Header

Nieuwsbrief Februari 2017

---

Beste leden en geïnteresseerden,

Hupsakee, januari is alweer voorbij met op de laatste dag nog de verjaardag van onze vroegere koningin, nu prinses Beatrix. Ik ken de omgeving waar ze nu woont, in dezelfde gemeente als waar ik vroeger ook 3 jaar gewoond, gewerkt en vertoefd heb. Dat was Baarn, waar Lage Vuursche, waar ze nu woont, weer in kasteel Drakestein, onder valt. Ik ben vroeger nooit bij haar op de koffie geweest en dat zal er nu ook wel niet van gaan komen. Ze woont wel in mooie bosrijke omgeving.

En dan nog even een weetje over de Lage Vuursche: de 4x olympisch kampioene tijdens de Olympische Spelen van Londen,  Fanny Blankers–Koen is er geboren in 1918. Ik verwacht dat de meeste van onze leden wel eens van haar gehoord hebben.  

En wat hebben wij tot op heden in onze provincie het qua winterweer nog getroffen in vergelijking met de Costa Blanca, zelfs Alicante en omstreken hadden aardig te lijden van sneeuw en overstromingen door teveel regen. Regen was daar wel nodig, maar waarom in enen dan zo’n bak, en niet een beetje verdeeld over een maandje bijvoorbeeld.

De Nieuwjaarsborrel van  de NCT was bijzonder geslaagd te noemen, grote opkomst, wat nieuwe leden die ook gewoon gezellig opgenomen werden in de groep. En er was ruim voldoende aan hapjes, poeh ja echt voldoende. Voor die lieve eigenaars wil ik nog wel beetje reclame maken, er wordt daar traditioneel Catalaans eten geserveerd en nu dus ook in deze tijd Calçots. Restaurante Caliu, Carretera del Catllar km 3, El Catllar, Tarragona 43764. Gewoon nog eens keer naar toe gaan mensen.

Een groepje van 16 leden hebben ook nog gezellig een hapje gegeten en daarna een bowling bal op een bepaalde manier tegen wat kegels aan gegooid. Ging de meesten echt geweldig af, er zijn geen blessures voorgevallen.

Wat gaat er de maand februari gebeuren? Zie verdere info op de site.

Het is ook aan te bevelen eens wat vaker op onze site te kijken, mensen. Daar staat voldoende nuttige info op.

Zelf ben ik er even niet bij in februari, eerst even op bezoek bij het jongste lid van de club, toevallig mijn kleinzoon. Zal hem de groetjes van jullie doen. En daarna gaan we (Willemien is er gelukkig bij) even weg van de snelweg. Naar centraal Amerika, even op bezoek in wat landen daar. En met veel geluk zien we een familie waar wij een klein beetje sponsor voor zijn. Dat zou heel leuk zijn als dat gebeurt. We weten ook dat wat wij geven, voor 100% terechtkomt bij deze familie. Via een lieve Brabantse mevrouw die er zelf twee keer per jaar komt en controleert. Deze mensen zijn voor mij de onbekende sterren van deze wereld.

We zijn uiteraard wel weer terug voor de jaarlijkse en altijd druk bezochte Calçotada.

Dan hoop ik weer velen van jullie te mogen ontmoeten en een woordje mee te wisselen.

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

Januari

Nieuwjaarsborrel 2017

Nieuwjaarsborrel 2017

Na een prima lunch in Vila-Seca ... 

Meer lezen.

---

Februari

We gaan een kasteel bezoeken in Calafell en daarna een heerlijk hapje eten in een speciaal restaurant.  

Valentijnsuitje 

Hier gaan wij naar toe meer lezen

---

Maart

Op zondag 12 maart, voor de derde keer alweer bij Lisette en Ronald in Montbrió.

Meer info

---

Bijzonder!

Jada, kleindochter van Eduard en Lisa Kemperman, leden van onze club, is Europees kampioen geworden met Taekwondo!

Namens de Nederlandse Club in Tarragona, van harte gefeliciteerd met deze prestatie!  

Het staat ook vermeld in Diaridetarragona

---

Wist u dat ...

Spanje jaagt op non-resident huizenbezitters

Misschien geen nieuwtje meer maar kan wellicht belangrijk zijn voor onze lezers!

Meer informatie

....wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---