Header

Nieuwsbrief November 2017

---

Beste leden en geïnteresseerden,

Wat een situatie de laatste maand in Catalonië, de dames en heren hier en in Madrid hebben er een flinke puinhoop van gemaakt, nietwaar? Verkiezingen op 21 december zullen misschien het politieke landschap weer kunnen herstellen, wij als ingezetenen van Catalonië mogen daar helaas niet over meestemmen. De tijd zal het leren, gelukkig tot nu toe (2 november) hebben we nog geen duidelijke gevolgen ondervonden. Maar dat het her en der zal veranderen staat wel vast. We zullen zien.

Dan is tussendoor ook de herfst weer achter de rug, was me wel een erg sterk herfstdagje woensdag de 18e. En zeker na de prachtige nazomer, veroño noemden ze het hier (verano en otoño samengevoegd). Ik zat er met mijn lieftallige dochter middenin. Gelukkig  kregen we geen boom op de auto, met mijn dochter was ik de puzzelrit aan het rijden die Wouter en Kiki samen met mij gemaakt hebben. We waren er net klaar mee, en het was goedgekeurd door mijn dochter,  toen het onweer losbarstte, de ruitenwissers konden het niet verwerken, bliksem sloeg links en rechts naast en voor ons in. Wegomleidingen, bomen over de weg, bij Salou aangekomen helemaal rampzalig. Daar echt in 5 minuten grote reuzen van bomen geknapt en ontworteld op de straten gevallen. Blij dat we thuis waren, dan doet een kopje thee even wonderen.

November, ook wel de slachtmaand genoemd, zal wel met december te maken hebben. En ja de wintertijd is weer ingetreden, gelijk stukkie frisser in huis en veel eerder donker. Toeristen bijna allemaal naar huis, op wat overwinteraars na dan. Mensen uit de toeristenindustrie zijn hun zaak winterklaar aan het maken en aan het uitrusten van het drukke werk van het afgelopen half jaar. En leden van de NCT die hun tijd verdelen tussen Nederland en Spanje staan ook alweer in de startblokken om richting Nederland te gaan.

Degenen die nog even wachten om richting Nederland te gaan, zoals ondergetekende, kunnen nog een paar leuke en gezellige NCT momenten meemaken dit jaar. Heden vrijdag 3 november, als jullie dit lezen, waarschijnlijk al voorbij, de door de leden Jan en Anneke georganiseerde herfstborrel in Torredembarra. Een 30/35 mensen gaven daar acte de présence.

Dan gaat zondag 12 november, voor de 8e keer alweer, de jaarlijkse puzzelrit van start. Iedereen met een auto kan daar aan deelnemen of meerijden met anderen. De tocht, ja dat weet ik inmiddels, gaat voor de meesten door een stukje van de provincie wat men nog nooit gezien heeft. Mijn dank alvast aan Kiki en Wouter voor het mede organiseren van deze tocht. We hebben het met volle overgave gedaan. Hopelijk hebben velen er een hele leuke dag aan. Meer info zie kopje Puzzelrit.

Tussen 12 november en 5 december hebben we ook nog iets op stapel staan. Bij de puzzelrit gaat u dat van ons vernemen en verder op onze site natuurlijk en via Facebook. U allen graag tot spoedig ziens.

Bart van Dijk

Voorzitter NCT

---

BBQ NCT 2017

Bij de vorige nieuwsbrief waren de foto´s nog niet beschikbaar maar nu wel. Klik hier voor wie ze nog niet heeft kunnen bewonderen.

---

Oktober

Honingmuseum in El Perelló

Zie hier de foto´s

---

Geplande activiteiten

---

November

Puzzelrit 2017

Houd 12 november maar vast vrij, dan vindt voor de 8e keer de steeds bekendere NCT puzzelrit plaats...

Meer lezen.

---

Volgende activiteit

Klik hier

---

Wist u dat ...

---

... wij een super klusser in onze ledenkring hebben?

Okke van t Wout - 633 592 009 Voor al uw service in en om uw huis!

---

....wij een Marktplaats hebben op de site? Hij staat groot en duidelijk op de eerste pagina, maar hierbij ook de http://marktplaats.nctarragona.com/

... ook al heeft u geen Facebook account, u wel de pagina van de NCT kunt bezoeken? Klik hier

---

Tips

Heeft u nog tips of ideeën voor een activiteit voor de komende maanden, laat het dan weten aan één van de bestuursleden of via info@www.nederlandseclubtarragona.com 

Heeft u nog tips, ideeën of interessante informatie voor op de website van de club, ook dan graag een mailtje naar info@www.nederlandseclubtarragona.com. 

---

Verveel je je? Dan kun je deze puzzel maken!

---