Header

Nieuwsbrief Juni 2017

---

Beste leden en geinterresseerden,

Wat een gebeurtenissen wereldwijd toch allemaal, Manchester, Kabul, Londen, ga maar door. Het komt allemaal dichtbij, we moeten, zoals de burgemeester van Londen zei, doorgaan en niet toegeven aan die terroristen. Ik hoop dat er in de buurt waar wij, als leden van de NCT, woonachtig zijn, van dit alles maar niets zal plaatsvinden. We moeten onze ogen er niet voor sluiten, want in dit toeristische gebied zijn er alle dagen ook veel mensen op bepaalde plaatsen bijeen. Bijvoorbeeld bij Port Aventura en op de drukke boulevards, het is gewoon eng als je eraan denkt.

Hier ga ik het verder niet over politiek hebben, want daar heeft ieder zijn eigen mening over, wat gelukkig in de Westerse wereld ook mogelijk is. Nog een klein dingetje dan: hoe lang zal het gaan duren voordat ze er in Nederland uit zijn om een regering te kiezen? Sommige dingen duren nu eenmaal erg lang, ook hier in de provincie Tarragona. Daar zal een ieder van ons wel over kunnen meepraten. Ik ook, maar ga dat hier niet doen.

Afgelopen maand hebben we met een flinke groep een hele leuke boottocht gemaakt vanaf Tarragona om de hoek naar Salou. Grappige was dat er leden waren die hier al jaren wonen en nog nooit zo’n tochtje vanuit de haven van Tarragona gemaakt hadden. Ondergetekende ook niet. Was een heel leuk tochtje met zeer vriendelijke bemanning. Daarna bij de wok gegeten, bij de grote jachthaven. Was gewoon goed daar. Voor de foto’s kijk nog maar even op de door Martin heel mooi gemaakte site, zie kopje Boottocht voor de link. Gewoon eens doen.

Wat gaan we doen in de maand juni? Zie onderstaande links. 

Verder staat nog op stapel het volgende:

Vlaggetjesdag

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt traditioneel in Scheveningen plaats, daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring in het hele land. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst 2017 op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag Scheveningen vindt altijd plaats op de eerste zaterdag, volgend op de officiële start van het seizoen.

We zijn bezig om ook een leuk partijtje hierheen te krijgen. En dan willen we dat hier ook gaan vieren, een haringparty. Zie onderstaande link voor meer informatie. 

Ook in de maand juni zijn er weer her en der in sommige plaatsjes kersenmarkten opgesteld om er van de kersen te genieten. Dat zijn de dorpen Miravet en Brafim. We hebben dat wel eens gedaan in clubverband, maar dit jaar er even lekker gezellig zelf naar toe gaan is aan te bevelen.

Begin juli hebben we dan nog de, voorlopig voor de zomerstop, laatste borrelmiddag, zie de site waar en wanneer.

                                            

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

Wij kijken terug op ...

Mei

Boottocht vanuit Tarragona

Boottocht en Wok

Foto´s van een heerlijke boottocht langs de kust van ...

Meer lezen.

---

Dit is wat we gaan doen ...

---

Juni

Bezoek automuseum in Masllorenç

We gaan voor de tweede keer ...

Meer lezen.

---

Haringhappen

Hier kunt u kijken of het ons gelukt is of helaas niet.

Meer lezen.

---

Afsluitingsborrel Seizoen 2016/2017

Ook dit moet nog nader worden gepland . ;-)

Meer lezen.

---

Wist u dat ...

 

....wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

**********************************************************************************

LET OP!  

Ons is verteld dat er mensen aan de deur komen als zijnde werknemers van Endesa en dat ze voor "organising the meter" komen! Wees gewaarschuwd dat je sowieso nooit zomaar de deur open moet doen voor onbekenden maar zeker niet als ze met deze smoes komen! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!

**********************************************************************************

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---

Verveel je je? Dan kun je deze puzzel maken!

---