Header

Nieuwsbrief NOVEMBER 2014

Nederlandse Club Tarragona

---

Voorwoord door onze voorzitter Bart van Dijk

Beste leden en geïnteresseerden,

 

De wintertijd is weer ingetreden en ja, dan is het bij het begin van de avond al een stuk frisser in huis. Maar goed, we hebben hier niet te klagen over het weer. De toeristen zijn bijna allemaal weer naar huis, het is weer voor velen de periode dat men nu zelf op vakantie gaat of gewoon lekker thuis bij gaat komen van de zomerdrukte.

De NCT leden die hun tijd verdelen tussen Nederland en Spanje maken zich grotendeels weer op om met de feestdagen in Nederland te zijn.

Wat ik onder de aandacht zou willen brengen is het volgende: wij kregen kort geleden van een oplettend NCT lid de mededeling dat in Spanje, en dan vooral in Catalonië, voor residenten de wetgeving gaat veranderen. Met name op gebied van erfrecht.

Opletten, zodat u eventueel zo nodig stappen kunt ondernemen. Dat er iets gaat veranderen is wel zeker, dat zal ongeveer tussen januari 2015 en augustus 2015 gebeuren. Klik hier voor meer informatie

Afgelopen maand zijn we met een gezellig clubje naar het museum van Pau Casals geweest te Sant Salvador, dat werd afgesloten met een heerlijke lunch op de boulevard van Calafell. Zie verder in deze nieuwsbrief het verslag en de foto's. 

Er woedt nu alweer twee weken een felle strijd om de klaverjastitel van de NCT.

Er zijn nu 12 deelnemers en de strijd gaat nog een paar weekjes door, iedere woensdagmiddag in bar Bucanero in Salou.

De maandborrel hebben we inmiddels gehad op zaterdag 1 november bij Restaurant Guiness in Salou. Er was een flinke opkomst en het was weer heel gezellig.

Dank aan Marcel Vos van Restaurant Guiness voor de lekkere hapjes.

Op zondag 16 november a.s., houden we alweer voor de vijfde keer de traditionele puzzelrit van de NCT. Paula van Heusden heeft deze keer de tocht uitgeschreven, en we kunnen er vanuit gaan dat we weer een stukje provincie gaan zien, waar wij het bestaan niet van afwisten.

 

Dan alvast iets heel belangrijks voor de ouders met kleine kinderen. Het Sinterklaasfeest vindt weer plaats in El Catllar bij restaurant Caballo de Copas. En wel op zaterdag 6 december.

De goedheiligman heeft in zijn overvolle agenda toch een gaatje vrij kunnen maken voor de NCT kinderen om hen met een bezoek te vereren. Ook deze dag maar vast aankruisen in uw agenda en meldt u alvast uw kinderen en uzelf aan bij Lonneke 635785678 of via mail lonnekekupers@www.nederlandseclubtarragona.com. Sinterklaas heeft ook de nodige informatie over de kindertjes nodig voor zijn Grote Sinterklaasboek, dat eveneens aan Lonneke gemaild kan worden. 

Kijk hier voor meer informatie

 

Op zondag 7 december organiseert de Freesia Group weer de traditionele Kerstmarkt in Salou.

Mocht er van de NCT nog iemand geïnteresseerd zijn in een tafel op deze kerstmarkt , dan kunt u deze reserveren bij Ank. Haast is wel geboden want er is slechts een beperkt aantal tafels beschikbaar. Ank 686152591

En als u dan toch bezig bent met aankruisen, hier nog een:

Woensdag 17 december a.s. voor de NCT kerstlunch.

Wij wensen u allen een heel gezonde maand toe, en verwachten u weer te zien tijdens een van onze leuke activiteiten.

 

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

 

---

Afgelopen maand zijn we met een gezellig clubje naar het museum van Pau Casals geweest te Sant Salvador, dat werd afgesloten met een heerlijke lunch op de boulevard van Calafell.

29 mensen hadden zich aangemeld voor deze dag, die gelukkig heel zonnig en lekker warm was. 

Om 11 uur waren al meerdere leden ter plekke, rond half 12 ging de rondleiding van start in het Museum Pau Casals, zijn vroegere woning. Zeer interessante en leerzame ochtend waarin onze vrouwelijk gids in heel duidelijk en rustig sprekend Spaans ons vertelde over het leven van deze beroemdheid in de muziekwereld.
Na de rondleiding was er nog even tijd om op eigen gelegenheid rond te kijken in de tuin van het museum.

