Header

Nieuwsbrief December 2016

---

Beste leden en geïnteresseerden,

De laatste maand van het jaar is alweer ingegaan. Dat het weer rap gegaan is dit jaar, hoef ik niemand uit te leggen. Het is voor iedereen te hopen dat we de laatste maand van 2016 ook prettig doorkomen.

December is ook de maand van heel veel verdriet, vooral rond de Kerstdagen voor velen, als families en gezinnen niet meer compleet zijn, door het overlijden van een geliefde.

Voor mijzelf valt dat allemaal nog wel mee. Ik kom uit een groot gezin en heb het geluk dat al mijn broers en zussen nog in goede gezondheid verkeren. Het was ook heugelijk om te vernemen dat mijn oudste nichtje het plan weer eens oppakte om eerste Kerstdag met zijn allen bijeen te komen. Dit was vroeger altijd bij Pa en Ma, toen een aantal jaren na hun overlijden bij een broer of zus, maar ook jaren niet. Redenen: broers en zussen kregen kleinkinderen en die gingen voor. Omdat ik in Spanje woon, waar ik zelf voor gekozen heb, zijn deze gelegenheden met de familie kostbaar.

Hier wil ik mee zeggen, lieve mensen, koester als het kan de mooie familiemomenten. Voor ons, woonachtig in Spanje, zijn die momenten misschien nog wel kostbaarder.

In de afgelopen maand november zijn er weer 2 evenementen geweest. Op 13 november de puzzelrit, goed georganiseerd door Margaret Eringa en Trees en Bart Meester. We zijn weer wat wijzer geworden over de Priorat en hebben vooral genoten van de prachtige herfstkleuren. Volgend jaar zal de rit worden georganiseerd door de winnaars van dit jaar: Wouter Schlotter en ondergetekende.

We hadden ook een heel nieuw evenement bij een muzikaal lid van de club: het Sinterklaas-speculaasconcert. Onder genot van eerst een kopje koffie met Sinterklaas lekkernijen, grotendeels gebakken door Sjaak, speelde Gerdi Kranendonk, de pianotoetsen op meesterlijke wijze beroerend, stukken van beroemde componisten, terwijl zij tussendoor uitleg gaf over deze mensen. Het was heel mooi, interessant, knus en gezellig, Gerdi, nogmaals bedankt hiervoor. Na het concert bleven we nog ruim een uurtje napraten, onder genot van een drankje en een hapje.

Op donderdag 15 december organiseren we de Kerstlunch, weer bij Restaurant Can Gla in Torredembarra. Er wordt ook weer een loterij georganiseerd met mooie prijzen.

Degenen die er niet bij aanwezig kunnen zijn, wensen wij als voltallig bestuur alvast een heel prettige feestmaand toe en een geweldig goed begin van 2017.

Dat er in de wereld maar wat meer verdraagzaamheid mag komen, en dan vooral bj de machtigen op deze aardbol.

Het gaat u goed,

Groeten van

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

November

Puzzelrit 

Margaret Eringa en Trees en Bart Meester hebben voor ons de jaarlijkse puzzelrit uitgestippeld. Weer een bijzondere rit door de Priorat! Klik hier voor de foto´s

---

Sinterklaas-speculaasconcert

Dinsdag 29 november was erg leuk!  Klik hier

---

December

Kerstlunch 2016

De kerstlunch is op donderdag  15 december. Meld je snel aan!! Meer informatie hier

---

Januari 2017

Nog niet bekend in onze agenda maar natuurlijk houden wij weer een Nieuwjaarsborrel op 8 Januari. Plaats nog nader te bepalen! Houd daarom de agenda van de NCT in de gaten!

---

Wist u dat ...

Spanje jaagt op non-resident huizenbezitters

Misschien geen nieuwtje meer maar kan wellicht belangrijk zijn voor onze lezers!

Meer informatie

Nederlandse Televisie

... naar aanleiding van vragen van leden inzake Nederlandse Televisie is dit eventueel een mogelijkheid.  Klik hier voor meer informatie

....wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---