Header

Nieuwsbrief April 2016

---

Beste leden en geïnteresseerden,

De 4 mei herdenking weer gehad , daar hebben we weer zoals dat behoort bij stilgestaan. Nooit maar dan nooit moeten wij dat vergeten. Ik ben blij dat wij gewoon alles kunnen zeggen in volledige vrijheid. Helaas zullen wij het niet meemaken dat dit wereldwijd ook zo zal worden.

Velen van u houden wel van voetbal, de sport bij uitstek in de wereld. En velen van u weten natuurlijk ook wel dat er in Engeland, sinds 2 mei een nieuwe kampioen is, genaamd Leicester City. De eerste maal in hun historie kampioen, maar dit was bijna door niemand voorzien. Vorig seizoen ternauwernood aan degradatie ontsnapt en nu kampioen en volgend seizoen de Champions League in. Op zeker miljoenen extra voor hen. Ik wil hier eigenlijk mee zeggen, als je maar ergens in gelooft , met een sterke wilskracht en als iedereen doet wat hij of zij moet doen, dan kan een team heel erg ver komen. En daarom heeft het Nederlandse elftal zich niet gekwalificeerd voor de aankomende kampioenschappen in Frankrijk. Geloof was er niet, geen sterke leider en geen teamgeest  waarin  iedereen er alles voor over heeft om te winnen.

Koningsdag is ook weer geweest, deze keer bij ons medelid Diny van de bekende zaak de Heineken Hoek, ze had de zaak prachtig versierd in vele oranje tinten. Er was een kraampje van lieve kleine meisjes die cup cakes en speciale oranje prullaria in de aanbieding hadden. Ze waren eind van de middag dik tevreden in ieder geval. Onze bekende stroopwafel bakster Jose verging het ook weer goed, de poffertjes, al jaren het domein van Eeke en Sytze, hadden net zoals de broodjes haring ook gretig aftrek. Ank met haar goede doelen loterij deed het vanaf een goede stoel ook best. Leny hield de centjes in de gaten, dat vergaat haar altijd wel goed. De opkomst van NCT leden was redelijk te noemen. In  een week-end hadden er misschien meer kunnen komen, maar dat blijft altijd gissen. Hadden wij het weer gehouden bij de Jungle Trek in Tamarit, dan had er deze keer in ieder geval geld bij gemoeten, dat wil ook zeggen dat de vrijwilligers  de hele dag voor niets hun handen uit de mouwen gestoken zouden hebben. En heel veel tijd meer kwijt geweest waren, vandaar ook dat wij het sowieso eens zo geprobeerd hebben. Persoonlijk kan ik zeggen dat het voor mij gemakkelijker was op deze manier. En ons lid Diny door onze aanwezigheid wat meer klandizie had. Tja, het mes moet wel aan twee kanten snijden. Nogmaals hartelijk dank HeinekenHoek voor de samenwerking deze dag. 

Horecaleden van onze club zijn allemaal weer begonnen, heel veel sterkte en een fantastisch seizoen toegewenst. Met jullie vaste en weer nieuwe gasten. 

Bart van Dijk , voorzitter NCT

---

Terugblik op April

---

Koningsdag 2016

Koningsdag van de Nederlandse club werd dit keer eens gewoon op de verjaardag van Alexander gehouden, in tegenstelling tot andere jaren. Het feest werd gehouden bij de Heinekenhoek in Salou. De opkomst was prima en de broodjes haring gingen als zoete broodjes over de toonbank.

Hier kunt u de foto's zien

---

Planning Mei

---

Planning Mei

 

Fietstocht

Donderdag  19 mei, als u een beetje kunt fietsen , vrij houden dan. We gaan dan eens kijken of er onder de leden nog een stelletje fietsers bij zitten die een tochtje van 25 km kunnen fietsen. Kijk maar eens op deze site om welk tochtje het gaat www.montsport.es. Gaat over een oude spoorlijn, met vele tunnels en oude viaducten. We worden daar verwacht om 10.30 uur, even koffietje drinken en dan worden we met fietsen en al gebracht naar beginpunt van route, aan eindpunt halen ze ons weer op. Terug in dorp Horta de St Juan verzamelen en dan gaan we in de buurt hapje eten in een weer werkelijk rustieke omgeving, met werelds uitzicht. Totale dag inclusief het huren en wegbrengen, plus het eten kost per persoon € 30,- Opgeven graag zo snel mogelijk, dan krijgen die mensen nog meer info over deze bijzonder dag. Het dorpje Horta de St Juan ligt nog ruimschoots in onze provincie. Wilt u alleen gezellig met de fietsgroep een vorkje prikken , dat kan natuurlijk ook. Kosten voor het menu zijn € 15,-, menu volgt later,dat  krijgt u per mail binnen na aanmelding. Er naar toe rijden kost u ongeveer, bijv vanaf Salou een 90 minuten, afstand is 100 km. Degene die niet mee kunnen fietsen, kunnen als men wil dan in die tijd, dat anderen fietsen het dorp en museum van Pablo Picasso bezoeken. Op zeker gaat dit een mooie excursie en fietsdag worden. 

---

De Maandborrel  komt er ook nog deze maand.  Verdere informatie daarover volgt zo spoedig mogelijk. Check regelmatig de website zodat u op de hoogte blijft! 

---

Wist u dat...

Wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---

Hier ruimte voor SPONSORING.  

Wilt u hier ook uw advertentie plaatsen? voor info: info@www.nederlandseclubtarragona.com 

of laat uw naam en telefoon achter op de site, dan nemen wij contact met u op!

---