Nederlandse Club Tarragona,
Koningsdag 2022
26 april bij Poc a Poc, Salou.

Terwijl ik op 27 april op tv de wandeling van de koninklijke familie door feestelijk Maastricht volgde, dacht ik terug aan de viering van Koningsdag van de NCT een dag eerder bij bar restaurant Poc a Poc in Salou. Wat een mooie opkomst! Veel nieuwe gezichten. Van harte welkom, we hopen dat jullie lid worden en we jullie vaker zullen zien. Het was weer ouderwets gezellig. Goed verzorgde hapjes en Marcel liep zijn benen uit zijn lijf met flessen wijn en bier. Pluim voor Marcel.

Toen iedereen die zich had aangemeld gearriveerd was, heette voorzitter Peter iedereen van harte welkom. We hadden allemaal een briefje met de tekst van het eerste couplet van het Wilhelmus ontvangen en dit werd staande ten gehore gebracht. Waarna een toast op de koning werd uitgebracht. Hij was helaas verhinderd om de felicitaties persoonlijk in ontvangst te nemen.

Er is veel bijgepraat, kennis gemaakt met de nieuwe mensen en herinneringen opgehaald. En heel veel foto’ s gemaakt! Leuk! Hartelijke dank aan iedereen die foto’s heeft gestuurd. Als klap op de vuurpijl had Ank weer een loterij georganiseerd met mooie prijzen, die met veel verve gepresenteerd werd door voorzitter Peter. Die man is zijn roeping misgelopen! Had beroemd kunnen worden als presentator! We mochten zelf een prijs uitkiezen, wat tot gevolg had dat een, best wel mooie, damestas overbleef en diverse malen werd “doorgedraaid”

De bloeiende planten en flessen wijn en Cava daarentegen vonden gretig aftrek. Waarop Ank dreigde voor de volgende loterij minder plantjes en meer damestassen te kopen.

Met een voldaan gevoel en sommigen met een of meerdere oranje tompoezen, vers gemaakt door Jacques van Broodje van Kootje in dezelfde straat, keerden we huiswaarts. Ze waren, zelfs de volgende dag nog, heerlijk, Jacques!

Graag tot ziens tijdens de koffie ochtend bij Mora Mar in La Mora, donderdag 12 mei as.

.

.

Klik op foto om deze groter te maken en doorheen te scrollen.

.