Dit gezellige vakantieoord ligt ten zuiden van Barcelona en bestaat uit drie delen: de oude stad met als middelpunt het middeleeuwse kasteel, de wijk Segur en Calafell Playa aan het strand. Al grenzen Calafell en Calafell Playa aan elkaar, toch ademen ze allebei een totaal andere sfeer uit. Calafell Playa heeft een uitgestrekt breed strand dat langzaam in zee afdaalt.

 

 

Het biedt ook alle faciliteiten voor een geslaagde zonvakantie: zeilen, windsurfen, waterfietsen, maar ook tennis en talrijke sportclubs! Calafell (ook wel Pueblo genoemd) echter is een oergezellig typisch plaatsje, dat ook heel erg geliefd is bij de Spanjaarden. Jong en oud flaneren er langs de bruisende boulevard met zijn leuke terrasjes en in de verkeersvrije wandelstraatjes is het gezellig winkelen. ‘s Avonds is het goed vertoeven in de hippe discotheken, leuke bodega’s, restaurants, snackbars en levendige pubs. Vanuit Calafell kun je eenvoudig een dagtripje naar Tarragona maken.

 

Calafell kent een rijke gastronomie. Traditionele gerechten zoals arrossejat en fideua worden in veel restaurants nog aangeboden. Deze gerechten verwijzen naar de lange zeevarende geschiedenis van Calafell. Een ander populair gerecht uit Calafell is Cossetans, een zoet dessert gemaakt met gedroogd fruit, amandelen, hazelnoten en chocola. Deze en meer typische Spaanse gerechten kun je vinden in een van de talrijke restaurantjes.

 

 

De goudgele stranden van Calafell hebben een gezamenlijke lengte van 7 kilometer. Langs de stranden liggen diverse restaurantjes en beachbars. De stranden zijn van de meeste moderne gemakken voorzien en staan bekend als schoon en rustig. Hierdoor heeft het strand van Segur de Calafell onlangs een Blue Flag Award gekregen. Het relatief rustige en ondiepe zeewater is ook geschikt voor kinderen.

 

 

 

De rijke en grillige geschiedenis heeft haar sporen achter gelaten in het landschap van Calafell. Zo is er in Calafell een prachtig middeleeuws kasteel en bijbehorend necropolis te bewonderen. Tijdens een bezoek aan dit goed bewaard gebleven kasteel waan je je weer even in de middeleeuwen. Ook diverse bouwwerken van de oorspronkelijke Iberische bevolking hebben de tand des tijds doorstaan. Oorspronkelijk bestond Calafell uit een verzameling van typische vissershuisjes. Vandaag de dag zijn deze vrijwel allemaal verdwenen. Een van deze vissershuisjes is bewaard gebleven en huisvest het Casa Barral museum. Hier verbleef de bekende schrijver Carlos Barral en publiceerde hij enkele van zijn werken.