Header

Nieuwsbrief April 2017

---

Beste leden en geïnteresseerden,

Alweer ruim 2 weken geleden dat er verkiezingen waren in ons moederland. Te hopen dat de partijen een regering kunnen gaan vormen, zal niet makkelijk worden, maar met beetje geven en nemen komen ze er hopelijk wel uit.

Het Nederlandse voetbalteam zal naar verwachting weer niet bij een groot eindtoernooi zijn, ditmaal in Rusland juni/juli 2018. Ja, wij als beste bondscoaches langs de kant hadden het natuurlijk allemaal anders gedaan en beter uiteraard. Zal in de hoofden van de heren voetballers niet goed gezeten hebben, maar in het hoofd van de heer Blind zeker niet. Ach met trainers hoeven we geen medelijden te hebben hoor, het staat een beetje minder op hun cv, maar hun bankrekening is in enen lekker bijgevuld.

Het Paasfeest komt er weer gauw aan, heel veel Spanjaarden die naar de kust komen die allemaal hopen zich te vermaken aan het strand en in de nog te frisse zee. Daarna wordt het gelijk weer rustig aan de kust tot begin juni. Her en der moet het strand nog opgespoten worden; in La Pineda bijvoorbeeld is een groot gedeelte vrijwel totaal weggeslagen een paar weken geleden. Men moet het voornamelijk van de toeristen hebben, dus voor de grote drukte zal het wel opgespoten zijn. Beloven en doen is niet altijd hetzelfde, en zeker hier niet.

Kunnen jullie je bijvoorbeeld ook zo ergeren aan bedrijven en/of mensen die je beloven: over een week heeft u het in huis, en dan bel je 10 dagen later waar het blijft, oh sorry (hoewel ze dat hier zelden zeggen), kan nog wel weekje duren. Als jij er niet achterna gaat, hoor je pas iets na weken. Natuurlijk is dit ook in Nederland het geval, zie programma’s als Radar bijvoorbeeld.

Afgelopen maand hebben we trouwens weer de gezellige calçotada achter de rug. Het weer was ons goed gezind gelukkig, er was voldoende en ik wil daar de gastvrouw Lisette en gastheer Ronald nogmaals bijzonder hartelijk voor bedanken, dat wij al voor de 3e maal van hun gastvrijheid gebruik mochten maken, en volgend jaar, omdat we ons netjes gedragen hebben, mogen we weer terugkomen. Ank nog bedankt voor de mooie prijzen die je zoals gewoonlijk weer had voor de loterij voor het goede doel. Marcel van Poc a Poc in Salou, bedankt voor de grote pannen en de stoelen. Ja, met die hulp zijn wij heel tevreden. Degene die meegeholpen hebben die dag hebben we al bedankt, maar bij deze nogmaals alle vrijwilligers hartelijk bedankt.

Vrijdag 7 april staat het volgende op het NCT programma: een maandborreltje bij de Ermita in Mont-Roig. Het begint om 16.30 uur, zoals gewoonlijk €5,- per persoon, waar u een drankje en wat kleine hapjes voor krijgt. Het uitzicht daar is geweldig, helemaal tot aan de kust. Wij vinden dit een bijzonder speciaal punt om met wat leden en geïnviteerde iets te drinken en gezellig met elkaar te babbelen.

Op zondag 30 april vieren wij Koningsdag, omdat 27 april doordeweeks valt en er dan minder mensen bij kunnen zijn. We hebben een heel leuke locatie gevonden, geheel voor ons, niet te groot en niet te klein. We hopen daar weer een typische NCT-koningsdag te vieren met versieringen en heerlijke Nederlandse broodjes, met een onvervalst kroketje of een haring. Bitterballetjes gaan we ook doen en dit alles voor hele normale prijzen. Ook de poffertjes zullen dit jaar niet ontbreken, Sytze en Eeke zijn weer de toppoffertjes bakkers. Wie er natuurlijk evenmin mag ontbreken tijdens deze dag is de enige echte stroopwafelkoningin van de Costa Dorada, Jose. Ze komt dit jaar ook weer, en maakt weer kersverse wafels voor u. Heeft u iets te verkopen, ook dat mag, verwacht daar geen wonderen van, maar je weet het nooit. Lieve leden maak een beetje propaganda voor de 30e april, en kom natuurlijk zelf ook. Tot vrijdagmiddag 7 april in ieder geval.

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

Maart

Calçotada

Het was een heerlijke en super gezellige dag, met prachtig weer! Klik hier voor de foto's en een verslagje.

---

April

Borrel in April

Begin April organiseren we een gezellige borrel voor onze leden. Meer info

****************************************

Koningsdag

Natuurlijk viert de NCT ook Koningsdag!

Meer info hier

---

Mei

Boottocht

Weer eens wat anders! Een leuke boottocht vanuit Tarragona. Meer info hier

---

Wist u dat ...

 

....wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Uitgelichte advertentie

Autoweek Classics

Autoweek Classics

Meer info over deze advertentie zie hier      

Meer lezen.

**********************************************************************************

LET OP!  

Ons is verteld dat er mensen aan de deur komen als zijnde werknemers van Endesa en dat ze voor "organising the meter" komen! Wees gewaarschuwd dat je sowieso nooit zomaar de deur open moet doen voor onbekenden maar zeker niet als ze met deze smoes komen! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!

**********************************************************************************

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---