Excursie naar het kasteel van El Catllar op 11 oktober 2018

Hoewel de opkomst niet zo groot was, kregen we een heel interessante rondleiding door het smaakvol gerestaureerde kasteel. Het kasteel is gebouwd op de resten van een fort uit het IJzeren tijdperk (VII-V v.Chr.) op een heuvel in de buurt van de rivier Gaia. De bouw van het kasteel begon in de 13 e eeuw, in de vorm van een driehoek, zoals het er heden ten dage nog steeds staat. In de loop der eeuwen zijn er veel aanpassingen verricht, vaak als gevolg van de verwoestingen aangericht door de vele oorlogen. In 2002 is het kasteel aangekocht door de gemeente en is begonnen met de restauratie, die in 2009 leidde tot inauguratie van de verbouwing en in 2010 tot openstelling voor het publiek van het Centrum van Interpretatie van de Kastelen in de Baix Gaia. Er blijken 11 kastelen te liggen in de streek Baix Gaia.

De sympathieke gidse Yolanda gaf, op ons verzoek, de uitleg in het Engels, wat haar duidelijk wel moeite kostte, waardoor we het des te meer waardeerden.

Van het kasteel in El Catllar was het een korte rit naar het restaurant La Sirga in Torredembarra bij de oude haven, direct aan het strand. Onze tafel stond al klaar op het overdekte terras. Voorzitter Ferdi opende met een speech, waarin hij aankondigde dat bestuurslid Nico van Boxtel had aangegeven uit het bestuur te willen treden. Dit zal tevens in een extra Nieuwsbrief aan de leden die niet aanwezig
waren, worden meegedeeld en verzocht aan de leden om zich aan te melden als bestuurslid. De stemming was weer gezellig, het eten lekker en prachtig opgediend en de bediening heel vriendelijk.

Op naar het volgende evenement. De koffieochtend op donderdag 18 oktober vanaf 10.30 uur in Restaurant Moramar in La Mora. Hopelijk kunnen we daar ook weer lekker op het terras direct aan het strand zitten! Zijn we bofferds, of zijn we bofferds om hier te kunnen wonen?

Tot gauw, Leny