Header

Nieuwsbrief Maart 2017

---

Beste leden, 

Ik heb mij een maand rustig gehouden ten opzichte van de NCT, hoewel dit simpelweg kwam door een hele mooie reis die wij gemaakt hebben door Centraal Amerika. We hebben daar veel gezien en beleefd, maar ik zal het daar niet  te lang over hebben, de foto's en verslagen op Facebook spraken voor zich. 

Eén ding nog wel: wat een vreselijk groot verschil hebben we weer gezien. We waren heel blij en het was het hoogtepunt van onze reis, dat wij het door ons gesteunde meisje in Guatemala, via een particuliere Nederlandse mevrouw, hebben kunnen ontmoeten. Wat die dame voor 38 gezinnen en de daarbij behorende 90 kinderen doet, is ongelofelijk. Dat is echt vrijwilligerswerk van ongekende klasse. We kunnen op de dag dat wij met deze vrouw naar het gezin van het door ons gesponsorde meisje zijn geweest, alleen maar met enorme waardering voor haar terugkijken. Wij zullen het nooit meer meemaken dat er wereldwijd voor iedereen evenveel kansen zullen zijn. Daarom waren we, best wel beetje egoïstisch  misschien, blij dat we op Schiphol weer konden zeggen: fijn dat mijn wiegje in Nederland stond. Je moet natuurlijk alles in perspectief zien, maar het is wel goed om je af en toe te realiseren hoe geweldig wij het hier toch eigenlijk hebben, ten opzichte van heel veel andere volkeren. 

Maar goed, ik hoop veel van jullie volgend weekend op zondag 12 maart weer te zien in Montbrio. Daar ben ik dan in de week van 6 tot 12 maart met een paar vrijwilligers alweer bezig geweest om het die zondag tot een mooie en gezellige dag te maken. Ook vrijwilligerswerk, maar van geheel andere aard dan in Guatemala.  

Oei, en dan volgen wij natuurlijk, net als jullie, de Nederlandse verkiezingen op 15 maart op de voet, cq. tv. Dat zal spannend worden. 

Groetjes allemaal

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

Februari

Valentijnsuitje

We hebben het kasteel in Calafell bezocht en heerlijk gegeten op de boulevard. Intussen zijn er ook nog meer foto´s bij geplaatst dus neem nog een kijkje. Klik hier voor meer info en foto´s

---

Maart

Calçotada

Op Zondag 12 Maart, voor de derde keer alweer bij Lisette en Ronald in Montbrió.

Meer info

WE ZOEKEN NOG WEL VRIJWILLIGERS!

---

April

Borrel in April

Begin April organiseren we een gezellige borrel voor onze leden. Meer info

****************************************

Koningsdag

Natuurlijk viert de NCT ook Koningsdag!

Meer info hier

---

Wist u dat ...

**********************************************************************************

LET OP!  

Ons is verteld dat er mensen aan de deur komen als zijnde werknemers van Endesa en dat ze voor "organising the meter" komen! Wees gewaarschuwd dat je sowieso nooit zomaar de deur open moet doen voor onbekenden maar zeker niet als ze met deze smoes komen! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!

**********************************************************************************

Spanje jaagt op non-resident huizenbezitters

Misschien geen nieuwtje meer maar kan wellicht belangrijk zijn voor onze lezers!

Meer informatie

************************************************************************************************************

....wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---