Espluga de Francoli, Museum de la Vida Rural en Restaurant ForEvents.
28 oktober 2021

Vanaf half twaalf verzamelden de deelnemers zich voor het museum bij de mooie antieke kiosk waar een kopje koffie genuttigd kon worden.
Door de vriendelijke jonge dame van de receptie werden we naar een ruimte gebracht om een introductievideo te bekijken, na een wandeling langs vele vitrines waar in miniatuur het agrarische leven in vroeger jaren was uitgebeeld. De diverse beroepen, maar ook heel realistische straatbeelden, tot en met het destijds loslopende vee in de slecht geplaveide straten, met het prachtige uitzicht op de bergen.

Daarna maakten we een rondgang door het museum, waar alle facetten van het boerenleven uitgebreid belicht werden, met naast de originele gereedschappen, persen, machines, ed via video’s werd uitgelegd en getoond hoe primitief en tegelijkertijd vernuftig men destijds te werk ging. En hoeveel kracht er voor nodig was.
Ingerichte woonkamer, een keuken en slaapkamer toonden hoe klein de mensen vroeger waren. Een heel interessant museum, waar met veel oog voor detail alle onderdelen van het dorpsleven in vroegere tijden getoond worden.

Met knorrende magen gingen we in colonne richting het restaurant. Waarbij we, ondanks zorgvuldige oplettendheid kans zagen één volgauto kwijt te raken, die gelukkig later alsnog, met behulp van Google (?) bij het restaurant arriveerde. Er stonden twee mooi gedekte tafels in een aparte ruimte op ons te wachten. De voorgerechten in de vorm van “pica pica” waren overvloedig, heerlijk en mooi gepresenteerd. De hoofdgerechten kostten weer de nodige hoofdbrekens. Wie had ook weer wat besteld? Gelukkig had Robbert de lijst met menukeuzes bij zich, zodat ook dit weer op de pootjes terecht kwam. Een en ander overgoten met een lekkere rode of witte wijn en bekroond met een heerlijk nagerecht. De bediening uiterst vriendelijk en correct, zeker een restaurant om te onthouden.

Het was weer een geslaagd en gezellig dagje uit, met de Nederlandse Club Tarragona.

 

Klik op foto om deze groter te maken en doorheen te scrollen.