Header

Nieuwsbrief April 2016

---

Beste leden en geïnteresseerden,

Ja, ben verdorie alweer zo’n drie weken terug van vakantie, het was een mooie en bijzonder interessante reis naar het land van de familie Castro. We hebben een paar historische plekken mogen aanschouwen, waar je een beetje kippenvel van kreeg. Als je in dat land bent, dan is de rest van de wereld ver weg. Internet komt los, maar nog lang niet overal. Wij waren in ieder geval blij dat we het nog gezien hebben in bijna pure staat. En dat duurt geen 10 jaar meer, voordat de mensen het daar ook beter krijgen.

En het was hier weer lekker druk met de paasdagen, beetje vroeg dit jaar en ook niet zo mooi weer geweest als afgelopen jaar. De horeca zaken die geopend waren hadden redelijk tot heel goed werk. Te hopen voor velen van ons dat de toeristen dit jaar weer met velen gaan komen. Voorspellingen zijn top, maar of het ook werkelijk zo zal zijn, eerst zien en dan geloven.

De voetbal- en rest van de wereld hebben donderdag 24 maart één van de beste spelers ter wereld: Johan Cruyff verloren. De man zal als voetbalspeler en als mens nog jaren, waarschijnlijk eeuwen herinnerd worden. De topspelers van heden ten dagen zoals een Messi en Ronaldo, zullen dat niet bereiken. Heb zelf Johan paar keer in stadion mogen aanschouwen, maar veel vaker voor de televisie. En heb zijn handtekening toevallig ook nog op een foto van hem staan, dat is wel een handtekening van de periode dat hij nog bij Ajax speelde. Zal die foto koesteren nu.

Afgelopen maand is er ook weer een maandborrel geweest, en deze maal in Calafell. Was er zelf niet bij deze keer, vernomen dat het daardoor heel gezellig was.

En tijdens de jaarlijkse calçotada hebben we het met het weer alweer geweldig getroffen. We hadden iets teveel vlees, brood voldoende net zoals wijn en water. De vrijwilligers allen nog bedankt voor jullie inzet deze dag. Okke (Holandaluz + ’t Gat v NL ) en Marcel (Poc a Poc) jullie bedankt voor het in bruikleen geven van jullie stoelen. En vooral Lisette en Ronald voor het vrijwillig beschikbaar stellen van hun mooie domein. Volgend jaar mogen we er weer de calçotada houden. Gaan we gewoon maar weer doen, toch?

April is helaas begonnen met een kouder weertype, de regen is goed, heeft het land hard nodig.

Koningsdag komt er aan, dus noteer woensdag 27april maar in uw agenda. Waar gaat het plaats vinden dit jaar? Na het jaren bij de Jungle Trek gehouden te hebben, gaan we nu eens naar een ander NCT lid toe met een bedrijf met ruimte, om er weer een gezellige dag van te maken. Dit gaan we doen bij de in Salou en omstreken, strekkende van Salou tot op de waddeneilanden van Nederland, bekende zaak de „Heineken Hoek“, met eigenaresse Diny al jaren als middelpunt van dit etablissement.

De stroopwafelkoningin José komt, haring is er, en ach nog veel meer om even te vermelden. Een ieder van u heeft misschien nog een oranje-idee, geef het door, kan best iets heel leuks zijn. ideetjes zijn welkom. Het vangt aan om 12.00 uur en duurt tot, ja zo lang u er zin in blijft houden. Parkeerruimte is voldoende in de buurt.

Armand en al je trouwe medewerkers nogmaals hartelijk bedankt voor de jaren dat we met jullie samen er leuke en mooie koninginnendagen en ook koningsdagen gevierd hebben. We hopen je gewoon gezellig ook even te gaan zien de 27e in Salou.

Bart van Dijk , voorzitter NCT

---

Terugblik op Maart

---
001fd04cfc6214a854962a

Maartborrel in Calafell

Bij het Zeepaardje oftewel Cavallets de Mar op de leuke boulevard van Calafell was het inderdaad heel gezellig. Ondanks het ontbreken van de helft van de bestuursleden is het een geslaagde middag geworden met lekker hapjes en een gezamenlijk drankje. Opkomst was zo´n 20 personen, voor een borrel niet slecht. Zie hier de foto's

---
calcots-romesco

Calçotada NCT

De calçotada werd druk bezocht! 

Zie hier verhaaltje en foto´s en video´s.

---

Planning April

---
Screenshot_2016-03-03-09-24-49

Koningsdag 2016

Dit jaar vieren we Koningsdag  hier  lezen.

 

---

Planning Mei

 

Fietstocht

Maand mei gaan we de 12e een fietstochtje organiseren van 25 km door 20 tunnels en oude viaducten. En na dat tochtje een menuutje nuttigen in prachtig restaurant, met super uitzicht. Meer info volgt.

---

Wist u dat...

Wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---

Hier ruimte voor SPONSORING.  

Wilt u hier ook uw advertentie plaatsen? voor info: info@www.nederlandseclubtarragona.com 

of laat uw naam en telefoon achter op de site, dan nemen wij contact met u op!

---