Zo'n kwartiertje later zijn we gezamenlijk in een stoet richting Calafell gereden om daar bij Restaurant La Candela een heerlijke lunch te nuttigen. De gerechten waren stuk voor stuk prachtig opgemaakt, alleen de foto's ervan maken al hongerig!

Na de gezellige lunch en koffie had Ank prijzen uitgestald op een tafeltje waarna ze lootjes heeft verkocht. Bart hielp haar met het uitreiken van de prijzen. De eerste gelukkige was zijn wederhelft, Willemien. Wat een geluk maar weer! ;-) Meerder mensen wonnen een leuk prijsje maar Trees had de voltreffer van wel 3 prijzen! Bij de derde prijs vond Trees het tijd om een ander hiermee blij te maken. Een toffe actie van haar!

Bart bedankte ook nog Leny en mij, Lonneke, voor de organisatie. Ook zijn er complimenten geweest vanuit de leden zelf. Iedereen enorm bedankt hiervoor. Het was erg leuk om ook eens een activiteit te organiseren en het was als vanouds weer erg gezellig. 

Rond half 5 heeft iedereen uitgebreid weer afscheid genomen van elkaar en is tevreden naar huis teruggekeerd. 

Kijk hier naar de fotos

---

PUZZELRIT 16November

Op zondag 16 november a.s., houden we alweer voor de vijfde keer de traditionele puzzelrit van de NCT. Paula van Heusden heeft deze keer de tocht uitgeschreven, en we kunnen er vanuit gaan dat we weer een stukje provincie gaan zien, waar wij het bestaan niet van afwisten.

Deelnemers graag snel opgeven bij:

Lonneke tel: 635785678 of lonnekekupers@www.nederlandseclubtarragona.com

U dient ook al direct uw menu voor die dag op te geven. Het keuzemenu staat op de site. Kijk hier  Graag per persoon opgeven welke gerechten u kiest. 

Belangrijk: ook al heeft u geen auto tot uw beschikking, u kunt gewoon meedoen. Er zullen voldoende leden zijn waarbij u mee kunt rijden.

Prijs per auto € 10,- voor leden, en het eten bedraagt € 15,- p.p. en voor kinderen € 9,-.

Niet-leden betalen deze dag € 17,- per auto. Voor de niet-leden: U kunt beter lid worden. Dat kan ter plaatste geregeld worden.

* Even ter voorbeeld een klein rekensommetje:

Bij twee inzittende leden en twee inzittende niet-leden betaalt men: de helft van €

10 en de helft van € 17 = € 5 + € 8,50 = € 13,50.

Eventuele andere combinaties zullen dienovereenkomstig worden berekend.

Het startpunt van de puzzelrit is Restaurante El Retiro – El Hôtelet, graag daar aanwezig rond 9:00 uur zodat de eerste auto om 9:30 uur kan vertrekken.

El Retiro-El Hôtelet ligt in Cambrils aan de A7 afslag 1148 Cambrils Est, als je vanuit Tarragona komt krijg je na de afslag Cambrils Est genomen te hebben een benzinepomp van de Repsol en meteen daarna rij je parkeerplaats van El Retiro op. (mocht je deze missen, dan ga je alsnog rechtsaf en op de rotonde de eerste rechts ‘Camí’, weg volgen en kom je weer bij El Retiro)

Als je vanuit  het zuiden komt dan neem je ook de afslag Cambrils Est maar dan neem je meteen daarna weer de afslag Cambrils en rijd je te brug over, op de rotonde na de brug over gereden te zijn, neem je de tweede afslag Camí en rij je over een stukje onverharde weg zo naar El Retiro, kan niet missen.

Het eindpunt ligt volgens Paula maar 5 minuten van de A7: 10 minuten van Tarragona, 15 minuten van Vilafortuny, 20 minuten van Cambrils. Dus iets dichterbij huis voor diegenen uit El Vendrell, Altafulla, Torredembarra, Tarragona etc.

Kijk hier voor meer informatie

---

Hieronder ruimte voor SPONSORING.  Wilt u hier ook staan? voor info: info@www.nederlandseclubtarragona.com

Vakschilder of klusser nodig?

Heeft u schilderwerk of andere klussen in en om uw huis? Bel ons voor een vrijblijvende prijsopgaaf. Wij werken snel en voordelig. Bel vandaag nog 631809964

Kijk snel op onze vernieuwde website www.klusserraymond.tk