Header

Nieuwsbrief Oktober 2016

---

Beste leden,

Daar gaan we weer de maand oktober in, we hebben nog steeds prachtig weer. Wel met hoge luchtvochtigheid, en dat voelt menigeen toch wel in zijn gewrichten. Ondergetekende behoort daar helaas ook bij. Er is niet zoveel aan te doen, bewegen is vaak het beste. En dat doen we dan maar, onze hond, de clubhond Flup, die we een jaar of 7 geleden hebben aangeschaft, moet aan de wandel, dus wij ook. En dan ben ik blij dat we hier wonen, we hoeven zelden te lopen als de hemel openvalt. Dat blijft ons gelukkig meestal bespaard. Nu mag het wel weer eens met bakken uit de hemel gaan vallen. Het is veel en veel te droog hier, ik ben geen kenner, maar in mijn eigen tuin staat al jaren een vijgenboom, met al jaren een geweldige oogst. Dit jaar heb ik zelf vijgen moeten kopen om ze in de boom te plakken, dan leek het nog ergens op. Bijna niet één zat er in. En als zoon van een boomkweker kan dat natuurlijk niet. Nu hoef ik mij niet meer te verantwoorden voor mijn vader, maar toch, de man draait zich om in zijn graf, als hij die rotboom ziet. Al mijn broers en zusters kregen van mijn vader, als men ging trouwen of samen wonen, een boom. Nu hier in Spanje was mijn vader jaren geleden bij ons met vakantie, om voor ons ook een boom uit te zoeken. Vele tuincentra verder was er echt nog geen geschikte boom die door mijn vaders criteria kon. De bomen die hij hier zag, verdwenen bij hem direct op de brandstapel. Toch nog een boom gekregen van hem, een palmboompje. Die boom is nu onze trots in de tuin. Boom heeft wel last gehad van de palmkever, en wordt jaarlijks nog paar keer behandeld daarvoor. We hebben er heel wat voor over om die boom, maar ja het is meer dan een boom, te koesteren de tijd dat we hier nog wonen. Heb er ook nog mooie foto van met mijn vaders kantoorstoel er naast.

Wil er mee zeggen, je roots vergeet je nooit. Ook in onze NCT halen we gezamenlijk heel veel oude verhalen van vroeger weer een beetje op.

Zoals de barbecue op 25 september jongstleden bij Bouke en Gea, iets buiten Falset. Na afloop, terwijl ik hun hartelijk dankte voor de geweldige dag die wij met zijn allen daar beleefd hadden, zei de vrouw des huizes, Gea dus: „Waag het niet de barbecue volgend jaar ergens anders te organiseren!“. Nu dat durven wij niet meer, dus volgend jaar weer gezellige barbecue op dezelfde plaats. Nogmaals bedankt lieve mensen Gea en Bouke.

Wat er ook nog zo leuk was, de leden met Spaanse wederhelften, dat die ook meegekomen waren die dag, en dat zij  zich ook heel goed vermaakt hadden met al die Nederlanders. Ik zag velen stralen die dag. Het was net een hele grote familie. En de weergoden stonden aan onze zijde. Geen druppeltje is er gevallen. We vernomen later wel dat het weer vreselijk heeft toegeslagen op ander plaatsen later in de middag.

De volgende excursie staat weer op stapel. Zie meer info bij het kopje Oktober.

Dan hebben zich ook de afgelopen maand zich wat nieuwe leden gemeld, welkom allemaal en we hopen op een langdurige, gezellige samenwerking. 

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

September

Jaarvergadering 2015/2016

Foto’s van de jaarvergadering kunt u hier vinden op de site, hele leuke foto’s.

BBQ 2016

Foto’s van de barbecue kunt u hier vinden op de site, hele leuke foto’s.

 

---

Oktober

Cava Uitje 

Op donderdag 20 oktober gaan we naar een bijzondere Cavaproducent in Sant Sadurni: Agustín Torelló. Klik hier voor meer informatie

 

 

Puzzelrit 

Voor zondag 13 november hebben zich 2 leden beschikbaar gesteld om een leuke puzzelrit in elkaar te zetten door onze mooie provincie Tarragona. Veel succes met de organisatie Margaret Eringa en Bart Meester. Te hopen dat er een auto of 10 mee gaat die dag. We gaan het proberen, houd de dag maar vrij. Het is dus gewoon gezellig door een stuk(je) van de provincie rijden en na afloop een vorkje prikken in het door de organisatie uitgezochte restaurant.

Zie evenement hier

---

Wist u dat ...

Nederlandse Televisie

... naar aanleiding van vragen van leden inzake Nederlandse Televisie is dit eventueel een mogelijkheid.  Klik hier voor meer informatie

....wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---