Header

Nieuwsbrief Oktober 2017

---

Beste leden en geïnteresseerden,

In het gedeelte van Spanje waar wij woonachtig zijn, is, als u dit onder ogen krijgt de 1e oktober op zeker heel onrustig. En dat allemaal om het referendum voor een onafhankelijk Catalonië . Wat de uitslag ook mag worden, het zal er in Catalonië niet beter op worden. De voor- en tegenstanders zullen elkaar niet meer echt aardig gaan vinden. Heel jammer dat het zo moet gaan. Laten we er maar het beste van hopen. Verder ga ik hier niets meer over zeggen, mijn persoonlijke mening houd ik voor me. Ik hou me liever bezig met leukere zaken en gezellige dingen.

Oktober: de dagen worden weer korter, rond de klok van 20.00 uur is het al geheel donker, en avonden zijn alweer wat langer. Oktober is ook de wijnmaand, hoewel, dat is het voor velen hier natuurlijk alle maanden. Aardig wat leden hebben bij een van de leden namelijk de heer Ruud Persoon wat heerlijke flessen rode wijn besteld voor de wintermaanden. Ja, dat vind ik zelf ook altijd heel gewoon, een kleine zelfstandige met een goed product een beetje helpen. Hij moet ze nog wel komen brengen, maar daar hebben wij wel vertrouwen in.

Voor de horecamensen onder de leden, nog een maandje en dan zit het er voor de meesten van jullie weer op. Ook voor degenen die in de toeristenindustrie werkzaam zijn geldt hetzelfde. Voor mijzelf wordt het dan in november ook wat rustiger gelukkig. En veel van de leden zijn niet meer werkzaam maar gepensioneerd . Als ik het regelmatig zo zie bij een activiteit van de NCT, wat genieten jullie er dan heerlijk van om met een grote groep landgenoten tezamen te zijn en daar een dag mee om te gaan. Zijn ook al heel wat vriendschappen via de NCT gesloten, hartstikke leuk. Vele mensen zouden elkaar anders nooit hebben ontmoet, ook ik had natuurlijk  veel minder aardige mensen ontmoet zonder de club. Echt jonge mensen zijn geen lid van onze club, ja wel een paar hele kleintjes maar echt jonge gezinnetjes met kinderen bijna niet meer. Jammer, wil degene die daar een idee voor heeft om dat in de nabije toekomst positief te kunnen veranderen, het ons laten weten alstublieft.

Afgelopen maand hebben we de jaarvergadering weer gehad en daar kunt u alles over nalezen op de site van de club. Zie onderstaande link!

Daarnaast hadden we vorige week al voor 8e keer de NCT BBQ, het was nu alweer voor de 4e keer bij Gea en Bouke in Falset. In 2018 houden we dus het eerste lustrum bij hen. Het was, en dat hebben jullie ook allemaal met eigen ogen kunnen aanschouwen, weer gezellig druk deze keer. Er was gelukkig een bekende van de familie en van mij bereid om zich deze dag met de barbecue bezig te houden. Hij mag volgend jaar weer gewoon terug komen. Hij nam mij en een aantal vrijwilligers een hoop werk uit handen. De vrijwilligers hebben toch nog wel meegeholpen en een hoop werk verzet, maar nu konden ze gelukkig meer genieten van het eten en de mensen om hen heen. Gea en Bouke nogmaals bedankt, het was weer top bij jullie, en de gastvrijheid ongekend. We zijn blij dat we volgend jaar weer van jullie perceel met alles erop en eraan gebruik mogen maken. Foto´s volgen zsm!

In de maand oktober staat een excursie op de agenda. Zie hieronder voor meer informatie. 

Dan even noteren aub: de jaarlijkse puzzelrit van de club lees verder voor meer informatie. 

Klaverjassers onder de leden, vanaf woensdag 4 oktober gaat in Salou voor het 5e jaar alweer met een 12 tal mensen gespeeld worden, niet om prijzen, nee voor de gezelligheid en toch ook wel beetje om de punten. Als een van jullie mee wil doen,  geen probleem, even een belletje en u krijgt meer info, over waar, hoe laat etc.

U allen hele prettige maand gewenst, en tot ziens bij een van de activiteiten. Het gaat u goed.

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

September

Jaarvergadering 2017

Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan … 

Meer lezen.

BBQ NCT 2017

Helaas beschikken we nog niet over foto´s maar wat was het weer een geslaagde dag! Foto´s volgen snel!

 

---

Geplande activiteiten

---

Oktober

Honingmuseum in El Perelló

Op deze dag gaan we een excursie maken naar …

Meer lezen.

---

November

Puzzelrit 2017

Houd 12 november maar vast vrij, dan vindt voor de 8e keer de steeds bekendere NCT puzzelrit plaats...

Meer lezen.

---

Wist u dat ...

 

Bezoek Consulaire Team Barcelona

Net als voorafgaande jaren zal de Nederlandse Ambassade in Spanje een consulair team afvaardigen dat de verschillende Spaanse regio´s zal bezoeken voor de aanvraag van reisdocumenten (paspoort en/of identiteitskaart). 

Meer lezen.

---

... dat wij een super klusser in onze ledenkring hebben?

Okke van t Wout - 633 592 009 Voor al uw service in en om uw huis!

---

....wij een vernieuwde Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---

Verveel je je? Dan kun je deze puzzel maken!

---