kunt u op de website lezen. Onderaan de nieuwsbrief kunt u op deze link drukken..

 

Dan is er door een 20tal leden in El Vendrell op 17 september jl een golfballetje geslagen. Jannie en Ina hadden dit goed geregeld en de winnaar was Piet Barmentloo.  Nog gefeliciteerd met jouw hoge niveau die dag. Kijk hier voor meer informatie

Zondag 28 hebben we de jaarlijkse barbecue weer gehad. Deze keer bij Gea en Bouke Vollema in Bellmunt in de Priorat. Het weerbericht dagelijks bekeken, en ja men had voor de zondag wel een bui voorspeld, nu en die hebben we ook gehad.   

Na twee maal er voorbij gereden te zijn, vonden we toch de HOUTEN telefoonpaal, zoals aangeduid  in de routebeschrijving. Eerst maar de NCT vlag aan diezelfde paal vastgemaakt, om het voor de anderen wat makkelijker te maken. 

Het miezerde af en toe even, maar het viel eigenlijk best mee en onder die moerbeibomen, naast de vaste barbecue zaten we lekker droog. Van veel leden kregen we telefonisch de vraag of het nog doorging, want aan de kust was een wolkbreuk. Ja hoor, zei Bart optimistisch, het is hier best te doen. Toen de verrijdbare barbecue eenmaal was aangestoken, begon het toch te hozen, zodat we verhuisden naar de veranda voor het huis. Er blijven vast veel mensen thuis, dachten we nog optimistisch, er hadden zich 59 mensen aangemeld, waarvan er uiteindelijk 3 niet zijn gekomen, dus het werd wel een beetje krap.

 Een Engelse buurman kwam met een partytent, zodat we wat meer ruimte hadden. Willemien heeft de hele tijd met een paraplu bij de barbecue gestaan om die en de mannen, Bart en Bart, droog te houden. De stemming zat er goed in. Het eten was heerlijk. Bart had kippenpootjes, hamburgers, worst en saté gemaakt en er was brood met tomaten en knoflook. Verder waren er gemarineerde speklapjes, gepofte aardappelen en een gigantische salade, die schoon op ging. De wijn vloeide rijkelijk en na afloop was er zelfs cava en koffie met een chupito. Kijk hier naar de fotos

 

Nogmaals bedankt Gea en Bouke voor het ter beschikking stellen van jullie huis. Volgend jaar hopen we op dezelfde gezelligheid, maar dan met mooi weer.

Dan Trees, Bart, Wouter, Eeke,Willemien, Ank, Leny en Lonneke bedankt voor jullie geweldige inzet voor en op deze dag.

 

Wat gaan we doen in Oktober? Op woensdag 15 oktober gaan we naar het museum van Pau Casals

Avinguda Palfuriana 59

43880 San Salvador, langs de kustweg tussen Coma-Ruga en Calafell.

Aanwezig graag uiterlijk om 11.15 uur.

Pau Casals i Defilló (El Vendrell , 29 december 1876 – San Juan (Puerto Rico)22 oktober 1973), die zich bij zijn internationale optredens Pablo Casals noemde, was een Catalaans cellist en later ook componist en dirigent.

Hij wordt beschouwd als de beste cellist van zijn tijd. In de loop van zijn leven maakte hij veel plaatopnamen. Daarvan zijn de tussen 1933 en 1936 gemaakte opnames van Bachs cellosuites het bekendst. Casals kreeg ook soloconcerten aan zich opgedragen, zoals het 2e celloconcert (1909) van de Nederlandse componist en pianist Julius Röntgen, met wie hij jarenlang een duo vormde. Ook maakte hij deel uit van het befaamde pianotrio Cortot -Thibaud - Casals.

Na het bezoek aan het museum gaan we een vorkje prikken in Calafell, bij restaurant La Candela.

Totale kosten voor museum en menuutje € 16,-

Opgeven bij Lonneke 635785678  Graag voor 12 oktober!

Vervolgens even de aandacht voor jonge gezinnen met kinderen. We willen natuurlijk weer een leuk Sinterklaasfeest organiseren, maar dat gaat pas gebeuren als er tenminste 3 lieftallige moeders of stoere vaders de organisatie ervan op zich willen nemen.

Onderschat het niet, er gaat heel wat tijd en inzet mee gepaard om dat tot een goed einde te brengen. Mail Bart maar: bwvandijk@telefonica.net of bel hem maar op, dan brengt hij het Sinterklaascomité wel bij elkaar. Vrijwilligers graag opgeven voor 20 oktober.

 

Zondag 16 november wordt voor de vijfde keer de NCT puzzelrit georganiseerd door Paula van Heusden, houd die dag vast vrij voor een leuke tour door gebieden van de provincie waar we nog nooit geweest zijn.

 

Zijn er nog klaverjassers onder ons?  Margareth Eringa wil weer een aantal malen een middagje organiseren,vanaf 2e helft oktober, november en december. Contact via haar 977360698 of 661764770.

  

Dit is het voor de komende maand, maandborrel gaat plaatsvinden op 2 november, waar daar krijgt u nog bericht over.

Houd u onze activiteitenkalender op de website in de gaten voor alle informatie. Kijk hier!

 

Hele fijne en gezellige maand u allen en tot gauw bij een van de activiteiten.

  

Bart van Dijk

voorzitter

 

Jaarlijkse ledenvergadering NCT 7-09-2014

klik hier voor de notulen

---

Nieuwsbrief nieuwe stijl

Zoals u heeft gemerkt krijgt u vanaf nu de nieuwsbrief in de nieuwe stijl toegezonden. U kunt deze openen via de mailbox maar ook via een link, bovenaan de nieuwsbrief. Via deze link kunt u de nieuwsbrief eenvoudig in uw browser openen. 

Mochten er problemen zijn met openen dan vragen wij dit even te melden. U kunt dit doen door hier een bericht achter te laten.

Op de website van de club (www.nctarragona.com) hebben we tegenwoordig een foto pagina. Hierop zetten wij alle foto's van alle evenementen. U kunt deze pagina bereiken door te drukken op het knopje, rechtsboven de website. Mocht u een foto willen hebben, dan kunt u op de site onderaan de foto klikken op opslaan en de foto staat op uw pc/tablet. Klik hier voor onze fotopagina.

---

Facebook

Volgt u ons al via Facebook? Klik snel op onderstaande link om alle nieuwtjes van de NCTarragona te volgen.