Zonnig en warm was het op deze late oktoberdag in de stijlvolle tuin van de voormalige woning van de wereldberoemde cellist, violist, componist en dirigent Pau Casals. Een paar jaar geleden hadden we ook al in clubverband het museum bezocht, maar daar het recent gerenoveerd is en we veel nieuwe leden hebben, vonden we het een goed idee om de kennismaking te hernieuwen.
En het was de moeite waard. We waren niet de enige geïnteresseerden. Het was ongelofelijk druk. Van grote groepen schoolkinderen tot groepen gepensioneerden, met een enkele toerist er tussen. Om het kwartier mocht er een groep naar binnen.
De opzet van het museum in deze prachtige strandvilla is heel modern. Veel beeld en muziekmateriaal dat met een bepaalde regelmaat wordt afgespeeld, maar ook veel teksten in 3 talen die verhalen over het leven en de carrière van deze grote kunstenaar. En niet alleen een groot kunstenaar, ook een groot mens, die pal stond voor zijn idealen en normen en dat ook uit droeg. Hij deed veel liefdadigheid en maakte muziek ook toegankelijk voor de arbeidersklasse.
Na dit interessante bezoek was er een tafel voor ons op het terras van het aangrenzende restaurant Vila Casals. Hier kunnen we kort over zijn: de lunch was van hetzelfde hoge niveau als het museum. En de stemming zeer geanimeerd. De wijn vloeide uiteraard weer rijkelijk!
Op naar de koffieochtend bij MoraMar op 10 november as.
.
.
Ben je niet meegeweest, bekijk hier het museum dan online: https://artsandculture.google.com/…/7gEArCt5-m44yQ…
.
.
.
.