Header

Nieuwsbrief Juli 2017

---

Beste leden en geïnteresseerden,

Zomertje officieel alweer 5 weken aan de gang, nu, voor ons in deze omgeving hebben we al zomer vanaf begin mei. Er zijn bij mij toeristen die al jaren in mei en juni komen en zo warm en zulk mooi strandweer hadden ze nog nooit meegemaakt. En jullie weten een klant heeft altijd gelijk , dus dat zal dan wel.

Als we het nieuws over het toerisme allemaal moeten geloven wordt dit jaar weer stukken beter dan vorig jaar. De Spanjaard gaat weer meer in eigen land met vakantie, vroeger de gehele maand augustus en nu maximaal 15 dagen. Vroeger kon men of 15 dagen of hele maand huren, maar 3 weken ging niet, ging wel als je de hele maand betaalde. Tegenwoordig komen de mensen alle dagen van de week aan, en dat indelen van al die mensen en wensen is het moeilijkste. Met de bus komen er ook niet meer zoveel als jaren geleden, vliegtuigtickets en bus scheelt niet zoveel in prijs meer, vandaar. Ja, dan ga je toch niet circa 24 uur in zo’n bus zitten?

De komende weken in juli en de maand augustus zijn weer de drukste weken voor heel veel mensen die in het toerisme werken. Zelf mag ik wel zeggen dat ik dan ook wel weet hoe druk en hoe hard men moet werken. Had laatst een goede hulp van mij, die niet elke dag hoefde te werken, zo’n 10/15 uur per week. Ze vertelde me, sorry Bart ik kan vanaf morgen fulltime time gaan werken tegen een goed salaris, dus ik kom je niet meer helpen. Vroeg haar hoeveel uren moet je werken dan, nu maar 12 uur per dag zei ze en dan ook nog van die gebroken uren. Van 9 tot 3 en van 7 tot sluit. Maar goed salaris, een 1400,- per maand. Dus ik even beetje rekenen voor haar, lieverd zei ik, dat zijn 2 banen voor de prijs van 1. Ze werkte er 2 dagen, hield dat niet vol, ook nog  als een soort slavin behandeld te worden. Dit weekend is ze weer bij ons. Betaalt beter, alleen minder uren. Er worden nog veel mensen dik onderbetaald mensen hier in dit land. Er zijn ook hele goede werkgevers, maar helaas ook heel veel slechte in het toerisme. Werkloze cijfers worden natuurlijk nu in de zomerperiode minder om vervolgens in september, oktober weer fors te stijgen.

Afgelopen maand vanaf begin juni zijn we als club goed actief geweest, op 13 juni jl , in het dorpje Mas Llorenc bij meneer Magriña senior naar zijn enorme privé collectie old timers gekeken en daarnaast nog zijn enorme collectie motoren, racemotoren, fietsen en oude reclameborden etc. Enorme liefhebber deze man, te hopen dat zijn collectie goed verzekerd is en voor de toekomst bewaard kan blijven. Daarna gingen we een vorkje prikken in een dorpje waar  je normaal gesproken nooit zou komen. La Joncosa del Montmell  heette dit gehuchtje. Vriendelijke mensen hielpen ons netjes aan het door ons van te voren bestelde eten. Was gewoon goed. Super bijzonder niet, maar in die buurt kon dat met zo’n grote groep al bijna nergens. Tevreden ging een ieder later weer naar de echt bewoonde wereld.

Wij van het bestuur wensen een ieder een geweldige zomer toe, hier of even terug naar Nederland. De leden die werken in het toerisme, nog even volhouden (EVEN), neem op tijd jullie rust en geniet van de drukte.

We gaan jullie hopelijk weer gezellig zien of bij de jaarvergadering met etentje, als het goed is weer in Montferri, op 3 of 10september of bij de jaarlijkse NCT Barbecue, nu ook weer bij Bouke en Gea op 24 september waarschijnlijk.

Zelf ga ik hopelijk nog vele toeristen hier aan de Costa Dorada een goed vakantie gevoel te geven. Ja, onszelf en de Spaanse economie een beetje helpen nietwaar?

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

Wij kijken terug op ...

Juni

---

Automuseum 2017

Voor de tweede maal bracht de NCT een bezoek aan het Automuseum …

Meer lezen.

---

Haringhappen

Voor het eerst helaas geen foto´s maar heel gezellig is het wel geweest en een enorm succes! 

De 27ste hadden we dan voor de eerste keer de NTC haringparty. In Altafulla waar binnen een goed uur alle haringen verkocht waren. En het waren er ruim 110, er was zelfs een lid, die vroeger geen haring kreeg van haar vader, en er daardoor eigenlijk nooit een gegeten had, er nu omdat haar vader er niet meer was, gelijk losging op 1, 2, nee zelfs 3 haringen. Toch wel speciaal zoiets te horen op zo’n moment.

---

Afsluitingsborrel 2016/2017

Op 9 juli jl had de NCT de zomeravondborrel ...

Meer lezen.

---

Wist u dat ...

 

....wij een vernieuwde Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

**********************************************************************************

LET OP!  

Ons is verteld dat er mensen aan de deur komen als zijnde werknemers van Endesa en dat ze voor "organising the meter" komen! Wees gewaarschuwd dat je sowieso nooit zomaar de deur open moet doen voor onbekenden maar zeker niet als ze met deze smoes komen! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!!

**********************************************************************************

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---

Verveel je je? Dan kun je deze puzzel maken!

---