Header

Nieuwsbrief Mei 2017

---

Beste leden en geïnteresseerden,

Op 4 mei herdachten we alle gevallenen voor onze vrijheid. We blijven daar zeker zolang we mogen leven bij stilstaan. Het verliep gelukkig vrij rustig allemaal in Nederland. Op 5 mei kleurde het hele land weer oranje van de vrijheidfeesten. Dat is geen vrije dag, maar misschien komt dat er in Nederland wel weer van. Het schijnt in het hele land heel gezellig geweest te zijn. Ja, dat wordt hier door de Nederlanders niet gevierd. Daar mopperen we niet over, we hebben hier weer andere speciale dagen.

De laatste weken hebben we zo af en toe weer een nieuw clublid erbij mogen registreren. We hebben best een heel gevarieerde groep mensen met uiteenlopende beroepen zo langzamerhand. Oké, velen zijn reeds gepensioneerd, maar kunnen nog steeds met volle overgave vertellen over hun werkzame leven. Ook vragen velen zich nu af, hoe heb ik ooit zoveel tijd aan mijn werk kunnen besteden? Men komt als gepensioneerde altijd tekort. Echt wat kunnen mensen toch verschrikkelijk druk zijn. Bij velen komen daar dan de kleinkinderen bij, dat is natuurlijk ook toppie, ja ik kan u vertellen dat, het nu nog steeds jongste lid van onze club, mijn kleinzoon alweer bijna 1 jaar oud is. En dat blijft toch trekken hoor zo’n klein manneke. Daar weten velen van jullie nog veel meer vanaf dan mijn persoontje.

Mensen, wat was het afgelopen zondag 30 april weer hartstikke gezellig met de koningsdag. Een andere locatie dan afgelopen jaar, en ja eerlijk is eerlijk het was een prima gelegenheid om het met de grote groep van een man of 90 te vieren. Een echt NCT sfeertje en met droog weer, zelfs niet een druppeltje gevallen. Gevallen werd er wel door een klein kind van een van de leden, we hoorden een plons en weg was het manneke, het zwembad in, verdrinken kon niet, daar stond er te weinig water voor in, maar gelukkig wel genoeg water zodat hij zich niet bezeerde,  maar nat was hij wel. Die heeft een leuk verhaaltje om de rest van zijn leven aan vrienden etc te vertellen. Ik verwacht niet dat hij er een trauma aan overhoudt.

Op deze plaats wil ik nog even alle vrijwilligers bedanken die meegewerkt hebben om het terrein te  versieren en tijdens het feestje her en der hand- en spandiensten verleend hebben. En ook voor de enorme vlaggen die wij van Broodje van Kootje uit Salou mochten gebruiken, en de grote frituur van OH-LA-LA uit La Pineda. Ook de eigenaar van de locatie Miguel hebben wij bedankt voor zijn hulp, hij schonk voor jullie toch een goed glas wijn in evenals alle andere verfrissingen.

Op stapel staat het volgende: op dinsdag 16 mei gaan we met een boot een tochtje maken vanaf de haven van Tarragona een stukje langs de kust richting Salou en weer terug. Wij, en velen van jullie die hier al jaren wonen, hebben zelfs dat boottochtje nooit gemaakt. Daar gaat de 16e dus verandering in komen. Meer informatie, zie hieronder. 

Dat is het voor deze maand verder, en voor volgende maand hebben we iets super speciaals, zelfs al houdt men niet zo van oude auto’s, motoren, fietsen, naaimachines, radio’s etc. We gaan op herhaling bij een heel bijzondere oldtimers garage, uniek in de provincie en ver daarbuiten. De 1e 10 man hebben zich al opgegeven, ook al was de datum nog niet bekend. Wordt zo gauw mogelijk bekend gemaakt.

Mensen tot de dinsdag 16 mei, verjaardag trouwens van het jongste lid van de club, Julian, mijn kleinzoon.                                              

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

Wij kijken terug op ...

April

Borrel in April

Begin April organiseerde de NCT een gezellige borrel voor onze leden. Zie hier de foto's

****************************************

Koningsdag

Natuurlijk vierde de NCT ook Koningsdag!

Zie hier verslag en foto's

---

Dit is wat we gaan doen ...

Mei

Boottocht

Weer eens wat anders! Een leuke boottocht vanuit Tarragona. Meer info hier

---

Juni

Haringhappen

Dat is duidelijk maar waar en wanneer precies, volgt nog! ;-)

Meer lezen.

---

Wist u dat ...

 

....wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Uitgelichte advertentie

Autoweek Classics

**********************************************************************************

LET OP!  

Ons is verteld dat er mensen aan de deur komen als zijnde werknemers van Endesa en dat ze voor "organising the meter" komen! Wees gewaarschuwd dat je sowieso nooit zomaar de deur open moet doen voor onbekenden maar zeker niet als ze met deze smoes komen! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!

**********************************************************************************

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---

Verveel je je? Dan kun je deze puzzel maken!

---