Header

Nieuwsbrief Oktober 2015

---

Voorwoord

Ik weet niet hoe het met u in onze provincie op 1 oktober gesteld was, maar bij ons in Salou was het best heel angstig weer. In een uur viel er een bak regen en hagel uit de lucht, gepaard gaande met enorme lichtflitsen zodat het wel even een angstig gevoel gaf. De klappen waren dichtbij in ieder geval. Angst is natuurlijk een slechte raadgever, maar het was echt om een beetje bang van te worden. Het leuke van wonen hier is dan wel dat een dag later de zon weer helder schijnt en de mensen weer op het strand liggen.

Ook heeft u ongetwijfeld gehoord over de verkiezingen voor een onafhankelijk Catalonië vorige week zondag 27 september. Wij hadden met de NCT tijdens deze verkiezingen onze jaarlijkse BBQ, en die was geslaagd te noemen, over de verkiezingen ga ik dat hier niet zeggen geslaagd of niet geslaagd. Iedereen heeft daar natuurlijk zijn eigen mening over. En wij als Nederlanders in de provincie Tarragona hebben er totaal niets over te zeggen en mogen helaas niet stemmen, waarschijnlijk zou de uitslag anders geweest zijn als ook de buitenlandse ingezetenen hadden mogen stemmen.

Afgelopen maand hebben we weer de jaarververgadering gehad, waarvan u allemaal inmiddels de notulen heeft ontvangen en daarna de BBQ van zondag de 27e jl. Tussendoor en dat vond ik als voorzitter echt een bijzonder speciale dag dat er buiten de auspiciën van de NCT een paar gezellige bijeenkomsten waren van leden onderling. Na de Golf in El Vendrell (zie verder in de Nieuwsbrief) ben ik even naar het klaverjassen in Vila Fortuny geweest, waar 10 leden van de club een kaartje aan het leggen waren. Doet mij heel goed dat de leden van de club dat zo zelf gezellig onderling organiseren. Dat is ook een van de doelstellingen van onze club, het onderling versterken van contacten en dat leidt dan ook her en der tot zulke gezellige dagen.

Bart van Dijk, Voorzitter NCT

---

Terugblik op September

Jaarvergadering

Dit jaar vond de vergadering bij Bar Mirador de Boscos plaats. Aansluitend hebben we ter plekke gezamenlijk genoten van een gezellige lunch. De opkomst was redelijk: 38 personen. Helaas zijn er geen foto's van deze dag! 

Zie notulen hier

---

BBQ in Falset

Foto's en verslag zijn hier te bekijken

---

Golf in El Vendrell

Op woensdag de 23e waren er circa 25 leden en een paar introduce’s in El Vendrell bij de golfbaan waar men onderling een gezellig balletje heeft geslagen en een menu’tje gegeten, ondergetekende was daar ook bij, en daar speelde ik voor het eerst dit jaar na mijn gescheurde pees weer eens mee. Was in de eindstand ook te zien, maar deelnemen is zeker op ons niveau belangrijker dan winnen. Helaas zijn er geen foto's beschikbaar. 

---

Planning Oktober

De komende maand gaan we op donderdag 15 oktober voor het eerst dit seizoen op excursie, naar een museum buiten de provincie, dat ligt vanaf Tarragona op een goed uurtje rijden in de plaats Mollurussa. Daar bevindt zich een speciaal museum met kleding van papier-maché, niet van echte kleding te onderscheiden. We verzamelen daar om 11.30 uur, dat moet wel te doen zijn toch? Na het bezoek aan het museum gaan we een vorkje prikken in een gezellig restaurantje. Totale kosten voor deze dag zijn € 20,- p.p. Routebeschrijving en waar we precies verzamelen vindt u op de site.

Aanmelden kan bij Leny, tel. 680629268 of info@www.nederlandseclubtarragona.com.

Zie evenement hier

---

Nog even dit...

Puzzelrit

Zondag 15 november wordt voor de zesde keer de NCT puzzelrit georganiseerd door de NCT, houd die dag vast vrij voor een leuke tour door gebieden van de provincie waar we nog nooit geweest zijn.

Klik hier voor meer informatie

Organisatie Sinterklaas

Vervolgens even de aandacht voor jonge gezinnen met kinderen. We willen natuurlijk weer een leuk Sinterklaasfeest organiseren, maar dat gaat pas gebeuren als er tenminste 3 lieftallige moeders of stoere vaders de organisatie ervan op hun nek willen nemen.

Onderschat het niet, het gaat heel wat tijd en inzet kosten om dat tot een goed einde te brengen. Meld je aub zo spoedig mogelijk aan bij Leny, tel. 680629268 of info@www.nederlandseclubtarragona.com.

Klaverjassen

Klaverjassen gaat weer aanvangen in Salou de woensdagmiddag om 15.30 uur bij Poc a Poc in de calle Virgen del Pilar. Een man of 12 zijn daar meestal gezellig aan het kaarten, heeft u tijd en kunt u een beetje kaarten kom meespelen, vanaf aanstaande woensdag tot half december ongeveer. Bel 637780770 of ga er gewoon naar toe. 

Najaarsborrel

Tussen 15 oktober en 15 november hebben we ook nog een maandborrel, waar en wanneer laten wij zo spoedig mogelijk weten. Houd de site in de gaten!

---

Wist u dat...

... u alle Nieuwsbrieven en vorige berichten terug kunt lezen. Klik hier

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---

Hier ruimte voor SPONSORING.  

Wilt u hier ook staan? voor info: info@www.nederlandseclubtarragona.com 

of laat uw naam en telefoon achter op de site, dan nemen wij contact met u op!

---